Shade Wrath of Angels ikon

Shade Wrath of Angels İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Macera türünde bir oyun olan Shade: Wrath of Angels, Black Element Software tarafından geliştirilip Cenega tarafından yayınlanan bir oyun.

Shade: Wrath of Angels’da hikaye, arkeolog olan ve kaybolup bize mektup gönderen abimizin mektubunu almamızla başlıyor. Önemli bir eser bulduğunu ve kendisini kurtarmamızı isteyen abimizi kurtarmak için Roma’ya doğru hareket ediyoruz. Fakat Roma’da değil abimizi hiç kimseyi bulamazken karşımıza bir melek çıkar. Bu melek şehrin durumunu abimizin nerede olduğunu bize anlatır. Heart of Angel isimli eşyanın parçalarını toplayarak abimizin yerini bulmada bize yardımcı olacağını söyler. Oyun sırasında dağılmış parçaları bulmak için melek sayesinde sürekli yolculuk yapıyoruz. Oyun ilk başladığında karakterimiz rüya görmekte ve rüyada ne yapması gerektiği anlatılmaktadır. Biz de bu söylenenleri yapmaya başlayarak önce oyuna bir alıştırma yapıyoruz.

Grafikler genel olarak fena olmamakla birlikte biraz eski bir oyun motoru kullanıldığından dolayı çok fazla bir beklentiye girmemek gerekiyor. Yine de bazı modeller ve oyun alanının bazı yerleri göze oldukça hoş görünüyor. Ek olarak karakterlerin tepki süresi biraz fazla. Biraz daha hızlı tepki süresi olsa özelikle dövüş sahneleri daha keyifli bir hal alabilirmiş.

Oyunun her bölümünde farklı düşmanlar ve abimize ulaşmak için bu düşmanlarla mücadele ediyoruz. Fakat düşmanlar için geliştirilen yapay zeka yeterli durumda değil. Düşmanlar genel olarak hiçbir strateji izlemeden sizi görür görmez üstünüze saldırıyor. Bu tarz bir macera oyununda daha kaliteli düşmanlar olsa oyunun oynanabilirliği daha iyi durumda olabilirdi.

Oyun genel olarak manastır, zindan, yıkılmış kaleler gibi orta çağda kalmış tarihi yapılarda geçiyor. Dolayısıyla özellikle tarihi alanlarda dövüşmek ve savaşmaktan hoşlananlar oyun, için farklı bir tecrübe sunuyor. Ana silahımızın büyülü bir kılıç olduğu oyunda, çeşitli silahlarla birlikte düşmanlardan elde ettiğimiz silahları da kullanabiliyoruz.

Oyunda bulunduğunuz yeri kaydetme işlemi ise oldukça güzel düşünülmüş. Normalde bir çok oyunda menüde bulunan “Save” tuşu vasıtasıyla bulunduğunuz yeri kaydedebilirken Shade: Wrath of Angels’da kaydetme belli noktalarda bulunan özel taşlar vasıtasıyla yapılıyor. Bu özel taşların bulunduğu konuma geldiğinizde taşın üstünde bir heykel oluşuyor ve oyun kaydedilmiş oluyor. Bu durumun oyuna bir akıcılık ve dinamiklik kattığını söylemek de mümkün. Aynı zamanda kılıcınızla heykeli kırarak kaydı silmenize de olanak veriliyor.

Oyunun ortalama grafiklerinin yanı sıra gayet iyi seslere de sahip. Kılıç sesleri gibi bir çok oldukça başarılı gerçeklenmiş. Ayrıca savaş ve bölümlerde çalan müzikler de gayet iyi. Dolayısıyla Shade: Wrath of Angels, macera türü oyun sevenler için ortalama üstü bir oyun ve farklı deneyimler yaşamanızı vaat ediyor.

Artıları
  • Oynanabilir grafikler
  • İyi ses dizaynı
Eksileri
  • Etkileyici olmayan oynanış
  • Durgun savaş ortamı
  • Sıradan hikaye
  • Zayıf kamera açıları