Unreal Tournament 3

Unreal Tournament 3 İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • FPS
  • Unreal Tournament 3 İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

FPS – Aksiyon oyunlarının klasikleri arasında sayılan Unreal Tournament 3, Aralık 2007’de Epic Games tarafından yeniden oyun severleri ile buluşturuldu. Bugün bile oyun programlamaya başlayan hemen hemen herkes (buna merak salan ben de dahil olmak üzere) elini FPS’ye atıyor. Hal böyle olunca neredeyse kişi başına bir FPS oyunu düşüyor. Hadi bireysel çalışmalar o kadar ciddiye alınmasın ama piyasa büyük firmaların bile başarısız FPS oyunları ile dolu. Bu durumda bu kadar oyunun içinden iyisini keşfetmek oldukça mesele olabiliyor. Zaten sıkı bir oyun sever oyun almadan önce incelemelerden yola çıkarak fikir edinmeye çalışıyor. Bizler de indiroyunu.com olarak sizlere en kaliteli şekilde bilgi vermeye çalışıyoruz. Konuya devam edecek olursak FPS/Aksiyon oyunları dünyasında kendisini köklü yer edinmiş oyunlar var. Bunlardan bir tanesi de bugün inceleme konumuz olan Unreal Tournament 3.

Şöyle bir göz gezdirecek olursak Unreal Tournament 3, Unreal Engine oyun motorunu kullanıyor. İşin içine Unreal gibi güçlü bir oyun motoru girince sonuç genellikle başarılı oluyor. En azından Unreal Tournament 3 için bu böyle. Zaten oyunda takılmaların, kasmaların ve yerli yersiz donmaların olmadığını görünce bize hak vereceksiniz. Zaten oyun grafiklerinin kalitesi de kendisini belli ediyor.

UT3 (Unreal Tournament 3’ü böyle kısaltmak daha faydalı olacaktır) beraberinde yenilikler ile geliyor. Örneğin artık daha farklı bir senaryomuz var. Önceki oyunlarda oyunun adı gibi bir turnuvanın parçası olarak ilerlerken UT3’de direkt olarak bir savaşın içerisinde ilerliyoruz. Senaryonun tek kişilik olduğunu da eklemeden geçemeyiz. İşin güzel yanı ise tek kişilik senaryoda bildiğiniz tüm oyun modlarını test etmiş oluyorsunuz (Bayrak Kapmaca, Ölüm Maçı vs). Dilerseniz tek kişilik modda dilerseniz çok oyunculu (multiplayer) olarak oyunu test edebilirsiniz. Bu arada oyuna bir de yeni oyun modları eklenmiş ki akıllara zarar. Mesela Vehicle CTF: araçlı bayrak kapmaca, yani bayrak kapma oyununu çok daha geniş bir harita da üstelik araçları da kullanarak yapıyorsunuz ki eğlencesi de en az haritası kadar büyük. Bir de oyundaki belki de en delikanlı mod olan Duel modu var, bununla da rakipleriniz ile bire birde kapışma şansını yakalıyorsunuz.

Oyunda harita seçiminizden silah seçiminize kadar her şey stratejinizin değişmesine sebep olabiliyor. Ayrıca UT3’de silahlar da oldukça bol tutulmuş. Zaten hayranlarının da en yakından takip ettiği ve merak ettiği yer de burası. Silahları kısaca tanıtacak olursak;

Enforcer: Oyundaki temel tabancalardan diyebiliriz. Yarı ve tam otomatik seçeneği ile işinize oldukça yarayacak olan silahlardan da birisi.

Impact Hammer: Şok dalgaları vermemizi sağlayan Impact Hammer yakın mesafedeki en etkili silahlardan birisidir.

Translocator: İngilizce bilenlerin isminden de tahmin edebileceği üzere ışınlanmamıza yarayan bir silahtır. İçerisindeki diski istediğimiz yere fırlatabilir ve oraya ışınlanabiliriz. Oyunda oldukça işe yarıyor.

Link Gun: Işın silahı diyebiliriz. Rakiplerimizi yakarak öldürmek gibi vahşi bir içgüdüye kapıldığımızda kullanabileceğimiz silahlardan birisi de Link Gun’dur.

Rocket Launcher: Her oyunda bir roket atar vardır elbette, bizim roket atarımız da işte bu. Üstelik roketin güdümlü olması da cabası. Oyundaki en sevdiğim silah diyebilirim.

Bio Rifle: Anlatamadan geçemeyeceğimiz silahlardan birisi de Bio Rifle. Biyokimyasal bir silah olmasının yanı sıra oldukça kullanışlı bir silah. Toksini ateşleyip bir yere yapıştırıyorsunuz ve oradan birisi geçerken patlıyor. Yani bir tür biyokimyasal mayın.

Göreceğiniz üzere oyunda oldukça çeşitli formlarda silahlar mevcut. Silah sayısı bizim burada bahsettiğimizden daha fazla fakat biz temel silahları ve formlarını inceleyerek kafanızda daha net canlandırmanızı istedik. Zaten oynadıkça yeni silahları da keşfedeceksiniz.

İnceleme metodojimizi koruyarak şimdi UT3’ün grafik, ses ve kontrol özelliklerine değinelim. Öncelikle grafik kalitesinin oldukça iyi olduğunu söyleyelim neticesinde ortada Unreal Engine gibi bir canavar var. Oyun çok stabil ilerliyor, takılmalarla karşılaşmıyorsunuz. Ses üzerine ise o kadar çok durulmamış ama ses başarısı da ortanın üzerinde. Kontroller ise klasik fare-klavye kombinasyonu ile ilerliyor. Genel itibari ile oyun çok albenili ve çok oynanılası. FPS/Aksiyon severlere duyurulur. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Warfare modu daha derin ve stratejik oynanış sunuyor
  • İyi ve somut harita dizaynı
  • Orta kararlı makinelerde de çalışabilecek iyi grafikler
Eksileri
  • Konsol oyununu andırıyor