Age of Empires the Rise of Rome ikon

Age of Empires: The Rise of Rome İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Age Of Empires, Roma’nın yükselişi:

Tarihin görebileceği en büyük devletlerden birisi de Roma İmparatorluğuydu. Dünya sahnesinde 1500 yıla yakın süre kalmayı başarmaları da bunun kanıtı. Elbette doğanın yasası gereği bu kadar uzun süre Dünyaya hükmetmiştir diyemeyiz. Ancak tarihinin büyük bir kısmında tek süper güç olarak anıldığını da es geçmemek gerekir. Bunları anlatmamın sebebi, tarihsel gerçekliği senaryosunun oldukça önemli bir yerine koyan, bir oyun serisinden bahsedecek olmam. Age of Empires 1997 yılında piyasaya sürülmüş gerçek zamanlı strateji oyunlarının adeta atası konumunda olan bir oyun. Bu incelemede, oyuna getirilen ilk eklenti paketi olan “Roma’nın Yükselişini” anlatacağım. Elbette, ilk oyuna da fazlaca yer vermem gerekiyor. O zaman Age of Empires: The Rise Of Rome yolculuğumuz başlasın. Karanlık çağa kadar yolumuz var nasılsa.

Microsoft destekli bir oyun stüdyosu olan Ensemble Studios, Age of Empires oyununda temel mantığı, insanların gelişim süreçlerini anlatmak olarak belirlemiştir. İlk medeniyetlerden, günümüz medeniyetlerine kadar gelişen olayları konu edinecek bir oyun tasarısı oldukça fazla detaya sahip olacağından bu temayı bir seriye dönüştürmenin daha mantıklı olacağını düşünen Ensemble oyun stüdyosu, ilk oyundaki gelişim sürecini; Taş devri ile Demir çağı arasında belirlemiştir. Bu zaman aralığında gelişen olaylar, icatlar ya da mücadeleler ilk oyunun senaryosunu oluşturur. İnsanlığı karanlık çağdan biraz da aydınlıklara çıkarma görevi de oyuncuya kalmıştır. Oyunda 2D grafikler kullanılmasına rağmen, kendi zamanında çıkan oyunlara göre grafik kalitesi açısından daha iyi olduğunu söylemek gerekiyor. Oyunun genel mantığı; teknolojik açıdan gelişmeleri yakalayarak rakiplere karşı üstünlük sağlamak. İlk aşamada seçilen ulusların, doğal olarak farklı nitelikleri mevcut. Yapılan geliştirmeler de bu özelliklerin etkisi altında kalıyor. Oyunda toplam 12 adet ulus var. Oyunun Single player modundaki amaca değindik. Bir diğer oynanış şekli ise ağ ve internet üzerinden gerçekleşen oyunlar. Buradaki amaç; sıfırdan bir medeniyet inşa etmek ve rakipleri tek tek egale ederek, gücümüzü kanıtlamak oluyor ve bunu da Town Center adı verilen şehrin ortasındaki binaları yıkarak yapacağız.

Eğer kendi şehir merkezimizi koruyamazsak da yenilmiş oluyoruz. Aynı anda en fazla 8 kişinin bulunabildiği haritalara izin verilen oyunda rakiplere göre hazırlanacak strateji, kazanmanın anahtarı oluyor. Özellikle karşı tarafta kurulan orduya anti tez geliştirebilmekte, strateji geliştirme yeteneğinize bağlı. Surları sağlamlaştıran bir rakibe karşı, piyade birimlerini güçlendirmek işinize yaramayacak yani. Yapılması gereken, surlara zarar verecek teknolojilerin geliştirilmesi olacaktır. Gelelim The Rise Of Rome eklentisine. Bu eklentiyi oyundaki yeni görev paketi olarak görmek mümkün. Oynanış ya da grafiksel açıdan gerçekleşen değişimlerin boyutları oldukça küçük. Elbette bazı hatalar düzeltilmiş ve yeni modellemelere dikkat edilmiş durumda ancak eklentideki esas yenilik; 4 adet yeni ulusun ve 5 adet birimin oyuna katılmasıdır. Uluslardan birisi tahmin edebileceğiniz gibi Romalılar, diğerleri ise; Makedonlar, Kartacalılar ve Palmiralılar. Kısacası Roma’nın yükselişinde mücadele verdiği uluslar diyebiliriz sanırım. Hatta verecekleri mücadeleler demem daha doğru olur belki. Ne de olsa yükseliş, bizim sayemizde gerçekleşecek. Oyundaki yeni birimler ise şöyle; Zırhlı fil, Develi asker, Atlı savaş arabası, Alev püskürten kadırga ve Slinger(asker). Bu yenilikler sayesinde savaşların biraz daha zorlu geçeceğini tahmin etmek güç değil. Sonuç olarak Age of Empires, The Rise of Rome eklentisi ile daha da geliştirilmiş durumda. Doğal olarak eğlence bir adım öteye taşınmış. Neyse, kurduğunuz stratejilerin başarıya ulaşması dileklerimle, sizlere veda ediyorum.

Age of Empires The Rise of Rome Minimum Sistem Gereksinimleri

Merkezi İşlem Birimi (İŞLEMCİ) : Pentium II 200 Mhz.

KISA SÜRELİ BELLEK(RAM): 16 MB ram

VİDEO KART(EKRAN KARTI): 1mb ekran kartı

BOŞ ALAN: 80mb boş alan

SİSTEM: Windows 98/Xp

Age of Empires: The Rise of Rome Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98 / XP / 7 / 8
İşlemci : Pentium II 200 Mhz
Ram : 16 MB
Harddisk Alanı : 80 MB
Ekran Kartı : 1 MB
DirectX :
Artıları
  • Gerçek bir zeka antremanı sağlıyor
  • Türünün en iyilerinden
Eksileri
  • Daha fazla görev olabilirdi
  • Eski tarz grafikler