Elven Legacy ikon

Elven Legacy İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

1C:Ino-Co firması tarafından geliştirilen ve Paradox firması tarafından yayınlanan Elven Legacy, RPG yani rol yapma türünde bir strateji oyunu.

Oyunun konusunun geçtiği dünyada elfler, cüceler, insanlar, yaşayan ölüler ve orklar bulunuyor. Orklar çok eski zamanlarda insanlar tarafından yaşadıkları alandan sürülmüş bir tür. Bu olayın intikamını almak için de diğer tüm ırklara bir savaşa başlıyorlar. Bununla beraber İblis ırkına da geri getiriyorlar. Bu beladan kurtulmak isteyen insanlığın ise tek ümidi Elfler. Fakat aynı zamanda Elfler de zorlu ve sıkıntılı bir dönemden geçmektedir. Elflerin hem kendi sorunlarını çözmesi hem de insanlara yardım etmesi gerekmektedir. Yoksa dünya yaşanamaz bir hale gelecektir.
Konuyu okuyanlar Fantasy Wars oyununu bilenler için Elvan Legacy’nin Fantasy Wars isimli oyunun devamı niteliğinde olduğunu anlamak çok da zor olmamıştır. Her ne kadar isim olarak bir benzerlikleri olmasa da konu ve oyun şekli olarak her iki oyun birbirlerine oldukça benzemekte.

Sıra tabanlı bir yapısı olan oyunda ejderhalar, şövalyeler gibi bir çok ünite bulunuyor. Her bir ünitenin farklı bir görevi bulunuyor ve savaşta uygun yerlerde kullanılmaları gerekiyor. Yanlış yerde yani özelliklerine uygun olmayan yerlerde kullanıldıkları taktirde ise başarısızlık kaçınılmaz oluyor. Örneğin, okçular iyi bir yere konumlandırılmaları durumunda rakip takım üzerinize gelirken çok sayıda zayiat vermesini sağlayabilir ve savaşın geri kalanında size kolaylık sağlayabilirler. Bununla birlikte her bir savaşın ardından kahramanlarınız ve askerleriniz tecrübe puanı kazanıyorlar.

Gayet uzun oynama süresine sahip olan oyunda, yaklaşık 20 görev bulunuyor. Oyunda bu tür için gayet iyi seviyede bir yapay zeka bulunuyor. Bu da düşmanları alt etmek için iyi bir oyuncu olma zorluğunu beraberinde getiriyor. Ayrıca oyunda oynayabileceğiniz 15 harita olması oyunu sıkılmadan oynayabilmenize olanak tanıyor.

Grafik olarak ise oyunda basit ve sade bir grafik tercih edilmiş. Bu denli kaliteli bir oyunda daha iyi grafikler daha iyi bir oyun deneyimi sunabilirmiş. Bununla birlikte sesler de vasat seviyede kalmış.

Elven Legacy sahip olduğu kaliteli ve zevkli çoklu oyuncu desteği, iyi bir strateji ve kaliteli savaşlar barındırması gibi özelliklerinden dolayı özellikle strateji türünde oyun oynamayı seven oyunseverler için iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Artıları
  • Başarılı yapay zeka
  • Bağımlılık yapıcı oynanış
Eksileri
  • Öğretici kısmı işe yaramaz
  • Hatalarla dolu ara sahneler oyundan soğutuyor