Championship Manager 5 ikon

Championship Manager 5 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Beautiful Game Studios tarafından geliştirilen Cahmpionship Manager 5, futbol menajerlik türünde bir oyun.

Oyunu açar açmaz şık bir menü tasarımı ile karşılaşıyoruz. Şık bir menüden “Options” sekmesini seçip ayarlara baktığımızda ise oyuncularının yetenek puanlarının gösterimini değiştirebilme özelliği göze çarpıyor. İster standart CM oyunlarında olduğu gibi yetenek puanlarını 1 ile 20 arasında isterseniz daha çok ayrıntı sunacak modern görünümde yetenek puanlarını 1 ile 100 arasında görüntüleyebilirsiniz. Modern görünüm yetenek hakkında daha ayrıntılı bilgi vermekle beraber klasik görünümün CM ile iç içe olanlar açısından daha iyi durduğu söylenebilir. “Options” sekmesinde bulunan diğer ayarlar ise önceki CM oyunlarında olan ayarlar ile benzerlik gösteriyor.

26 ülkenin liglerini seçebildiğimiz oyunda kullanmayacağımız ligleri seçmemek oyunun hızlı açılması açısından daha iyi olacaktır. Fakat Championship Manager 5’te açılış süresi diğer menajerlik oyunlarına göre oldukça hızlandırılmış durumda. Bununla birlikte kullanılan arayüz serinin diğer oyunlarına oldukça benzediğinden ilk etapta kendinizi nostalji yapıyormuş gibi hissetmeniz mümkün. Ayrıca oyunda oyunculara ait memnuniyet birimi medya, finans, kariyer ve genel olarak ayrılmış durumda. Bu da bize oyuncunun hangi durumdan rahatsızlık duyduğunu görmemiz ve ona hareket etmemizi sağlıyor. Oyunda dikkati çeken bir diğer noktada oyunculara ait “History” yani geçmiş bilgilerinin bulunmaması. Burada 2005 olarak alınmış ve sezonlar geçtikçe 2005’ten itibaren oyuncunun nerelerde oynayıp kaç gol attığını görebiliyorsunuz. Bu özellik kaldırılmasa ve oyuncunun geçmişi görülebilse daha iyi olabilirmiş. Transfer konusunda çok fazla yeniliğin bulunmadığı oyunda oyuncuların transfer ücreti ödemelerinin 24 aydan 48 aya çıkarıldığı ile karşılaşıyoruz.

Oyunda antrenman bölümünde ciddi değişikler yapılmış. Çok sayıda yeni idman çeşidinin eklendiği oyunda idman tipleri başlıklar halinde sıralanmış durumda. Oyunun veritabanında ufak tefek sıkıntılar ve eksiklikler olmakla birlikte CM serisinin önemli özelliklerinden biri olan gerçekçi ve geniş veritabanına sahip olma özelliklerini koruyorlar. Taktik ekranında da serinin diğer oyunlarının oldukça aşina olduğu yapı büyük ölçüde korunuyor. Ek olarak diğer oyunlara göre oyuncuları sahada oyuncuları istediğimiz yere konumlandırma noktasında çok daha özgürüz.

Oyun son derece iyi ve kaliteli bir 2 boyutlu maç motoruna sahip. Fakat bir çok menajerlik oyununda olduğu gibi defans oyuncuları zaman zaman çok basit ve amatörce hatalar yapıp gol yemeye sebep olabiliyorlar. Çoğunlukla orta saha mücadelesi şeklinde geçen oyunda son derece iyi goller atmak da mümkün. Oyunun hızlandığını fark ettiğimiz noktalardan birisi de maç içerisinden taktik ekranına oldukça hızlı olarak ulaşabilmemiz. Bugüne kadarki bir çok menajerlik oyununda sıkıntı olan bu konu Championship Manager 5’te ise çözülmüş. Championship Manager 5, geçmiş versiyonlara oranla oldukça hızlı olması ve alışılan CM arayüzünü koruyup geliştirmesiyle menajerlik türünü seven oyunseverler için oldukça iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Artıları
  • Çok iyi grafikler
  • Öğretici kısım çok başarılı
Eksileri
  • Online mod yok
  • Veritabanında yanlış veriler mevcut