Quake 3 Arena ikon

Quake 3 Arena İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Quake Efsanesi Geri Döndü

id Software tarafından 1999 yılında piyasaya sürülen Quake 3: Arena, gelmiş geçmiş en çok multiplayer/çoklu oyunculu oynanan oyunlardan bir tanesi. Daha sonra ise 2000 yılında Quake Arena 3 için “Team Arena” adında bir de ek paket piyasaya sunulmuştu.

Öğrencilik yıllarının belli başlı baş aktivite ve oyunları vardır, bunlar; Batak oynamak, King oynamak, makarna yemek ve Quake oynamak. İşte bu Quake’i oynamadan öğrencilik yapan çok az kişi vardır. O kişiler de ya bilgisayar kullanmıyordur ya da bilgisayarın oyun oynanabilen bir makine olduğundan haberleri yoktur.

Oyunun tam sürümünü oynayabilmeniz için oyun CD’nizin bilgisayarda takılı olması gerekiyordu ama bazı NO CD yamaları ile bu sorun çözülmüş oldu. Bu çözüm yasa dışı değil bizzat id Software tarafından da kabul gören ve hatta destek alan bir özellik. Zaten Quake 3 Arena’dan sonra gelen Team Arena’da böyle bir NO CD gerekliliği bulunmuyor. Quake 3 Arena’da çeşitli oyun seçenekleri bulunsa da genellikle Counter Strike gibi multiplayer oynamak tercih ediliyor. Zaten Quake’in multiplayeri o kadar zevkli ki siz de oynayınca tiryakisi olacaksınız. Oyunda çeşitli oyuncu/karakter ırkları ve modelleri mevcut bulunur. Ayrıca çok çeşitli silahlar da oyun içerisine yerleştirilmiş durumda. Oyunda hızlı bir gelişim ve ilerleme kat etmek içinse Power Up ve Item’leri iyi değerlendirmeniz gerekiyor. Bir de oyundaki başarınıza göre size madalyalar sunuluyor, bu da oyunculuk seviyenizi gösteriyor. Oyunculuk seviyeniz önemli çünkü botların yapay zekâsı oldukça yüksek ve botlar oldukça sağlam oyunlar çıkarıyorlar ve oyun emrimize amade birçok harita ile albenili olarak bizlere göz kırpıyor.

Oyunda Single Player olarak Campaign modu da bulunuyor. Haliyle Single Player seçeneğinde botlar bilgisayarın kontrolünde bulunuyor. Quake 3 Arena ayrıca 1 ile 32 oyuncu sayısına kadar destek veriyor. Yani dilerseniz tek başınıza dilerseniz 32 Multiplayer kişi ile mücadele verebilirsiniz. Ayrıca oyun içerisinde sizi Boss savaşları da bekliyor olacak. Bunlar dışında Free For All, Team Deathmatch ve Tournament gibi çeşitli oyun modları da bulunuyor. Daha sonraki güncelleştirmesi ile bir de Capture the Flag modu eklenmişti. Aslında daha çok özellikli olarak Multiplayer tabanlı geliştirilmiş bir oyun olduğundan Multiplayer üzerinde daha çok durulmuş. Hatta daha sonra sunulan genişletme ve güncelleme paketleri tamamen Multiplayer kısmı için tasarlanmıştı.

Quake 3 Arena, klasik olarak fare ve klavye kombinasyonları ile oynanan bir oyun. Grafik kalitesi açısından ise 1999 yılında inşa edilen bir arcade oyun için yeterli düzeyde. Ayrıca ses efektleri de oldukça başarılı olmuş. Gerçi bazı metalik sesler beni rahatsız ediyor olsa da yine de Quake 3’ü oynanmaz kılacak seviyede kötü değil.

Quake 3: Arena’nın karnesine bakacak olursak Eurogamer: 9/10, Gamespot:9.2/10 ve Metacritic: 93/100 gibi oldukça başarılı olduğunu görüyoruz. Bol bol Multiplayer oynamayı tercih edeceğiniz Quake 3: Arena’yı tüm oyun severlere tavsiye ediyoruz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Nostalji yapmak için birebir
  • Arkadaşlarla oynaması hala çok zevkli
  • Online performansı gayet iyi
  • Akışkan oynanış
Eksileri
  • 4 oyuncu ile limitli