Faces of War ikon

Faces of War İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Faces of War, Best Way tarafından geliştirilen ve Ubisoft tarafından yayınlanan gerçek zamanlı strateji türünde bir oyun.

1945’li yıllarda geçen ve Alman ya da Sovyet birliklerini yönetebildiğimiz oyunda Battle of Bulge ve Normandiya çıkartması gibi tarihi görevler de bulunuyor. Oyunu diğer strateji oyunlarından farklı kılan ise diğer strateji oyunlarında bina kurma, kaynak toplama gibi görevleri yaparken Faces of War’da büyük bir savaşta küçük birimleri yönetiyoruz. Böylece gereksiz şeylerden arınıp savaşa daha çok odaklanabiliyoruz. İstersek askerleri istersek de takım komutanını kontrol ederek oyunu oynayabiliyoruz. Oyunda bulunan birimler farklı işlevlere sahipler.

Askerlerimizin bir envanteri bulunuyor ve sahip oldukları sınırlı sayıda silah ve mermi bulunuyor. Bunların yanında düşmandan düşen mühimmatı almamız da mümkün. Bunun yanında jip, askeri tank, motosiklet gibi çeşitli araçlar da oyunda bulunmakta. Ayrıca savaş esnasında bizimle beraber savaşan ve yapay zeka tarafından yönetilen takımlar da bulunuyor.

Oyunda zaman zaman strateji unsurlarının zaman zaman da stratejinin yanında aksiyonun da yoğun olarak bulunduğu görevler yer alıyor. Örneğin bir bölümde bir sahile çıkartma yapıyoruz. Bu çıkartma esnasında gözcü birliklerimizi ve diğer savaşan askerlerimizi en etkin şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Bir başka bölümde ise şehir merkezinde yer alan düşmanlarımızı etkisiz hale getirmeye çalışıyoruz. Tüm bu bölümlerde savaş ortamı oyuncuya çok iyi şekilde yansıtıldığı gibi strateji unsurlarına da son derece dikkat etmek gerekiyor.

Oyunda her bölümde bir ana görevimiz bulunuyor ve bunun yanında da ilerleme durumuna göre ikincil görevler de verilmesi mümkün. Oyunda bir gerçek zamanlı strateji oyunu için yeterli kalitede grafikler bulunuyor. Hemen hemen bütün nesnelerle etkileşime girdiğimiz oyunda iyi bir fizik motoru bulunuyor. Nesnelerin hasar alması, bomba isabet ettiğinde askerlerin birkaç metre öteye gitmesi gibi çeşitli özellikler oyuna bir hayli kalite ve gerçekçilik katmış. Ayrıca oyunda 12 çeşit silah ve tank, uçaksavar, bazuka, gemi gibi çok sayıda aracın bulunması oyuna bir çeşitlilik katmış ve oyunun sıkıcılıktan uzak olmasını sağlamış.

Faces of War, oldukça kaliteli grafikleri, gayet başarılı yapay zekası ve strateji türüne kattığı yenilik ile oyunseverler için gayet kaliteli bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Artıları
  • Çok fazla düşman çeşidi
  • Detaylı görseller
Eksileri
  • Zor kontroller
  • Bazı çeviri problemleri
  • Yapay zeka çok başarılı değil