Hitman Codename 47 ikon

Hitman Codename 47 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Barkodlu Kel Adam geri döndü çünkü hala işlenecek suikastlar var”

Hitman: Codename 47, Eidos Studios tarafından dağıtılmaya başlanan ve yapımcılığını IO Interactive’in yaptığı bir aksiyon oyunu. Ajan 47’nin hayatını konu edinen oyunda çeşitli suikastları gerçekleştirmeye çalışıyor olacağız.

Suikast oyunu denilince onlarca oyun arasından akla ilk olarak Hitman gelir. Bunda bir parça filmin payı olsa da oyun kendi iç dinamiği ile de öne çıkmayı ve popüler olmayı başarıyor. Oyunda geniş bir suç yelpazesi var. Ta Amerika’dan Hong Kong’a kadar nerede ne kadar suikast var ise oyun boyunca biz işlemeye çalışıyoruz. Oyunu oynarken “Memlekette başka suikastçı kalmadı mı arkadaşım?” diye içinizden geçirebilirsiniz ama hem kel oluşumuz hem kafamızın arkasında barkod oluşu hem de takım elbiseli karizmatik tavrımız ile herkesin aradığı suikastçı haliyle biz oluyoruz. Ayrıca bu herkes kısmına polis de dahil, onlar da bizi arıyor. İşin içine bir de özel yetiştirilmiş bir ajan olduğumuzu da ekleyince, oyun keyfinden yenilmiyor. Oyunda tüm görevleri notebook üzerinde alıyoruz. Zaten filmde de öyleydi.

Oyun üçüncü kişi görüş kamerasından oynanıyor, tıpkı Tomb Raider gibi. Zaten bu kamera oynayış tarzının başlangıcı da Tomb Raider’dir, işte bunlar hep bilgi. Ama Hitman’ın hareketli kamera açısı ile Tomb Raider’a göre daha başarılı bir iş çıkardığını söyleyebiliriz. Oyun ayrıca klasik fare ve klavye kombinasyonları ile oynanıyor. Bir de oyunda kullanılan silahlar gerçek hayatta kullanılan silahlar temel alınarak modellenmiş. Glock ise Glock, AK 47 ise AK 47 yani bire bir silah deneyimi. Tüm bu cafcaflı, yanarlı dönerli silahların yanı sıra bir de boğma telimiz var ki akıllara zarar. Kurbanın arkasından sinsice yaklaşıp teli boynuna geçirebiliyoruz. Bir de oyunda sessiz ve dikkatli ilerlemek gerekiyor. Öldürdüğünüz kurbanların cesetlerini sürükleyip saklamaz iseniz ortalık bayağı bir karışabiliyor. Oyunun bir diğer güzel özelliği ise öldürdüğünüz kurbanların silah ve kıyafetlerini kullanabiliyor olmanız. Diyelim ki bir binaya sızarken girişte bir korumayı öldürdük hemen adamın kıyafetlerini çıkarıp giyebiliyoruz. Böylece içeri koruma kıyafeti ile sızabiliyoruz ve suikast girişimimiz daha rahat ve hızlı ilerleyebiliyor. Zaten elinizi kolunuzu sallayarak ortalıklarda dolaşmanız pek mümkün değil çünkü oyunda oldukça gizli hareket etmeniz gerekiyor zaten oyun bunun üzerine kurulu. Ekranın köşesine baktığınızda ise düşmanın sizi fark edip etmediğini gösteren bir göstergeyi görebilirsiniz. Gösteren bir göstergeyi görmek, bu ilerde tekerleme ve ya deyim olabilir aklımızda tutalım. Daha en can alıcı noktayı söylemedim, oyunu istediğiniz yerde kaydedemiyorsunuz. Yani o kadar zor yerleri geçtim şu kritik görevi geçip geçemeyeceğim belli olmaz şurada kaydedeyim olmazsa kayıtlı yerden devam ederim gibi bir lüksünüz maalesef yok. Bir nevi checkpoint sistemi var desek yeridir. Bu bence de can sıkıcı bir durum ama sonuçta oyuna biraz daha konsantre olmamızı ve dikkatli hareket etmemizi sağlıyor olması da oyun açısından başarılı bir seçim.

Gel gelelim oyun grafiklerine. Oyun grafikleri oldukça iyi. Başarılı ve donanımı yormuyor. Dilerseniz OpenGL dilerseniz Direct3D ile oyunu oynayabilme lüksüne sahipsiniz. Ses efektleri de aynı oranda başarılı olmuş. Aksiyon ve TPS seven, gizliliğe önem veren 13 yaş ve üzeri beyler ya da hanımlar –yer fark etmez gönül rahatlığı ile Hitman’i kurup deneyebilirler. Keyifli oyunlar.

Hitman Codename 47 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 95/98/ME
İşlemci : Pentium III / Athlon MP
Ram : 64 MB
Harddisk Alanı : 512 MB
Ekran Kartı : GeForce 6200 LE / Radeon Xpress 1200 Series
DirectX : 8
Artıları
  • Eğlenceli ve zekice hazırlanmış
  • Derinlemesine bağlantılı görevler
Eksileri
  • Zor kontroller
  • Kötü karakter animasyonları
  • Oyun içi save bulunmuyor