DC Universe Online ikon

DC Universe Online İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Daha önce PlanetSide 2 ve Payday The Heist gibi online oyunlarla kalitesini kanıtlayan popüler oyun yapım firmalarından SOE son çıkarttığı DC Universe oyunu ile karşımızda. Küçüklüğümüzden bu yana beraber büyüdüğümüz DC Comics ve hatta hepsinin teker teker oyununu oynadığımız Batman ve Superman gibi süper kahramanları tek bir oyun içerisinde toplayarak dünyanın dört bir yanından online oyunculara açmışlar. Oyunda sadece iyi kahramanlar değil, Batman serilerinden tanıdığımız Joker gibi popüler kötü kahramanlar da oyundaki yerlerini almışlar.

Oyunda kendinize bir karakter seçiyorsunuz ve bu karakterin tüm vuruşlarını siz yönetiyorsunuz. Sony Online Entertainment türünün ilki olarak adlandırdığı bu oyunda, içgüdüsel bir dövüş strateji tanımlaması yapıyor. Oyunda isterseniz süper kahraman olarak dünyayı kurtarmaya çalışıyorsunuz, isterseniz kötü kahramanları seçip dünyayı ele geçirmeye de çalışabilirsiniz. Oyunun görselleri oluşturulurken bu kahramanların çoğuna yakın bir isim olan çizgi roman çizeri Jim Lee’ye danışılarak sanatsal bir oyun elde edilmiş.

DC Universe Online, oyunda kendimizi başka karakterin yerine koyup o karakteri canlandırmak gibi imkanlar sunuyor. Bazen bir Warrior karakteri yaratıp o karaktere bürünüyoruz, bazen de Priest olup takım arkadaşlarımıza yardım ediyoruz. Online oyunlar bizi bir süreliğine gerçek hayattan soyutlayıp bambaşka dünyalara yelken açmamızı sağladığı içindir belki de, özellikle MMORPG oyunlarının sayısı gün geçtikçe artmaya devam ediyor. DC Universe Online’ da bu oyunlardan biri. 14 Ocak tarihinde yayınlanan oyun, ilk zamanlarda ücretli olsa da sonradan Free To Play özelliği ile biz oyun severlere sunuldu. Süper kahraman oyunlarının ilk oyunu olmamasına rağmen arkasına DC Comics’i alarak diğer süper kahraman oyunlarını geçmeyi başardı. Oyun içi bilgiler Oyunda level sınırı 30 ve bu seviyeye ulaşmanız çok vaktinizi almıyor. Oyunun asıl zevki bu seviyeye ulaştıktan sonra gireceğiniz Dungeon ve PVP ler ile çıkıyor. Free To Play olarak oynayabileceğiniz DC Universe’ e aylık ücret ödeyerek premium üye olabiliyor ve bazı ek özelliklerden yararlanabiliyorsunuz.

Oyunun bazı ek paketleri ve ek karakter slotlarına ancak premium üye olduktan sonra ulaşabildiğinizi de ekleyelim. Ancak para vermeseniz de süre kısıtlaması olmadan oyunu dilediğiniz kadar oynayabiliyorsunuz. Özgür bir dünyada karakterinizi şekillendirebilirsiniz DC Universe’ün güzel olan bir özelliği ise etraftaki nesneleri kullanabiliyor olmanız. Haritada bulunan araba, kutu, direk gibi nesneleri alıp fırlatarak ya da düşman karaktere vurarak kullanabiliyorsunuz. Oyunun ayrıca karakter şekillendirmelerinde de kullanıcıyı özgür bırakması bir diğer güzel özelliği. Karakteriniz için kullanacağınız onlarca hareket etme özelliği bulunuyor. Super Man gibi uçabilir, Spider-Man gibi ağ atabilir ve hatta Silver Surfer gibi surf üzerinde uçabilirsiniz. Bu özellikleri kullanarak haritanın istediğiniz yerine gidebiliyorsunuz. Mesela haritadaki en yüksek binaya çıkarak şehrin manzarasını izleyebilir, ya da inşaat halinde bulunan binalarda PVP’ler yapabilirsiniz. DC Universe aynı özgür oyun sistemini karakterinizi yaratırken de sunuyor. Karakterinizi yaratırken bazı ana skilleri seçmeniz gerekiyor. Aslında skill yerine kullandığınız silahı hatta süper gücü demek daha doğru olur. Örnek olarak ranged bir karakter yaratırken, okçu, silah kullanan, büyü gücünü kullanan, mental güçler ile hasar veren gibi seçenekleriniz bulunuyor. Bu gücü seçtikten sonra ise oyun içinde açabileceğiniz skiller tamamen sizin oynama tarzınıza bırakılmış. DC Universe özgür bir dünya ve karakter yapılandırması sunması nedeniyle oyun piyasasında yerini almış durumda ve bu yeri de rakiplerine kaptıracağa hiç benzemiyor.

DC Universe Online Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP SP3 (32-bit) ve üzeri
İşlemci : 2.4+ GHz Dual Core
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 30 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 7800 GTX+ veya ATI Radeon X1950+
DirectX : 9
Artıları
  • Aksiyonu bol dövüş sahneleri
  • Metropolis ve Gotham City oyuna çok iyi yansıtılmış
Eksileri
  • Dövüşler ve görevler tahmin edilebilir hale geliyor
  • Ücretsiz oynadığınız aydan sonra para yatırmaya teşvik eden yeterli içerik yok