Cabal Online ikon

Cabal Online İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Yeni nesil çevrimiçi hesaplaşma”

Oyun denilince artık büyük bir kitle direkt olarak kafalarında çevrimiçi oyunları canlandırıyorlar. Çevrimiçi oyunlar özellikle son dönemlerde en çok oynanan oyunlar olmayı başardılar. Bunda direkt olarak insan zekası ile mücadele ediyor olmanın bir etkisi var diye düşünüyorum ya da kendimiz gibi insanlar ile beraber bir mücadelenin içerisinde bulunuyor olmak iyi hissettiriyor da olabilir. Sebep ne olursa olsun sonuç olarak son zamanlarda en çok oynanan oyunlar çevrimiçi oyunlar oldu.

Cabal Online işte bu oyunlardan biri. Üstelik oldukça yenilikçi yapısıyla tüm ilgileri de üzerine toplamayı başardı. Oyun sadece Microsoft Windows platformlarında çalışıyor. Oyunun yapımcısı ESTsoft Corporation. Oyunun piyasaya ilk çıkış yılı ise 2005. Oyunun türü ise çevrimiçi devasa çoklu oyunculu rol yapma oyunu -MMORPG.

Oyunu ilk açtığımızda karşımıza bir karakter oluşturma ekranı geliyor. Daha bu aşamada oyunun ne kadar iyi tasarlanmış olduğunu görebiliyoruz. Fantastik ve bir o kadar iyi çizilmiş karakterler iyi bir bilgisayar illüstrasyonu ile birleşerek bizi kendisine hayran bırakıyor. Üstelik oyundaki silahlar (kılıç vs.) oldukça ilgi çekici.

Cabal Online ile oyuna başladıktan sonra klasik olarak bir süre kasabayı keşfetmeniz gerekiyor. Level sistemi ile ilerleyen oyunun ilk 10 leveli bu tür keşif ve oyuna ısınma görevlerinden oluşuyor. İlk 10 leveli geçtikten sonra artık savaş moduna ve atraksiyonlu bölümlere merhaba diyebilirsiniz. Seviye atladıkça da karakterinizi geliştirebiliyorsunuz. Bu arada karakter geliştirebilmek için sadece seviye atlamanız yetmiyor ayrıca üyesi bulunduğunuz karakter gurubunun yeteneklerini de geliştirmeniz gerekiyor. Bu da Cabal Online’ı benzeri çevrimiçi oyunlardan farklı kılan bir özellik. Yani daima gözünüz açık, oyunu takip ediyor olmalısınız.

Oyun için Mars ve Mercure adında iki adet sunucu bulunmakta. Sunucular da çeşitli kanallardan oluşuyor. Örneğin yeni başlayan biri iseniz ayrı bir kanal kullanmanız gerekiyor. Savaşlar için ise başka bir kanal kullanıyorsunuz. Cabal Online savaşlarının biraz zor olduğunu söylemekte fayda var çünkü ha deyince elinize kılıcı alıp savaş kazanamıyorsunuz. Karakter ağacınızın oldukça sağlam olması gerekiyor aksi halde yenilgi kaçınılmaz oluyor. Ayrıca savaş kazandıkça onur puanı kazanıyorsunuz. Bu oyun puanlarınızı da yetenek ağacınızı geliştirmek için kullanabilirsiniz. Unutmadan, savaşların verildiği kanal PvP kanalı. Bu kanala girmeden önce acemiliğinizi atmalı ve karakterinizi geliştirmelisiniz, baştan uyaralım.

Oyunda öykü ilerleyişine göre altı adet karakter sınıfı bulunuyor. Bunlardan üç tanesi kadim sınıflar olarak da adlandırabileceğimiz Blader, Warrior ve Wizard. Daha genç ve dinamik olan, modern sınıf olarak da adlandırabileceğimiz diğer üç tanesi de Force Archer, Force Shielder ve Force Blader.

Oyunda 95. seviyeyi Nirvana olarak görebilirsiniz, daha doğrusu Nirvana’nın başlangıcı. 95. seviyeye geldiğinizde birbirinin düşmanı olan iki ırktan birini yani Capella ve Procyon ırklarından birini seçmeniz gerekiyor. Bundan sonrası da oyunun en tecrübe gerektiren ve en zevkli bölümlerini oluşturuyor. 120’ye kadar varan Level sıralaması ile oldukça uzun bir oyun deneyimi sunuyor.

Oyun grafik açısından oldukça başarılı. Müzikleri ise gürültüden uzak, oldukça rahatlatıcı. Yani oyun oynarken kafanız ütülenmiyor. Bu haliyle Cabal Online MMORPG severlerin ve bir MMORPG oyununa başlamayı düşünenlerin yeni gözdesi olabilir. Keyifli oyunlar.

Cabal Online oyunu Sistem Gereksinimlerine Değinelim

CPU: P3 800 MHZ.

VGA: 5250 GRAFİKLİ EKRAN KARTI

RAM: 256 MB

BOŞ ALAN: 1024 MB

SİSTEM: –

Artıları
  • Skill combo sistemi
  • Tonlarca Pvp özelliği
  • Gösterişli yetenek animasyonları
  • Düşük sistem gereksinimleri
Eksileri
  • Günü geçmiş görseller ve arayüzler
  • Tekrar edici içerikler