Empire Total War ikon

Empire Total War İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Oyun dünyasından çok oyun geldi geçti. Çok FPSler çok Real Time Strategy çok yarış oyunları gördük. Öne çıkanları da itina ile test ettik. Peki, bize bir Best of Game Top 20 listesi yap desek listede hangi oyunlar olurdu? Aynı soruyu bize soracak olursanız biz Empire Total War’ı kesinlikle listeye dahil ederdik. Empire Total War hiç kuşkusuz strateji oyunların en iyilerinden biri.

Bilenler hatırlayacaktır serinin bir önceki oyununda Orta Çağ teması işleniyordu. Yeni oyunda ise zaman biraz daha ilerliyor aşağı yukarı 18.yy’a kadar. Tarihten de hatırlayacağımız üzere 18.yy biraz çalkantılı ve karışık bir dönem, böyle bir dönemde ülkenin refahını sağlamak oldukça zor olacaktır ama bunu başarmanın verdiği mutluluk da paha biçilemez.
Şaşırmayın diye söylüyorum haritalar bu kez biraz daha hacimli, bayağı hem de.

Evet, haritalar oldukça hacimli, ilk görüşte biraz şaşırabilirsiniz. Klasik olarak önce haritaya göz atmak da faydalı olacaktır. Madenlerin yerlerini, ormanların yerlerini, kasabaların yerlerini öğrenmek sizlerin faydasına olacaktır. Zaten bunları kestiremeden oyun oynamak da mümkün değil.

Oyun oynarken çeşitli teoriler/teknikler söz konusu olabiliyor. Bir kısmı askeri güce yüklenirken diğeri ekonomiye yükleniyor. Her ikisini de denememiş biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki en iyi “denge”. Çünkü diğer iki seçeneği denemiş olsaydım pek bir başarı elde edemeyecektim. Her şeyin ortası karar atasözünü motto edinerek ilerlemekte fayda var. Farklı bir teknik ile başarıya ulaşan arkadaşlarımız var ise yorum kısmında belirtebilirler. Böylelikle bir birimize faydalı olacağımızı ummaktayız.

Total War, ilerleyiş bakımından önceki sürümleri ile paralel ilerliyor diyebiliriz. Bildiğiniz gibi en önemli gelirlerimiz arasında vergiler yer alıyor. Dilerseniz tüm şehirlerin vergisini aynı oranda tutabilir dilerseniz halkı zümrelere ayırarak gelirleri oranında vergi alabilirsiniz. İkisinin de artı ve eksileri var tabi. Stratejiyi belirlemek size düşüyor ama tüm işinizi vergiye güvenerek yapmaya kalkarsanız bir süre sonra bocalamaya başladığınızı fark edersiniz. Düzenli vergiler için düzenli bir ticaret akışına ihtiyacınız var. Komşularınızla aranızı iyi tutarak limanlarınızı iyi kullanmanız gerekiyor. İpucu verelim; ne varsa ticarette var.

Total War’ın ilerleyiş açısından diğer sürümlerinden daha zor olduğunu söylemiştik. Ortalıkta dolaşan değişik ideolojiler halkınızın sık sık isyan etmesine sebep olabiliyor. Bu sebeple gerekirse halkın dini duygularını da kullanarak yönetimin gücünü elinizde tutmanız gerekiyor. Etik gözükmüyor, evet. Oyunun bir ek getirisi de siyasileri daha iyi anlamış oluyorsunuz.

Temel olarak oyunda iki adet “tek kişilik” senaryo seçeneği bulunuyor. Birincisinde Road to Independence ismi verilen Amerika’nın özgürlük mücadelesini yönetirken, Grand Campaign ismi verilen diğer senaryoda İspanya, Osmanlı, Fransa, İsveç ve Hindistan gibi çeşitli ülkeleri seçebiliyorsunuz.

Osmanlı demişken hepiniz merak ediyorsunuzdur, hemen açıklayalım. Osmanlı gerçekte de olduğu gibi büyük bir yüz ölçümüne sahip. Fakat bu durumun dez avantajı olarak her yanımız düşmanlar ile çevrili. Bu sebeple bu bütünlüğü kontrol etmek oldukça zorlaşabiliyor. Bir de teknolojiyi çok yakından takip etmeniz gerekiyor. Oyun başlarında pek bir fark olmasa da vakit ilerledikçe teknolojide devrimler başlıyor. İyi takip edemezseniz geriye düşüyorsunuz ve bu savaş meydanlarında kendisini belli ediyor.

Bir de çağ olarak ilerlediğimiz için oyundaki kılıç ve mızrağın yerini top ve tüfek almış durumda. İşte bu sebeple teknolojiyi iyi izlemek yararınıza olacaktır. Hatta toplar ordunuzun en önemli silahları konumunda olacaklar.

Bizce oyuna getirilen en büyük yenilik deniz savaşlarının da yapılıyor olabilmesi. Artık bol bol deniz savaşı da yapabilirsiniz. Deniz savaşları da ayrı bir tecrübe istiyor.

Oyun grafik kalitesi olarak başarılı. Çok stabil bir şekilde ilerliyor. Animasyonlar ve grafikler oldukça güzel. Oyunun sesleri de aynı derece de keyif verici.

Strateji-Politika severler için bulunmaz Hint kumaşı tadında olan Total War tavsiyemizdir. Keyifli oyunlar.

Empire Total War oyunu için gerekli sistemleri belirtelim.

CPU: Intel Core 2 Duo 2.4 ghz.

VGA: 256 mb yüksek grafikli ekran kartı

RAM: En az 1 gb ram

BOŞ ALAN: –

SİSTEM: XP/Vista

Artıları
  • İnanılmaz ölçekte tarihi veriler
  • Online ve offline olarak muhteşem büyüklükte içerik
  • Denizcilik savaşları çok zevkli
  • Bağımlılık yapıcı oynanış
Eksileri
  • Küçük de olsa yapay zeka sorunları
  • Ufak da olsa buglar var