Ship Simulator 2008

Ship Simulator 2008 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Deniz tutkunlarını baştan çıkartacak bir gemi simülasyonu olan Ship Simulator, gerçekçi oyun yapısı ile hayali kaptan olmak olan herkesi güzel bir deneyime çağırıyor. Eğer denizlerde kaptanlık nasıl icra ediliyor merak ediyorsan ve bir gemiyi binlerce mil öteye götürmeye yetecek sabrın varsa doğru yerdesin, Ship Simulator 2008.

Ship Simulator 2008, VSTEP oyun firmasının tasarladığı denizcilik simülasyonu serisinin devamı niteliğinde olan bir oyun. Ship Simulator 2006’dan sonra 2007 yılında piyasayı Ship Simulator 2008 aldı. Oyun daha gelişmiş bir altyapıyla karşımıza çıkarak yeni ve daha gerçekçi bir denizcilik deneyimi sunmayı vaat ediyor.

Öncelikle görev zamanının gerçekçi olduğunu söyleyelim ya da baştan uyarmış olalım. Şöyle ki bir futbol simülasyonunda doksan dakikalık bir maçı on dakikada bitiriyor olabilirsiniz ama bu kısaltma Ship Simulator için geçerli değil. Limandan ayrılıp saatlerce atık yük gemisi takip etmeniz gerekebiliyor ayrıca gemiyi takip edip görevi tamamladıktan sonra görev bitmiş olmuyor, bir o kadar da yolu tekrar dönerek limana gelmeniz gerekiyor. Yani bir saat gemiyi yakalamaya çalış, bir saatte limana dönmek ile uğraş; görev oluyor iki saat. Eğer ciddi bir deniz tutkunuz yoksa bu oyun sizi biraz kasabilir.

Oyun daha önce işlenmemiş bir konu ile karşımıza çıkmıştı. Üstelik çıktığı dönemde başka bir alternatifinin olmayışı denizcilik tutkunlarını kendisine mahkum etmeyi başarmıştı. Kaptanlığa merak duyan herkesin bir zamanlar bilgisayarlarını işgal etti. Aslında oyun dünyasında belki de en çok haksızlık gören oyunlardan da bir tanesi olan Ship Simulator, her şeye rağmen büyük bir kitlenin gönlünde de taht kurmayı başardı. Örneğin oyunun uzunluğundan şikayet edenlere karşı oyun severler ; kısa bir deniz yolculuğu mu bekliyordunuz? Diyerek haklı bir savunmaya geçtiler. Oyun ayrıca gemilerdeki kaplamalar ve kozmetik hasarın olmamasından şikayet etseler de oyunun çağdaşları arasında daha iyi grafiklere sahip simülasyon oyunları zaten pek bulunmuyordu. Üstelik gelişen teknolojiye paralel olarak olarak oyun kendini çok iyi bir şekilde geliştirerek bu günlere kadar geldi. Üstelik büyük bir özveri göstererek.

Peki, oyun tam olarak nerede duruyor? Oyun tam olarak alternatifi olmayan bir denizcilik simülasyonu olarak duruyor. Oyunun temel prensibi ise gerçekçilik. Üstelik bir birinin tekrarı olmayan ve çeşitlilik gösteren ilginç görevleri ile birlikte hanesine bir artı daha ekliyor. Oyunda çevreyi kirleten atık gemilerini Greenpeace’in tescilli gemileri ile takip edip durdurmaktan tutun da koskoca Titanic’i buz dağına çarpmadan sağ salim yolculuğunu tamamlamaya varana kadar bir birinden ilginç görevler bizleri bekliyor.

Oyun, biraz uzun bir yükleme ekranından sonra Greenpeace adına atık gemisini takip edip onu durdurarak başlıyor. Yaklaşık 30 dakikalık bu görev bir tanıtım tadında işlenmiş. Ondan sonra zaten görevlerin ardı arkası kesilmiyor. Hem senaryo hem tekli görev modunda oynama seçeneğimiz var. Senaryoda ne aşamada olduğumuz hiç önemli olmamakla beraber tekli görev menüsünden istediğimiz görevi seçerek oyuna başlayabiliyoruz. Bir de serbest gezinme modunun olduğu oyunda dilediğiniz gemiyi gezmeniz mümkün. Gezerken sadece gemi ile ilgili departmanları görebiliyorsunuz ve ortalıkta hiç personel emaresi gözükmüyor. Asında görev başında personellerin olduğu bir gezintiye çıkmak daha estetik durabilirmiş. Ayrıca oyunda yirmiden fazla gemi ve tekne bulunuyor.

Grafik açısından oyuna bakacak olursak uzak kamerada görseller cidden çok kaliteli ama yakın planda görüş açısının içerisine kaplamalar da girince işin rengi biraz değişiyor. Gemilerin pırıl pırıl olması, ezik ve pas içermemesi grafiksel gerçeklik açısından oyunu olumsuz etkiliyor. Ayrıca çarpma gibi durumlarda kozmetik bozulmaların olmayışı da oyunun eksi yönlerinden bir tanesi. Bunun dışında morfoloji ve deniz tasarımı oldukça güzel. Yani sudaki yansımalar, dalgalar oldukça güzel gözüküyor. Sesleri soracak olursanız, sormasanız daha iyi, sadece monoton motor sesi ve arada bir duyduğumuz martı sesleri dışında pek bir ses yok. Oyun bu açıdan oldukça eksik kalmış durumda.

Tüm bunları bir elekten geçirirsek oyun aslında kalburüstü sayılabilir. Özellikle denizcilik tutkusu ile yanıp tutuşan oyun severler için oldukça eğlenceli vakitler sunacağını da söyleyebiliriz. Siz de bir denizcilik simülasyonu oynamak istiyorsanız, Ship Simulator 2008’i deneyebilirsiniz. Keyifli oyunlar.

Artıları
  • Rahatlatıcı bir oyun
  • Gemileri sevenler için çok iyi
Eksileri
  • Fizik kontrolleri çok değişken
  • Tam bir simülasyon sayılmaz