Ski Resort Extreme ikon

Ski Resort Extreme İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Cat Daddy Games tarafından geliştirilen Ski Resort Extreme, simülasyon türünde oldukça iddialı bir oyun. Oyunda kendi kayak binalarınızı ve yamaçlarınızı inşa etme, işletme ve bakım yapma fırsatı bulacaksınız. Oyun çok fazla macera sunmamakla birlikte, türüne uygun olarak iyi bir gerçekçilik ve zorluk derecesi vaat etmekte.

Oyun size kullanabileceğiniz birkaç alan sunarak bunlardan birini seçme imkanı ile başlıyor. Bu alanlardan “Gentle Slopes” daha sakin bir yerken “Powder Peak” ise daha sert bir yer. Bu şekilde seçebileceğiniz bazı alanlar var. “Gentle Slopes” kayağa yeni başlayanlar için hazırlanmış yamaç derecesi az olan bir yer. “Instant Action” ise daha orta ölçekli bir yer. Başlangıç bütçesi olarak $10k-100K aralığında bir bütçe gerekiyor. Bu alanda tesisin girişi, gerekliyse ekstra park alanı, bakım tesisleri, ilk yardım merkezi, yemek yeme alanları gibi çeşitli alanların yerleşimini en iyi ve düzgün şekilde yapmanız gerekiyor. Bunu yaparken de her detayı düşünmeniz ve size tahsis edilen bütçeyi de en iyi şekilde hesaplamanız gerekiyor. Oyunda bir dağın başında olduğunuzdan dolayı bir elektrik santraline de ihtiyaç duyuyorsunuz. Oyunda bu durum dahi düşünülmüş ve elektrik santralinin oluşturulmasını bile sizin düşünmenizi gerektirecek kadar gerçeğe uygun tasarlanmış. Oyunda bu tarz çok sayıda ince detay bulunuyor ve haliyle bu da gerçekçiliği oldukça olumlu etkiliyor.

Tesisi inşa ettikten sonra ise işimiz bitmiyor. Ardından müşteriler geliyor ve onların yorumlarını da alarak tesisteki eksiklikleri gidermeniz ve iyileştirmeler yapmanız gerekiyor. Aynı zamanda daha fazla müşteri çekmek için çeşitli tabelalar koymak ve reklamlar da vermek gerekebiliyor.

Oyun boyunca yaptığınız her işi dengede tutmaya çalışmak oyuna son derece zevk katmış. Örneğin çok az paranız kaldığında müşteriler sizden kayak yapmak için değişik parkurlar isteyebiliyor. Bunu kabul etmediğiniz taktirde müşteri kaybediyorsunuz. Dolayısıyla bu isteği yerine getirmek için farklı alternatifler bulmak gerekebiliyor. Mülkünüzden bir kısmını satmak ya da daha uygunuyla değiştirmek bu durum da işe yarabilir mesela. Oyunu oynayıp tecrübe kazandıkça bu durumlarından üstesinden daha rahat gelmeye de başlıyorsunuz.

İyi bir oyun motoru kullanılarak geliştirilen oyunda grafiklerin genel olarak iyi olduğunu söylemek mümkün. Oyunda kullanılan sesler için ise grafikler kadar başarılı diyebilmek mümkün değil. Üzerinde daha çok çalışılsa daha iyi olabilirmiş. Oldukça iyi seviyede bir zorluk derecesine sahip olan oyun gerek çok fazla oyun oynamayanlar için gerekse de sıkı oyun tutkunları için güzel bir deneyim sunuyor.

Ski Resort Extreme, özellikle simülasyon oyunları sevenler ve Sim City tarzı oyunlar oynamaktan keyif alanlar için güzel bir alternatif oluşturuyor.

Artıları
  • Güzel oyun grafikleri
  • Başarılı ve yardımcı başlangıç öğretici bölümü
  • Oynanışı kolay ama eğlenceli
Eksileri
  • Oluşturduğunuz kayak sürüşlerini test edemiyorsunuz
  • Konukların birçoğunun sıkıntıları çözülemiyor
  • Kendi resortunuzu oluşturmak için banka kredisi alamıyorsunuz