Championship Manager 2006 ikon

Championship Manager 2006 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Championship Manager 2006, menajerlik türünde Beautiful Game Studios tarafından geliştirilmiş ve Eidos tarafından yayınlanmış bir oyun.

Championship Manager serisi yapımcısı ile geliştiricisi arasındaki bir takım sıkıntılardan dolayı inişe geçmekte idi. Futbol ve menajerlik oyunları genellikle Avrupa’da sezonun başladığı Eylül ya da Ekim gibi piyasalardaki yerini alırken CM yaşadığı düşüşe dur demek için oldukça geç piyasaya çıktı.

26 farklı ülkeden yüzlerce lig seçeneği ile oyunseverlerin beğenisine sunulan oyunda istediğimiz ligleri kendi alanımıza dahil ederek oyuna başlıyoruz. Menajerlik oyunlarında arka planda çok fazla veri ile işlem yapıldığından dolayı her ligi dahil etmemek oyunun hızını oldukça artıracaktır. Dolayısıyla özellikle CM 2006’da 4 yada 5 ülke seçip toplamda 7 – 8 ligi geçmemek gerekiyor.

Oyunda profil oluşturup başladıktan sonra dikkatimizi “Club Benefactor” seçeneği çekiyor. Bu özellik oyunu kolaylaştırmak ve takımınızın bütçesini daima artışta tutmak için tasarlanmış. Seçtiğimiz taktirde oyun oldukça kolaylaşmakla beraber gerçekçilikten de uzaklaşıyor.

Oyun başladıktan sonra CM 5 ile arasında çok ciddi farklar olduğunu ve piyasaya geç çıkmasının boşuna olmadığını görmüş oluyoruz. Özellikle oyun veritabanı düzeltilerek son derece doğru ve kapsamlı bir hale getirilmiş. Çok sayıda seçenek eklenen oyunda arayüz biraz karmaşık olarak gözüküyor. Alışma sürecinde neyin nerede olduğunu bulmak ve arayüze adapte olarak oyunda oynamak biraz zorlu durumda. İlk başta seçmediğimiz liglerde durumların ne olduğunu görmek için oyunda “Simulated World” adı verilen bir kısım eklenmiş. Oyunun gerçekçiliğini artıran bu özellik oldukça güzel olmuş. Bununla birlikte antrenman programı ile uğraşmayı sevenler için de oyun son derece güzel bir antrenman imkanı sunuyor. Ayrıca taktik ekranı ile futbolculara sahada yapılmasını istediklerimizi tahta önünde anlatabiliyoruz.

Maç esnasında kullanıcıya sunulan arayüzü son derece iyi geliştirilen oyunda oldukça detaylı bilgiler ekranda yer alıyor. Bununla birlikte maç motoru da bir önceki versiyona göre bir hayli geliştirilmiş ve oynayanlara güzel bir maç deneyimi yaşatıyor. Paslar ve şutlar oldukça gerçekçi ve güzel goller izleyebiliyorsunuz.

Championship Manager 2006, hem veritabanı hem de maç motoru ile oyunseverlere son derece iyi bir oyun deneyimi vaat ediyor.

Artıları
  • Detaylı ve eğlenceli oynanış
  • Herhangi bir takımda ve ülkede başlayabilme imkanı
  • Diğer oyunları izleyebilme
Eksileri
  • Hatalar mevcut
  • Çok düz grafikler
  • Ambiyans oluşmamış