Fifa 99 ikon

Fifa 99 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Electronic Arts bir çok oyun stüdyosuna sahip olan oldukça büyük bir oyun yapım şirketi. Zaten bunu artık hepimiz biliyoruz. Electronic Arts, kendisine bağlı olan stüdyoları organize ederek çalışmayı tercih eden şirketlerden biri. Bir nevi her stüdyo kendi içerisinde bağımsız ama temelde EA’ya bağlı. Bir nevi özerk yapıda çalışan bir şirket. İşte bu stüdyoların en büyüğü olan EA Canada 1998 yılında piyasaya çok konuşulacak bir futbol oyunu sürdü; FIFA 99. Oyunun dağıtımını ise haliyle EA yaptı.

Fifa 99 Windows, PlayStation, Nintendo ve Game Boy gibi bir çok konsol ile uyumlu olarak çalışabilen yaygın bir futbol oyunu ya da futbol simülasyonu. Üstelik peşinen oyunun GameRankings karnesini de söyleyecek olursak 88/100. Yani oldukça parlak bir karnesi var. Hani Teknik Meslek Lisesinde okuyor olsa taktir alırdı.

Fifa 99, oynanış açısından önceki oyunlarına nazaran daha stabil ve daha yenilikçi duruyor. Bu yenilikleri ilk olarak grafik kalitesinde görmek mümkün. Grafikler hem daha gelişmiş hem de daha hatasız işliyor. Daha önceki oyunlarda gördüğümüz grafik hataları ve takılmalar düzeltilmiş. Bu sebeple grafikler daha akıcı olmuş. Bu da oyun zevkini ikiye katlıyor. Ayrıca oyun kontrolleri de değiştirilmiş durumda. Daha önceki oyunlarda yön tuşlarının yanında sadece iki tuş ile oynayabildiğiniz oyunu bu kez daha karışık tuş kombinasyonları ile oynamanız gerekiyor. Bu oyunu hem daha zor hem daha taktiksel hem de daha eğlenceli kılıyor. Bir de diğer oyunlardaki sahanın bir ucundan diğer ucuna ayağa pas atmak gibi saçmalıkların önüne geçilmiş durumda. Her şey daha çok akıl mantık çerçevesinde ilerliyor ve bunun bizi daha mutlu ettiğini söyleyebiliriz.

Oyunda Avrupa Kupasında mücadele eden takımlar ve 12 adet lig yer alıyor. Bu ligler;
-Bundesliga
-Ligue 1
-Premier League
-Campeonato Brasileiro Serie A
-Belçika Ligi
-La Liga
-Major League Soccer
-Serie A
-Eredivisie
-Portekiz Süper Ligi
-Allsvenskan
-İskoçya Premier Ligi

Gördüğünüz üzere yine Türkiye Süper Ligi FIFA 99’da da yer almıyor. Üstelik milli takımlar listesinde Türkiye’yi göremeyince de üzüldük. Gerçi yamalar ile ilave etme seçeneğimiz mümkün olsa da oyunun orijinalinde görmek farklı bir duygu tabi ki.

Oyunda ayrıca kar, yağmur gibi atmosferik koşullarında yaşanabiliyor olması hepimizi çok şaşırtmış ve sevinçten çılgına çevirmişti. Koca bir sezon yağmur altında maç yaptığımızı unutmamam da işte bundan.

FIFA 99, o güne dek süren FIFA serisinin zirvesi olmuştu. Bizler sosyal hayatımızdan feragat ederek oyun hastası olmuştuk. Aslında çoğumuzun da PES’e karşı olan FIFA tutkusunda kesinlikle FIFA 99’un parmağı var. Çünkü FIFA 99 oynamayıp da FIFA seven pek kimseyi görmedim. İşte bu da sosyal deneydir.

Oyunun grafik açısından oldukça geliştirilmiş olduğunu söylemiştik. Grafikler, animasyon ve fizik motoru oldukça başarılı çalışıyor. Hatta şu an bile FIFA 99 açıp hiç yadırgamadan oynayabilirsiniz. Bunun dışında oyun sesleri de bir efsane olmuştu. Hatta FIFA 99 Soundtrack albümünün de piyasada olması bunun en güzel kanıtıdır.

Oyun her anlamda ciddi bir futbol zevki veriyor. Tüm oyun severler, hiç düşünmeden FIFA 99’u deneyebilirler ve asla pişman olmayacaklarından eminiz. FIFA 99’u tüm oyun severlere şiddetle öneriyoruz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Bu türün ilk oyunlarından
  • Birçok lisanslı oyuncu ve takım
  • Lig ve kupa modları
Eksileri
  • Eski moda grafikler