Euro Truck Simulator 1.3 ikon

Euro Truck Simulator 1.3 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Hard Truck oyunlarından hatırlayacağımız oyun firması SCS Software önderliğinde geliştirilen oyun artık Amerika haritasından çıkarak Avrupa’ya da yayılmayı hedefliyor. Euro Truck Simulator oyunu 2008 yılında Almanya’da çıkarılmıştır. Daha önce yine aynı firmanın çıkarttığı German Truck Simulator oyunu ile çok benzerlik göstermektedir.

Bunu neye dayandırıyorum: Bir tır oyunları hastası olarak bu güne kadar çıkartılmış bütün tır simülasyonu oyunlarını oynadığımı bilmenizde fayda var. Çünkü bu oyunları benden daha yakın tanıyan birini daha zor bulursunuz. Oyundaki en köklü değişiklik Avrupa haritasıdır. Oyunda Avrupa’dan Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz, Polonya ve İsviçre ülkeleri yer alır. Yani kısacası neredeyse bütün Avrupa’yı baştan sona barındırır. Buna ek olarak oyunun 1.2 ve 1.3 versiyonlarında İngiltere de yer alıyor. İngiltere’ye gidebilmek için feribota binmeniz gerekiyor ve bunun içinde önce tırla limana girmeniz gerek. Limanın yolları dar ve dönemeçli olduğu için usta şoförlük gerektiriyor. Avrupa haritasından İngiltere’ye geçtiğinizde ise trafiğin soldan aktığını gördüğünüzde biraz afallayacaksınız. Şahsen ben ilk geldiğimde öyle olmuştum ve bir kaç ters şerit ihlalinden sonra farkına varmıştım. Yolun daima en solundan gitmelisiniz. Merak etmeyin siz de kısa sürede alışırsınız.

Oyundaki çekici modellerine de değinmek gerekirse, ne yazık ki 18 WoS Haulin ve Long Haul oyunlarındaki kadar çok tır modeli yok. Ama buna bir yerde oyuna hak verdim. Bizde yani Avrupa tır imalatında belli bir kaç firma var. Bunlar Scania, Man, Volvo, Mercedes ve Renault. Bunların hemen hepsi Man haricinde oyunda bulunuyor. Fakat isimler ve logolar telif hakkı yüzünden farklı. Bu ETS 2 oyununda kısmen de olsa anlaşmalarla düzeltilmiştir. Fakat birinci oyunda Mercedes yerine Majestic, Renault yerine Runner, Scania yerine Swift biraz da olsa oyun zevkimizi kırmaktadır. Fakat skinlerle ve modlarla bunu aşabilirsiniz.

Oyunu saatlerce oynamanızı sağlayan yapı, elde edilmek için uğraşılan sertifikalarla ve harita açma özellikleri ile sağlanmaktadır. Sürekli bir yandan yüke zarar vermeden para kazanmak için uğraşırken bir yandan da sertifika almanın ve daha pahalı yük taşımanın hayalini kuracaksınız. Para size daha iyi tırları almaya ve yeni yükler taşıyabilmek için ruhsat almanıza yardım edecektir.

Euro Truck Simulator 1.3 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / Vista
İşlemci : 2.4 GHz Intel Pentium 4 veya eşdeğeri
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 600 MB
Ekran Kartı : GeForce 4 / ATI Radeon 8500 veya üzeri
DirectX : 9
Artıları
  • Büyük bir harita
  • Gerçekçi simulasyon
  • İndirilebilir modlar
Eksileri
  • Amerikan araçları yok
  • Bir süre sonra tekrar edici geliyor