UAYEB: The Dry Land – Episode 1 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Son zamanlarda oldukça popüler hale gelmeye başlayan bir oyun türü var: Doğada, adada, uzayda vs. bir yerde bir şekilde mahsur kalıp hayatta kalmaya çalışmak. Bunun için kaynak toplamanız ve çevreyi keşfetmeniz, karşınıza çıkan tehlikeleri elinizdeki imkanlarla bertaraf etmeniz gerekiyor. İşte UAYEB: The Dry Land oyunu da ilk şahıs gözünden oynadığınız hayatta kalma temalı bir macera oyunu. Oyunun geliştiriciliğini ve yapımcılığını ICA Games üstlenmiş.

Oyun ilk bakışta çok büyük bir yapımmış gelebilir ama oyunun tamamı tek kişi tarafından geliştirilmiş ve sadece seslendirme için 2 sanatçı kullanılmış. UAYEB her ne kadar açık dünyada hayatta kalmaya çalıştığınız bir oyun olsa da bir hikaye çevresinde ilerliyor. Oyunun açık dünyası yaklaşık 16 kilometrekare. Oyunda tüm hayatta kalma oyunlarında olduğu gibi crafting sistemi sayesinde sürekli bir şeyler icat ederek kullanmanız gerekiyor. Oyun karşınıza sık sık bulmacalar çıkarıyor ve bulmacaları çözmeniz hikayede ilerleyebilmeniz için gerekli. Oyun klasik hayatta kalma oyunu gibi değil ama hayatta kalma unsurlarını oyunun ilerleyişi içine ekleyen bir yapıda.

Oyunda zaman zaman karşınıza sizi öldürmeye çalışan düşmanlar da çıkabiliyor. Onları yakın dövüş hareketleri ve 3 çeşit farklı silah ile etkisiz hale getirebiliyorsunuz. Oyundaki zaman gerçek hayattaki zamana göre biraz daha yavaş akıyor. Ama yine de karakterinizin uyuma, acıkma ve susama gibi ihtiyaçları oluyor. Uyumak için ise uyuyacak bir yer yapmanız gerekiyor.

Oyunun ismi olan UAYEB aslında yönettiğiniz karakterin ismi. Uayeb ile bir yandan hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da keşfedebileceğiniz Mayalar’ın yaptığı 20 farklı yapı bulunuyor. Ama bu yapılara gidebilmek için çeşitli bulmacaları çözmeli ve çeşitli engellere ve tuzaklara yakalanmamalısınız. Burada arkeolog arkadaşınız Joaana da size yardımcı oluyor. Oyun size bu yapıları farklı bölümler halinde veriyor. Her geçtiğiniz bölüm sonrası oyun ve tuzaklar biraz daha zorlaşıyor. Tüm bu bölümleri bitirebilmek için ortalama 30-40 saatlik bir oynanış gerekiyor. Oyunun içeriğine bu açıdan bakınca oldukça yeterli. Ayrıca bunlara ek olarak minik bonus bölümler ve gizlenmiş özellikler de mevcut.

UAYEB: The Dry Land – Episode 1 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 7 64-Bit, Windows 8.1 64-Bit, Windows 10 64-Bit
İşlemci : Quad Core I7 CPU @ 2.80GHz
Ram : 8 GB
Harddisk Alanı : 15 GB
Ekran Kartı : Nvidia GeForce GTX 770 veya eşdeğeri
DirectX : 11
Artıları
  • Geniş ve güzel bir açık dünya
  • Oynanış süresi yüksek
  • FPS, platform ve bulmaca çözme karışımı iyi bir şekilde sunulmuş
  • Orijinal oyun hikayesi
Eksileri
  • Açık dünya aşırı boş hissettiriyor
  • Düşmanların yapay zekası yok derecesinde