The Longest Journey ikon

The Longest Journey İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Funcom tarafından geliştirilen ve yayınlanan The Longest Journey, macera türünde bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

Oyun, Newport şehrinin Venice adındaki küçük kabasında yaşayan ve görsel sanatlar öğrencisi olan April Ryan adında bir genç kadın karakteri konu alıyor. Oyunda geçen Newport şehri ve seyahat ettiğimiz yerlerin gerçekteki karşılığı Güney Kaliforniya’yı işaret etmekle birlikte oyunda gerçekten neresi olduğundan bahsedilmiyor. Geleceğin şehri olan Newport oyunda tam bir metropol ve uçan arabaların bulunduğu geleceğin bir şehri olarak karşımıza çıkıyor.

Babası yüzünden evden ayrılan ve sorunlu bir kişi olan April, bitirmesi gereken bir projesi olmasına rağmen henüz projeye başlayamamıştır. Salonda yaşayan ve kendisini yalnız bırakmayan kaba bir adam ile birlikte yaşayan April, gerçeğe çok yakın gibi olduğunu hissettiği ilginç rüyalar görmektedir.

Rüya içerisinde başlayan oyunda April uçurum kenarında bir kayalığın üzerine oturmuş, karşısındaki ilginç alanı izlemektedir. Bu kayalıkta bir ejderha ile tanışır ve ağaçlarla sohbet eder. Daha sonra köyü niyetli bir topluluk tarafından ziyaret edilir ve ardından yatağına geri döner.

Uyandıktan sonra hayatını araştırmaya başlayan April, uzun bir yolculuğa başlamıştır. Oyunun ilk bölümü sırasında April’in hayatını keşfetmeye çalıştığımız oyunda April’in arkadaşlarıyla tanışıyor, gittiği okula ve çalıştığı kahve dükkanına gidiyoruz. April’in rüyalarının daha belirgin hale gelmesiyle ilginçleşen The Longest Journey’de Stark ve Arcadia adında iki farklı dünya olduğunu öğreniyoruz. Stark bilim ve teknolojiye ayrılmışken Arcadia ise sihre ayrılmış durumda. Sadece belli zamanlarda bu muhteşem iki ayrı dünya arasında geçiş yapabilen April, rüyalarına ve ilginç olaylara göre iki dünyada da yer alması gerektiğinden arada kurulması gereken bir denge mevcut.

Oldukça ilginç ve farklı bir hikayeye sahip olan oyunda bazen hüzün, bazen eğlence bazen de korku ögeleri ile karşı karşıya kalmamız mümkün. Bazense bu duyguların hepsi bir arda bulunabiliyor.
Oyunda özellikle çevresel etmenler ve iki farklı dünyanın detayları grafiklerle oldukça iyi yansıtılmış. Oyun son derece zengin grafiklere sahip. Bununla beraber karakter modelleri çok detaylı olmasa da gayet iyi görünümlü ve yeterli durumdalar. Seslerin gayet iyi olduğu oyunda karakter konuşmaları ise çok güzel.

Oyunun oynanabilirliği de son derece rahat ve uygun. Oyunda bulunan bulmacalar standart ve hikayeye de uygun. Gereksiz zorlayıp oyundan soğutacak detaylar için ise yok demek mümkün.
Son derece kaliteli hikayesi, grafikleri ve oynanabilirliği ile The Longest Journey macera türünde oyun oynamayı seven oyunseverlere son derece güzel ve kaliteli bir oyun deneyimi yaşamayı vaat ediyor.

Artıları
  • İçine çeken hikaye
  • Çok güzel ayarlanmış gidişat
  • Zekice hazırlanmış bulmacalar
  • Zorlayıcı oynanış
Eksileri
  • Eski moda grafikler