rFactor 1 ikon

rFactor 1 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

rFactor 1, 1990’ların başından beri hem ticari hem de askeri alanda araç simülatörleri üreten Image Space Incorporated firması tarafından geliştirilen bir araba yarışı oyunu. Oyunun, arabalar hakkında bu kadar eski ve derin bilgiye sahip bir firma tarafından geliştirildiği, oynanınca çok daha net bir şekilde anlaşılıyor. Oyun, aynı zamanda araç simülatörlerinde de kullanabilmek için tasarlanmış olduğundan dolayı oyunseverlere son derece gerçekçi bir deneyim sunuyor.

rFactor 1, hem tekli kullanıcılı hem de online olarak çoklu kullanıcıya destek vermekte. Ayrıca rFactor 1’de oyunculara arabalarının mekanik özelliklerini değiştirebilme ve diğer oyuncularla sohbet edebilme gibi çeşitli imkanlar da sunuluyor. Çoklu bakış açıları ile oyunu farklı bakış açılarından oynamak mümkünken en popüler ve oyuncular tarafından en beğenilenleri ise sürücünün gözünden bakmayı sağlayan cockpit bakış açısı ile aracın yukarı ve arkasından bakmayı sağlayan swingman bakış açısı.

rFactor 1’de “Open Wheel Challenge” adı verilen tekerleklerin aracın dışına doğru uzadığı arabalar ve sedan arabalar olmak üzere iki çeşit araba çeşiti mevcut. “Open Wheel Challenge” arabalar F3 ve F1 yarışlarında kullanılan tarzda arabalar iken sedan arabalar ise BMW tarzı daha kompakt arabalar olarak karşımıza çıkıyor.

rfactor 1’de beş adet pist ve yarış yapılabilecek yaklaşık on adet düzen bulunuyor. Orchard Lake, Mills Metropark ve Toban Raceway, Jonesville Runabout, Sardian Heights ve Essington Park isimlerinde olan yarış pistleri sayıca az olsa da bu pistlerin her biri farklı tarzda yarışmayı sevenlerin ihtiyacını karşılayacak şekilde dizayn edilmiş. Örneğin şehir arasında sokaklarda yarışmak isteyen biri Sardian Heights’i tercih ederken dağ yollarında ralli yapmak isteyen bir başka kişi Essington Park’ı tercih edebiliyor.

Oyunseverlerden zaman zaman araba sayısı ve özellikle pist sayısının yeteri kadar olmadığı şeklinde bir takım eleştiriler almasına rağmen geliştirici firmanın uzun yıllardır araç simülatörü üretmesinin getirdiği tecrübeyle rFactor 1 bize, iyi bir araba yarışı deneyiminin yanı sıra iyi de bir araç simülatörü tadında bir deneyim de sunuyor.

rFactor 1 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / 7 / 8
İşlemci : Intel Core 2 Duo E6600 işlemci
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 2 GB
Ekran Kartı : GeForce4 4200 / Radeon 9200
DirectX : 9