Over the Hedge ikon

Over The Hedge İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Over the Hedge, Edge of Reality tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan bir aksiyon video oyunu.

Bir filmin oyunu olma özelliğine de sahip olan Over the Hedge filmden bir yıl sonra oyunseverler ile buluştu. RJ, Hammy, Verne ve çete çitin arkasında bulunan yerleri için daha çok şeye ihtiyacı olduğunu düşünürler. Bu düşündükleri şeyler arasında bulunan patlamış mısır makinesi ve TV gibi cihazları elde edebilmek için 6 farklı bölümde amansız bir mücadeleye girişirler. Bütün oyun boyunca Sniffer adındaki onları yenmeye çalışan rakiplerinden kaçarken aynı zamanda ihtiyaç duydukları malzemeleri almaya çalışıyorlar. Bu noktada at, porsuk ve Ayı Vincent gibi çeşitli hayvanlar da kontrol altında.

3 boyutlu platformda oynanan Over the Hedge küçük oyunlara benzer bir yapıda. Oyunda RJ, Verne, Hammy ya da Stella adındaki karakterleri kontrol ederken bu karakterler sayesinde istediğimiz itemleri almaya çalışıyoruz. Oyunun en önemli noktalarından biri de seslendirmelerin filmde de bulunan gerçek aktörler tarafından yapılmış olması. Bu hem filmi izleyenlerin oyundan daha çok keyif almasını sağlamış hem de oyuna ayrı bir tat katmış. Oyunda sokak kavgası ve atış yapma şeklinde saldırı şekilleri yer alıyor. Golf sopaları, çubuklar, beysbol sopaları gibi çok çeşitli silahların bulunduğu oyunda bumerang, frizbi gibi çeşitli atışlar yapabilirken dondurucu ışını, kabarcık atıcısı, lav blasteri gibi ilginç ve değişik tarzda silahlar da kullanabiliyoruz.

Üstesinden gelmek için çeşitli engellerin ve tehlikelerin olduğu Over the Hedge’de ayrıca ilginç ses çıkaran ve zırh gibi davranan ve şef şapkası, taç, cadı şapkası gibi şapkaların da yer aldığı bir dizi şapka bulunuyor. Filmdeki gibi oyunun bazı kısımları banliyölerde geçiyor ve tüm ganimetler bir ormanda saklanıyor. Oyuncular oyunda bulunan 4 karakter arasında geçiş yapabilme imkanına da sahipler. Her karakter aynı durum için çok farklı tepkiler verdiğinden dolayı bu durum da oyunun sıkıcılıktan uzaklaşmasına sağlamış.

Oyunda gayet iyi grafikler bulunuyor. Karakter ve çevre modellemeleri oyuna uygun ve göze hoş gelecek şekilde yapılmış. Seslendirmeleri gerçek aktörlerin yapmış olması ise oyunun en önemli özelliklerinden ve oyunun atmosferine çok daha rahat girmenize olanak sağlıyor. Kontrollerin de çok rahat olması oyunun oynanabilirliğini bir hayli artırmış.
Over the Hedge sahip olduğu özellikler ile oyunseverlere aksiyon türünde farklı bir alternatif ve deneyim sunuyor.

Artıları
  • Ebeveynlerin çocuklarla oynaması için ideal
Eksileri
  • Basit ve tekrar edici oynanış
  • Tutarsız seslendirmeler