Company of Heroes ikon

Company of Heroes İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“İkinci dünya savaşı hiç bu kadar gerçekçi olmamıştı”

II. Dünya savaşı konseptli oyunlardan bir tanesi de Company of Heroes. Aslında o dönemde çok sayıda ikinci dünya savaşı konulu oyunlar peş peşe sürülmüştü ve işin kötü tarafı hepsi bir birine benziyordu. Böylesi bir dönemde aynı konseptle çıkan oyunların aslında piyasada pek tutunması mümkün değildir. Ama Company of Heroes birçok benzerini geride bırakarak en çok tutulan oyunlardan bir tanesi oldu. Oldukça beğenildi çünkü konsepti sebebi ile diğerlerinden oldukça farklıydı. Bu fark da Company of Heroes’un zirvelere oynamasını sağladı.

Company of Heroes, mantalitesinin yanı sıra grafik ve ses açısından da oldukça başarılıydı. Hatta çağdaşlarının arasında en iyi grafik kalitesine sahip oyunlardan bir tanesi de Company of Heroes dersek, kesinlikle doğru bir tespit yapmış oluruz. Aslında bu yanı ile de savaşı iliklerinize kadar hissedebiliyorsunuz. Aslında oyunun sinematiklerinde de baktığınızda, biraz Er Ryan’ı Kurtarmak filminden esinlenmelerin olduğunu görüyorsunuz.

Company of Heroes’un öyküsü ikinci dünya savaşını işliyor demiştik, daha çok Normandiya çıkarmasını konu ediniyor diyebiliriz. Daha çok kara savaşlarına yer verilen oyunda Gerçek Zamanlı Strateji’ye (RTS) ciddi anlamda doyuyorsunuz. Ayrıca oyun bir FPS dinamizmi içeriyor. Bu da strateji severleri birazcık zorlayabilecek bir durum ama oyundan aldığınız keyfi de aynı oranda arttırıyor.

RTS tarzı stratejilerde olduğu gibi kaynak sağlamak, yapıları inşa etmek, taktik belirlemek gibi temel işlerden sorumluyuz. Ayrıca oyunda yerine getirmenizi bekleyen onlarca görev var. Bu görevleri tamamlamaya çalışırken bir sinema kurgusunun içerisindeymiş hissine kapılmak sizi günlerce oyunun başına kilitleyecektir.

Oyun çok etkili bir sinematik ile başlıyor. Daha sonra da aynı güzellikte bir tutorial yani ısınma turu sizi bekliyor. Burada oyun kontrollerine alışırken çeşitli taktikler deneyebiliyorsunuz. Böylece burada çeşitli taktikleri deneyerek tecrübe kazanabilir ve sonrası için çok daha iyi bir oyun çıkarabilirsiniz. Aslına bakılırsa pek çoğumuz tutorial bölümlerini oynamaz ve hemen oyuna başlamak ister. Fakat bir oyundan keyif alabilmek için oyunun işleyişine ısınmak gerekir. Oyunun içinde oyunu tanımaya çalışmaktan ziyade tutorial ile oyunu hazırlanmak çok daha mantıklı bir seçenek. Böylece daha ilk elden görevlere hazır bir şekilde oynayabiliyorsunuz. Bir de Company of Heroes’un harika yapay zekasını hesaba katarsak ne kadar zorlanabileceğinizi daha iyi anlamış olacaksınız. Yapay zeka demişken, eğer sizi bir noktada yenemeyeceğini anlarsa taktik değiştirerek en zayıf noktanıza yeniden saldırabilen kurnaz bir yapay zeka mevcut. Bu da oldukça zorlayıcı ve kaliteli bir oyun deneyimini ortaya koyuyor.

Company of Heroes bir RTS oyunu olduğu için en önemli şey haliyle kaynak kontrolleri oluyor. Oyunda üç farklı kaynak mevcut, bunlar, Manpower, Munitions ve Fuel. Bunların her biri hayati önem taşıyor ve elde etmek için farklı bölgeleri ele geçirmeniz gerekiyor. Örneğin bir savaş aracı üretmek istiyorsanız bolca Fuel elde etmeniz gerekiyor. Ayrıca ele geçirdiğiniz bölge ile orantılı sayıda birime sahip oluyorsunuz. Yani ne kadar çok bölgeniz varsa o kadar çok biriminiz var demektir ve ne kadar çok biriminiz varsa güç o oranda sizdedir.

Oyunun akıcı dinamiğinin sebebinin kullandığı Havok fizik motoru olduğunu öğrenince hiç şaşırmıyoruz. Çünkü oyun dünyasının en stabil fizik motorlarından biri de hiç tartışmasız Havok’tur. Ayrıca Havok ile harika grafikleri birleştirince oyun tadından yenilmez bir hale geliyor. Tabi, tüm bunlar donanımınızı biraz zorlayabiliyor. Yani iyi bir ekran kartına ihtiyaç duyuyorsunuz. Eğer grafikten fedakarlık yaparsanız orta segment bir ekran kartı ile de iyi performans çıkarabilirsiniz, bu pek problem olmuyor.

Harika grafikleri ve akıcılığı ile dikkatleri üzerine çeken Company of Heroes aynı kalitedeki etkileyici sesleri ile de kendisini tamamlıyor ve üzerine bir de yapay zekasını ekleyince RTS’nin gelmiş geçmiş en iyi oyunlarından biri olmaya hak kazanıyor. Tarih ve savaş temalı RTS severlerin kesinlikle denemesi gereken bir oyun. Keyifli oyunlar.

Company of Heroes oyunu Sistem Gereksinimlerine Değinelim

İşlemci: P4 2.0 GHZ.

Ekran Kartı: 128 mb

Ram: 512 mb

Gerekli Alan: 6.5 Gb

Sistem: Windows XP

Artıları
  • Yavaşlamayan savaş
  • Tırnaklarınızı yiyeceğiniz stratejik görevler
  • Oyun içi görsel ve sesler profesyonelce hazırlanmış
  • Somut oynanış
  • Onlarca interaktif oynanış seçeneği
Eksileri
  • Uzun yüklenme süreleri
  • Yapay zeka daha iyi olabilirdi