Perimeter ikon

Perimeter İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

K-D Lab tarafından geliştirilen ve CodeMasters tarafından yayınlanan Perimeter gerçek zamanlı strateji türünde bir oyun.

Gerçek zamanlı strateji oyunlarında genel olarak amaç kaynakları toplama, bina gibi yapılar inşa etme ve rakibe saldırma şeklindedir. Fakat 26 bölüme sahip olan Perimeter genel yapısı itibariyle diğer oyunlardan ayrılıyor. Tek kaynağın enerji olduğu oyunda enerji kazanabilmek için elimizde bulunan üniteler vasıtasıyla yer düzleme adı verilen çevre şekillerini düzleme işini yapıyoruz. Oyunda bulunan tüm üniteler ve binalar enerji kullanarak yapıldığından enerji bizim için son derece önemli. Enerjiye sahip olabilmek için ise Power Core adı verilen binaları düzlüklere yerleştirmemiz gerekiyor. Power Core’ları düzgün yerleştirdiğimiz taktirde Perimeter denen ve oyuna adı verilen kalkanı da oluşturuyoruz ve bu kalkan korunmamız için oldukça faydalı. Soldiers, officiers ve technicians adındaki üç ünitenin bulunduğu oyunda üniteleri gerekli binaları ve şartları sağlayarak güçsüz hallerinden alıp bir hayli güçlü hale getirebiliyoruz.

Oyun genel olarak yüksek bir zorluk seviyesine sahip. Dolayısıyla iyi bir gerçek zamanlı strateji olmayanlar zorluğundan dolayı oyundan çabuk sıkılabilirler. Fakat tecrübeli oyuncular bu zorluktan fazlasıyla keyif alacaklardır. Biraz dağınık ve kontrolü zorlaştırmış bir arayüze sahip olan Perimeter, ortalama üstü grafiklere, ses efekti ve müziklere sahip. Bu özelliklerin daha iyi seviyeye getirilmesi için biraz daha uğraşılmış olsa oyun çok daha iyi bir seviyede olabilirmiş. Bunun yanında oyunun zorluk seviyesi gibi kontrolleri de iyi oyuncular düşünülerek tasarlanmış. Eğer bu türde oyunları çok fazla oynayan biri değilseniz kontrollere alışmanız vakit alacaktır.

Perimeter gerçek zamanlı strateji türüne getirdiği yenilik ve sahip olduğu özellikler ile özellikle gerçek zamanlı strateji oyunu oynamayı seven ve iyi oynayan oyunseverler için iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Perimeter Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP/7/8
İşlemci : Intel Pentium 4+ veya AMD Athlon XP 2GHz ve üstü
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 4 GB
Ekran Kartı : 128Mb VRAM
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Başarılı yapay zeka
  • Yüksek oynanabilirlik
  • Değişik görevler
Eksileri
  • Çok uzun görev süreleri