RHEM 3 ikon

RHEM 3: The Secret Library İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Macera başlıyor”

Rhem 3, Knut Müller tarafından tasarlanan ve dağıtımını Got Game Entertainment’in yaptığı ve hatta oyun motorunda Macromedia’nın parmağı olan Windows ve Macintosh platformlarında oynanabilen birinci kişi gözünden bir macera oyunu. Bu arada oyun sadece Singleplayer/ Tekli oyuncu olarak oynanabiliyor. Rhem 3’ün oyun piyasasına çıkış tarihi ise 2008.

Rhem 3 bir macera oyunu olmasının yanı sıra ayrıca bir sır ve bulmaca çözme oyunu olma özelliği de taşıyor. Zaten tüm oyun bulmaca çözme tabanlı olarak ilerliyor. Rhem 3’ü açtığınızda karşınıza 5 adet seçenek/simge çıkıyor. Bunlardan kayıtlı oyunlara, ipuçlarına, ayarlara ve direkt olarak oyuna ulaşabiliyorsunuz. Diğer sekme menüden ve oyundan çıkmanızı sağlıyor.

Rhem 3’e bir trenin vagonunda ilerleyerek başlıyorsunuz. Oyun içerisinde çeşitli yerlerde durarak ipuçları topluyorsunuz. Yer yer oyun içerisine yerleştirilmiş bazı monitörlerden konuşan bir arkadaş bize görevler hakkında bilgi veriyor ve bizde bu bilgiler ile ilerleyerek bulmacaları çözmeye çalışıyoruz. Oyun daha çok fare ile oynanıyor hatta sağa ve sola dönüşleri bile fare tıklamaları ile yapıyoruz. İlk bölüm olan Into the Light aslında bir alıştırma bölümü. Burada ilerde kullanabileceğiniz kapı açma, bulmaca çözme gibi şeyleri öğrenerek ilerde zorlaşacak olan oyuna bir alıştırma yapmış oluyorsunuz.

İkinci bölüm ise Going in Circles. Bir kapının önünde kapının açılmasını bekleyerek başladığınız bölümde terk edilmiş bir maden galerisini andıran bir yerde ilerlemeye çalışıyorsunuz. Tabi, ortam biraz karanlık olduğundan ışıkların yerini bulmak ve onları aktif hale getirmek zorundasınız. Daha sonra da ipuçlarını toplayarak ilerlemeniz gerekiyor. Aslında klasik bir bulmaca çözme oyununa göre oldukça karışık ve zor bir oyun. Aslında oyunda çevreye gizlenmiş nesneleri bularak bulmacaların eksik parçasını toplamaya çalışıyorsunuz, ana mantık bu. Bu tür oyunlar tekdüze ilerlediği için bana hep sıkıcı gelmiştir nitekim Rhem 3 de benim için sıkıcı bir oyun oldu. Sadece tekdüze ilerlemesi değil çeşitli oyun hataları ile de beni canımdan bezdirdi desem yeridir. Şahsen 2008 yılında en kötü grafiklere sahip oyun hangisidir diye soracak olsanız bu sıralamanın içerisine Rhem 3’ü de sokarım. Aslında oyun grafiği ile kendisine bir üslup ve tarz yaratmak istemiş ama bu konuda pek başarılı olamamış. Mayın tarlası oynamak bile bana daha eğlenceli geliyor, hani bu kadarını söylesem yeterlidir.

Yine de temkinli yaklaşmakta fayda var çünkü bu benim kişisel görüşüm. Dünyanın pek çok yerinde bu oyunu zevkle oynayan hayranları da mevcut – her ne kadar yaş ortalaması çok çok düşük olsa da- sağda solda yaprak, tel parçası, toka benzeri ne işe yaradığını bilmediğiniz eşyaları da envanterinize koymanız gerekiyor çünkü bir yaprak, bir tel parçası hiç ummadığınız zamanda hiç alakası olmayan bir yerde karşınıza çıkıp size lazım olabiliyor. Bu da oyun mantığını açıkçası basitleştirmiş. Zaten ben The Secret Library bölümünden sonra oyunu bıraktım. Boşuna zaman harcıyormuşum gibi geldi.

Oyunun içeriğinde dil üzerinde bilmeceler olduğundan İngilizce bilmeniz tavsiye olunur. Bulmaca ve macera karışımı oyun severler Rhem 3’ü deneyip kendi değerlendirmelerini yapabilirler. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Puzzle sevdalıları için oldukça fazla puzzle
Eksileri
  • Soluk grafikler
  • Animasyonların piksel kalitesi düşük