Mafia 3 ikon

Mafia 3 PS4 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Açık Dünya Jenerasyonunun Efsanelerinden

Geliştirildiği sır gibi saklanan, çıkacağı duyulduğu andan itibaren tırnak dişleten, oyuncuların beklentilerinin her zaman en yükseğe çekildiği serinin üçüncü oyunu Mafia 3; olumlu ve olumsuz sayısız eleştiri alan ama her haliyle kendini oynatan bir oyun.

Öyle bir çıkış yapmıştı ki Mafia 3, oyuncular ve yayıncılar eleştirmeye korkuyordu. ‘Olsun be, her yönüyle güzel’ dedirten bir otoriteye sahip olan bir oyundu. Çoğunluk memnun olsa da oyundaki eksiklikler bariz bir şekilde kendini gösteriyordu. Müzikleriyle övülen, görev sıkıcılığıyla dövülen; hikâyesiyle sevilip sıkıcı görev işleyişiyle sövülen ama her şeye rağmen ‘beğenmedim’ dedirtemeyen bir oyun.

Hikâye

Mafia 3,1968 yılında geçen ve çok ırklı bir yetim olan Lincoln Clay’ı canlandırdığımız bir oyun. Vietnam savaşından dönen ana karakterimiz, normal hayata alışmak adına tekrar bakıcı annesinin yanına yerleşir. Lincoln’ün ailesi mafya olaylarına karışmış ve yeraltı dünyasınca tanınan bir ailedir. ‘Sal’ olarak bilinen bir aile lideri ile işbirliği yaparak soyduğu bankadan eline geçen parayı işbirlikçilere dağıtmak ve kutlama yapmak için ebeveynlerinin barında kutlama yapmaya gider. Kutlama sırasında güvenip işbirliği yaptığı Sal ve adamları, ailesine suikast düzenleyip yakarak öldürür ve bu sırada kendisinin kafasına ateş ederek işini bitirir. Lincoln, her şeyini kaybetmiş, çaresizlik ve intikam ateşiyle yanıp tutuşur. Sal ve ailesini tüm otoriteleriyle birlikte yıkmak için planlar yapar ve her geçen gün bu planı uygulamak için kendini hazırlamaktadır.

İsmine münhasır bir hikâye örgüsüne sahip bir oyun Mafia 3. Oyunun kurgusunda nostalji ve aksiyon, güven ve şüphe, intikam hissi ve pişmanlığı aynı anda yaşayabileceğiniz akıcı bir işleyiş var. Basite indirgenip mafya olayıyla bitirilmemiş, lezzetli bir akışı olan ve oynarken olay örgüsünün içinde kaybolduğunuz kaliteli bir hikâyeye sahip.

Grafikler

Mafia 3’ün grafik kalitesi 2016’da çıkan bir oyuna göre yetersiz kalıyor. Açık dünya bir oyunun yansıtması gereken gerçekçiliği yansıtmayı başaramamış bir çalışma yapılmış. Şehirde canlılık yok, animasyonlar canlılık göstermiyor, halk bir robotmuşcasına yürüyor ve haliyle bu etkenler oyundaki gerçekçilik oranını büyük oranda düşürüyor. Atmosfer ve gerçekçilik bakımından beklenileni veremeyen bir Mafia 3 görüyoruz ne yazık ki.

Oynanış

Mafia 3, oynanış açısından yer yer tepki gördü, yer yer de övüldü. Kötü yapay zekası yüzünden fazlasıyla eleştiri alan Mafia 3 geliştiricisi, oyuncuların karşısında duran 3 pompalı tüfekli kişiyi yumrukla alt edebilme gibi saçma bir yapının eğlenceli bulunmayacağını düşünmemiş olacak ki böyle bir sistem oturtulmuş.

Akıcı ve eğlenceli savaş mekaniği, oyuncuların eleştiri yaptıkları bazı yerleri göz ardı edebilmesini sağlayan bir etken. Siper alıp ateş etmek ve oradan oraya akıcı kaçışlar yapmak o kadar akıcı ve güzel oturtulmuş ki, aksiyon ve heyecan duyguları dibine kadar yaşanabiliyor.

Sıkı durun, bir ‘ama’ daha geliyor; görevler!

Bu kadar sıkıcı ve kendini tekrar eden görevleri böyle büyük reklamlarla lanse edilen bir oyunda görmek büyük hayal kırıklığı yaratıyor. Oyunda yan görevleri yaparken sıkılmamak elde değil.

Artıları
  • Çok iyi hazırlanmış oyun hikayesi
  • Hikayeye göre genişleyen çok büyük bir açık dünya
  • Başarılı diyaloglar ve karakter gelişimi
  • Bazı görevler çok iyi düşünülmüş
Eksileri
  • Birbirini tekrar eden çok fazla görev var
  • Hızlı seyahat sistemi bulunmuyor
  • Çok fazla teknik hata