Path of Exile ikon

Path of Exile İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Grinding Gear Games firmasının ilk oyunu olan Path of Exile ARPG (Aksiyon RPG) kategorisinde dikkat çeken oyunlardan biri. PoE, gerek grafiklerinde gerekse oyun kurgusunda Diablo II’den izler taşıyor. Hatta bu konsepte Diablo III’ten daha sadık kaldığını söylemek mümkün. Eski tip ARPG oyunlarını seviyorsanız PoE tam size göre.

PoE evreninde karanlık ve fantastik bir dünya var. Haliyle oyunun yetişkinlere hitap eden, aşırı şiddet içeren bir içeriğe sahip olduğunu söylemek gerekiyor. Korku ögeleri sizi kötü etkiliyorsa bu oyundan uzak durmanızda fayda var. Gelişmiş grafikler, görüntü ve ses efektleri oyunun karanlık kurgusunun etkisini arttırıyor. PoE, “karanlık fantazi” konseptiyle oyuncuya heyecanlı bir deneyim sunuyor.

Senaryo: Oyuna başlarken Wraeclast isimli adaya sürgün edilmiş bir karakteri canlandırıyorsunuz. Ama oyuna başlangıçta 7 farklı karakter sınıfından birini seçebiliyorsunuz. Oriath imparatorluğunun sürgün yeri olan Wraeclast, tarihte Vaal isimli gelişmiş bir imparatorluğa ev sahipliği yapmış olsa da, karanlık güçlerin serbest kalmasıyla zombiler ve tehlikeli yaratıklarla dolu bir adaya dönmüştür. Bu yüzden imparatorluk suçluları ve dışlanmışları asla kurtulamayacaklarını düşündüğü Wraeclast’a göndermektedir.

Adayı etkisi alan kötücül varlıklarla savaşma görevi oyuncuya düşüyor. Hikaye başta basit görünebilir ancak oynarken yazıtları ve karşınıza çıkan metinleri okumanızda fayda var. Bu şekilde Wraeclast’ın karanlık atmosferine kapılmanız ve oyunun hikayesine dahil olmanız hiç zor olmayacak. Diğer yandan, karşınıza çıkan dost ve düşman NPC karakterlerinin de etkileyici hikayeleri var.

Oynanış: Path of Exile, oyuncuya istediği karakteri yaratma fırsatı veriyor. Temelde Marauder, Ranger, Witch, Duelist, Templar, Scion ve Shadow olmak üzere yedi sınıf var. Karakterlerin seçimi de Diablo II’ye benziyor. Ancak aktif ve pasif yetenekleri geliştirerek kendi karakterinizi yaratabilirsiniz.

Yetenekleri geliştirmek, savaşı daha zevkli kılıyor. Haritada bulunan mücevherler ile yeteneklerinizi arttırabilir, ölen düşmanlardan ve sandıklardan bulduğunuz eşyalar ile kazandığınız yetenekleri sergileyebilirsiniz. Bu yeteneklere göre oyunu bir büyücü, savaşçı ya da rahip olarak oynayabilirsiniz.

Wraeclast’ta para geçmiyor. Yeni itemler edinmek için elinizdekileri takas etmeniz gerekiyor. Ayrıca can ve mana(büyü gücü) puanınız bittiğinde flask adı verilen şişeleri kullanarak doldurmanız gerekiyor.

Oyunun en güzel yanlarından biri tamamen ücretsiz olması. Güncellemeler için ödeme yapmanız değil, oyunda ilerlemeniz gerekiyor. Buna rağmen oyunun sürekli olarak geliştiğini ve güncellendiğini söylemek mümkün.

Path of Exile Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP SP3/Windows 7 SP1/Windows 8
İşlemci : x86-uyumlu 2.6GHz veya üzeri
Ram : 4 GB
Harddisk Alanı : 20 GB
Ekran Kartı : NVIDIA® GeForce® GTX 650 Ti veya ATI Radeon™ HD 7850 veya üzeri
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Yapılabilecek çok fazla şey var
  • Öde kazan elementleri minimumda tutulmuş
  • Çok fazla build seçeneği
Eksileri
  • Ping sıkıntısı olabiliyor
  • Aşırı bağımlılık yapıyor
  • Sezonlarda oyuncu sayıları çok düşüyor