TERA İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

TERA, En Masse Entertainment tarafından geliştirilen ve Blue Hole Studio tarafından yayınlanan çok oyunculu bir RPG yani rol yapma oyunu.

Oyunun hikayesinin anlatıldığı bir video ile başlayan oyunda 7 farklı ırk bulunuyor. Bir federasyon ve kuran ve olması muhtemel saldırıları birlikte karşılamayı ve geri çevirmeyi amaçlıyorlar. Bulundukları dünyada yükselen bir ada fark eden ırklar bu adaya gittiklerinde vahşi yaratıklardan oluşan bir ordu ile karşılaşıyorlar. Adanın bu yaratık ordusundan kurtulması için hazırlıklarını yaparlar, birlikleri adaya gönderirler ve buradan itibaren oyunun kontrolünü ele alıp oyuna başlarız.

Irk seçme bölümünde özellikle kıyafet ve fizikleriyle biraz fazla seksi olan bayan karakterler dikkati çekiyor. Bu karakterlerin aşırı seksi şekilde tasarlanması biraz abartılmış ve bu tarz bir oyun için gereksiz olmuş. Irkı seçtikten sonra ise lancer, berserker, warrior, mystic, slayer, archer, sorcerer ve priest olmak üzere toplamda 8 sınıftan birini seçmemiz gerekiyor. Seçim ekranı gerçekten çok detaylı bir şekilde hazırlanmış ve aradığınız tüm bilgileri rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Bununla birlikte karakter detayları ve sayısı da gayet doyurucu.

Oldukça dinamik grafiklere sahip olan TERA, görsel açıdan oyuncuya oldukça güzel bir deneyim sunuyor. Fakat grafikler bu kaliteli olmasına rağmen oyunun oynanışında karşılaştığımız efektler aynı kaliteye sahip değil. Örneğin bir yerden suya atladığınızda suya batmayı ve tekrardan denizin üstüne çıktığınızı göremeden direk yüzmeye başlıyorsunuz. Böylesine grafiklerin olduğu bir oyunda bu tarz püf noktalarına da dikkat etmek gerekirdi.

İmlecin bulunduğu doğrultuda saldırı yapabildiğimiz oyunda özellikle berserker ve slayer gibi saldırı hızı yavaş sınıfları seçtiğimizde biraz zorlansak da oyun genel olarak ortalama üstü bir oynanabilirlik sunuyor. Oyunun güzel ve zevkli yanlarından biri de bir grubun içerisinde savaşıyor olmamız. Grup içerisinde sahip olduğumuz rol ile oyundaki ilerleyiş hızımız paralellik arz ediyor.

TERA, sahip olduğu güzel animasyonlar, dinamik karakter seçimi, oyunda bir grup içerisinde savaşıyor olmanız gibi özellikleriyle RPG türünde oyun oynamayı seven oyunseverler için oldukça iyi bir alternatif sunuyor.

TERA Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 7, 32-bit
İşlemci : Intel i3 2130 / AMD FX 4130
Ram : 4 GB
Harddisk Alanı : 45 GB
Ekran Kartı : GeForce 9800 GT / Radeon HD 3870
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Akıcı oynanış ve grafikler
  • Lonca savaşları ve politika sistemi
  • Dinamik dövüşler ve yetenek hedefleme
  • Oyun kolu desteği
Eksileri
  • Orta seviye levellerde tekrar edici questler mevcut
  • İcat etme sistemi biraz zayıf