Knack 2 PS4 ikon

Knack 2 PS4 İndirme Sayfasına Yönlendiriliyor

Oyun dosyası başka bir sitedeki kaynaktan ücretli olarak indirilecektir. Siteye gitmek için yandaki butonu kullanın...
Siteye gitmek için tıklayın..

Knack’in ilk oyunu PS4’ün çıkış oyunlarındandı ve PS4’ün geliştirici mühendisi Mark Cerny tarafından geliştirilmişti. Aceleye getirilmişcesine eleştiriler alan ve oyuncular tarafından beğenilmeyen ilk oyundan sonra, fantastik bir dünyası olan ve içinde bolca aksiyon/macera bulunduran Knack 2 ile tanıştık.

Knack 2, oyundaki ‘knack’ isimli parçacıklardan oluşan karakterimiz ile platformlarda ilerleyip düşmanlarla çarpıştığımız, parkurlardan atlayıp zıpladığımız ve küçük bulmacalar çözerek ilerlediğimiz bir oyun. Toplamda 13 ana bölümden oluşan bu oyunda ilk oyunun aksine her bölümdeki görseller birbirinden tamamıyla farklı. Tapınaklardan çöllere, ormanlardan yer altı üslerine kadar çeşit çeşit harita bulunuyor.

İlk oyuna göre daha etkileyici bir iş çıkarılmış olsa da Knack 2’nin hala ‘efsane!’ Bir oyun olmadığını belirtmemiz sanıyorum ki yanlış olmaz. Zira oyunun kendini oynatmak için öyle ahım şahım bir artısı bulunmuyor. Ama bu elbette ki oyunun oynanamaz olduğu anlamına gelmiyor. Zaman geçirebileceğiniz kadar iyi ve akıcı bir oyun olduğu yadsınamaz bir gerçek.

Hikâye

200 yıl kadar önce geçen bir savaşta kullanılan gelişmiş robotlar aniden uyanıverir ve insanların yaşadığı yerleşim alanlarına saldırmaya başlarlar. İnsanlar evlerine ve huzurlu yaşamlarına geri dönebilmek için Knack adındaki karaktere bel bağlamak zorunda kalırlar.

İlk oyuna göre daha çok toparlanmış ve daha çok üzerinde durulmuş bir hikâyesi olsa da, genel oyuncu kitlesine göre bu çok yetersiz kalıyor. Basit, tahmin edilebilir olaylar silsilesiyle hikâye ilgi çekse dahi içinde herhangi bir derinlik bulunmadığı için bunun pek bir anlamı kalmıyor.

Grafikler

Her ne kadar sıradan diye hitap ettiğimiz bir oyun olsa da, grafik bağlamında güzel geliştirmeler yapılmış ve oyun daha göze hitap eder hale gelmiş. Atmosfer oyuncuyu kendine bağlıyor ve dokusal detaylar iyiden iyiye artırılmış. Pek yenilikçi olduğu söylenemese de oynanabilir seviyede iyi grafikleri var.

Oynanış

Knack, yendiği düşmanlardan elde ettiği küçük orblar ile yeni yetenekler ve güçler kazanabiliyor. Geliştirici, Platform/Hack and Slash tipi bir sistemle türünün sevenlerini kendine çekmeyi hedeflediğini belli ediyor. Karakterimizi geliştirebiliyor, farklı geliştirmelerle özel güçlere sahip olmasını sağlayabiliyor.

İlk Knack’takinden daha gelişmiş bir oynanış sunan ikinci oyun, özellikle dövüş mekanikleri ve düşman çeşitliliği açısından sizi farklı taktiksel seçenekler uygulamaya zorlayan tipten. Farklı tip düşmanları farklı dövüş taktikleriyle alt etmeye çalışmak dövüş mekaniğinin basit görünmesini engelleniyor ve bu etken oyuncunun oyunu oynama süresini hayli uzatabiliyor.

Çeşitliliğin gücü adına! Knack 2, oynanıştan aldığı yüksek puanla ilk oyundan ders aldığını belli ediyor.

Artıları
  • Orijinal oyuna çok temiz ve anlaşılır yeni özellikler eklenmiş
  • Her yaş için çekici gözüküyor
  • Basit ama iyi tempolu bir tek oyunculu kampanyaları
Eksileri
  • Level dizaynları birbirine aşırı benzer gelebilir
  • Bazen çok basit olabiliyor
  • Sesler hala biraz garip geliyor