GTR 2 ikon

GTR 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Need For Speed varken insanlar neden başka bir otomobil yarışını tercih etsinler ki?” gibi ön yargısı olan arkadaşlarımızın ön yargısını kırmak için FIA’nın GTR serisinin ikincisi olan GTR 2’nin oyun puanlamasını vererek başlamak istedik.

9/10 – Eurogamer
9.2/10 – IGN
9/10 – Gamespot
Öncelikle GTR 2 oynayana kadar aynı ön yargıya benim de sahip olduğum için bu verileri paylaşarak başlamak istedim.

Otomobil yarışı oyunlarında gerçekçiliğe önem verenlerden biri olarak GTR 2’yi bu konuda çok başarılı buldum. Zaten FIA GTR bu iddia ile piyasaya çıkmıştı. Ayrıca Multiplayer desteği sunan oyun, bugüne dek Multiplayer seçeneğini en çok kullandığım oyunlardan birisi.

Oyuna öznel bir bakış attıktan sonra biraz da nesnel kısma değinecek olursak öncelikle çok sade ve güzel bir karşılama ekranın olduğunu söylemek mümkün. İstediğiniz menüye hemen ulaşabiliyorsunuz. Bilindik yarış seçenekleri var, biri dışında. “24 Saat Yarışları” adı verilen bir yarış var ki sizi 24 saat boyunca ekran başına çivilemeyi amaç edinmiş. Aslında oyun süresini ayarlayabiliyoruz. 24 dakika ile başlayan yarış süresi 24 saate kadar seçilebiliyor. Böyle çılgınca bir yarış yapan var mıdır bilmem ama ben böyle bir çılgınlığa hiç kalkışmadım. Diyelim ki 24 saatiniz yok, işte o zaman oyun size “Hafta Sonu Yarışacak mısın?” seçeneğini sunuyor. Aslında bildiğimiz klasik “Single Player” seçeneği. Bu seçenek ile hızlı bir yarış yaparak vakit geçirebilirsiniz. Bu seçenekte, ısınma ve sıralama turları attıktan sonra hemen yarışa başlayabiliyorsunuz. Dilerseniz ısınmayı es geçme şansınız var ama oyunu ilk kez oynuyorsanız bence es geçmeden önce biraz lastik yakın derim. Diğer bir seçenek “Şampiyona”. Şampiyona seçeneğinde istediğiniz araç ile istediğiniz pistte yarışa başlayabiliyorsunuz. Oyunda klasmanına göre sıralanmış otomobiller arasında TVR, Porsche ve Ferrari de dahil olmak üzere bir çok otomobil var. Otomobil showroom’una göz atmak ise çok zevkli.

Pist sayısı da otomobil sayısı kadar fazla tutulmuş. Pistler sayıca çok olduğu gibi şekil ve doku bakımından da birçok seçenek sunuyor. Tasarımlarda ayrıntıya inilmiş ve güzel bir sonuç ortaya çıkmış.

GTR 2, görsellikten ziyade gerçekçi sürüşe önem vermiş olsa da grafikler hiç yabana atılacak gibi değil. Işıklar, kaplamalar, eskimeler oldukça iyi. Bir yarış oyununu en güzel kılan şey ise muhtemelen “kokpit” seçeneğidir. GTR 2’nin kokpit görüntüsü oldukça başarılı. Göstergelerden birçok bilgiye ulaşabileceğiniz gibi, viraja göre görüş açısının değişmesinden kum zeminde titreşime kadar tüm ayrıntı başarı ile işlenmiş. En gerçekçi sürüş deneyimi sunan otomobil yarışlarından birisi olan GTR 2, özellikle benim gibi gerçekçi performans isteyenler için en ideal oyunlardan biri.

Madem ki GTR 2 bu kadar gerçekçi bir yarış oyunu o halde pilotlar da o kadar iyi ve gerçekçi olmalı. GTR 2 oynayacaksanız iyi bir şoför olmanın size faydası olacağını söyleyebilirim. Çünkü garaja girdiğiniz zaman lastik basınçlarından aks ve hatta rot-balans ayarına kadar yüzlerce ayarı yapabiliyorsunuz ve hali ile yarış performansınızı oldukça fazla etkiliyor.

Oyunun bir diğer güzel yanı ise yarış içerisinde atmosfer şartlarından etkileniyor olmak. Örneğin ansızın bastıran sağanakta otomobili pistte tutmak oldukça zorlaşıyor. Doğru mesafede doğru hızı ve frenlemeyi ayarlayamaz iseniz kayıp gidiyorsunuz.

Oyun kontrollerine değinecek olursak kesinlikle bir direksiyon seti almanızı öneririm. Böylelikle gerçekçiliği iliklerinize kadar hissedebilirsiniz. Vites geçişleri, hız devri, frenlemeler…

Bir kere direksiyon seti ile oynayınca artık klavyeye dönmek istemeyeceksiniz. Zaten klavye ile kontrolü diğer yarış oyunlarındaki gibi klasik. Yön tuşları, shift falan.

Uzun yarışın kısası, otomobil yarışı severler eğer gerçekçi bir sürüş deneyimi yaşamak istiyorlarsa kesinlikle GTR 2’yi denemeliler. Özellikle direksiyon oyun seti ile beraber.

İyi oyunlar.

GTR 2 için Sistem Gereksinimleri

CPU: P4 1.8 GHZ.

VGA: 64 MB 3D DESTEKLİ EKRAN KARTI

RAM: 512 MB KISA SÜRELİ BELLEK

BOŞ ALAN: –

SİSTEM: XP/ HOME

Artıları
  • Güzel bir yarış simülasyonu
  • Oyun fizikleri ve oyun motoru kusursuza yakın
  • Oldukça gerçekçi
Eksileri
  • Sadece GT araçlar var