Shadow Force ikon

Shadow Force İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Şimdi de 10 yılı devirmiş bir oyunla karşınızdayız. Shadow Force: Razor Unit’te o yıllarda tavan yapmış olan Orta Doğu sorununu ortadan kaldırmak için özel bir ekip ile düşman avlamaya gidiyoruz. Bizim için oldukça eski ancak 2002 yılında piyasaya çıkmış bir oyun için oldukça heyecan verici bir hikayeye sahip, bu oyunumuz. Aslında düzgün yansıtılabilse, günümüz için bile iyi bir hikaye sayılabilir, tepedeki hikaye ancak oyun o kadar kötü ki oyunun yapımcısı olan Activision Value, oyunu web sitesine dahi yansıtmamış. Yani onlara göre böyle bir oyun hiçbir zaman var olmadı. 2002 yılındaki oyunların ne kadar güzel olmasını bekliyorsunuz? Diyenlerdenseniz yazının devamını okumanızı öneririm.

Peki, yapımcısının web sitesine dahi giremeyen bu oyun bize ne vaat ediyor? Hiçbir şey. Gerçekten, oyunu oynarken hiçbir şeyden zevk alamıyorsunuz. Oyunun 2002 yapımı olduğunu söylemiştim ve 2002 yılına ait oyunlara göre bile oldukça kötü bir grafik motoruna sahip bu oyun. Ayrıca oyundaki dinamik motoru da oldukça kötü. Beyinden yoksun düşmanlarınız size ateş ederken, sağa sola koşturup tek kurşunda iki düşmanı bile indirebilirsiniz bu oyunda. Hatta düşmanı indirmenize bile gerek yok, düşmanlarınızı pas geçip görev yerine doğru ilerleyebilirsiniz. Hikayeye biraz önce değinmiştim. Oyunda özel bir askeri birliğin bir parçasıyız ve Orta Doğu’daki sorunu çözmeye çalışıyoruz. Ancak, Orta Doğu’da olduğumuzu nereden anlıyoruz biliyor musunuz? Çölden. Çoğu zaman oyun çöl üzerinde geçiyor ve çöl üzerinde geçmeyen yerlerde birkaç eve saklanmış, keklik gibi düşman öldürüyoruz.

Yani Orta Doğu’da olduğunuz hissiyatına hiçbir zaman kapılmıyorsunuz. Ayrıca görevler de düşmanları temizle, şuraya git, şunu koru gibisinden basit görevler olmuş. Ayrıca aman dikkat diyeyim, görevin ortasında öldüyseniz –ki ölmeniz oldukça zor- kendinizi görevin başında bulacaksınız. Çünkü oyun-içi kaydetme diye bir şey yok Shadow Force: Razor Unit’te. Activision ekibi bunu oyunun kolaylığından dolayı mı yapmış yoksa oyunun diğer tüm özellikleri gibi bu özelliği de oyuna koymayı becerememiş mi anlayamıyorsunuz. Ayrıca 2002 yılında çıkmasına rağmen Shadow Force’ta bir de (becerilememiş) multiplayer kısım var. Multiplayer bölümleri ise o günler ve hatta bu günler için bile sıradan olan Team death match, death match, capture the flag bölümleri var. Oyunda aynı zamanda botlar da bulunuyor ancak bu botlar neler yaptıklarını bilmiyor. Sağda solda saklanıyorlar ve size ateş bile edemiyorlar. Bayrak kapmaca oyununda ise bayrağınızı ne yaparsanız yapın kapmıyorlar, ve kendi bayraklarını korumuyorlar.

Shadow Force Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 95/98/2000/ME/XP
İşlemci : Pentium II 333MHz veya daha iyi
Ram : 64 MB
Harddisk Alanı : 450 MB
Ekran Kartı : 64 MB
DirectX : 8.0
Artıları
  • Küçük boyutlu bir oyun
  • Yılına göre iyi grafikler
Eksileri
  • Yapay zeka olmamış
  • Düşmanlar çok kolay