Super Mario 4 ikon

Super Mario Advance 4 İndiriliyor

  • Ana Sayfa
  • Genel ›
  • Super Mario Advance 4 İndirme Sayfası
Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Mario Kapıları Aralıyor

Birçoğumuzun oyun hayatının başlangıcı onunla oldu belki de. Belki 8-4 bölümünü çözmek için saatler harcadık, belki de gecenin geç saatlerinde bitirdik oyunu haykırarak uyandık. Sekizin dördü, birin ikisinden dört, beş, altıya atlamayı belki de onun sayesinde öğrendik. Ama ne dersek diyelim, oyun dünyasında açtığımız ilk kapı belki de Mario’nun dünyasına açılan kapıydı.

Nintendo’nun efsaneleşmiş oyunundan bahsediyoruz. Birçok versiyonu çıktı ve belki 7 yaşında, belki de 9 yaşında başladık onu oynamaya ama hep Mario oynadık biz. İnternette gezinirken denk geldim ve Nintendo’nun internet sitesinde bulunan Mario 4’ü oynama fırsatım oldu.

Yine tanıdık kutular vardı. Mantarları aradım ama bulamadım. Oyunun mantığı aynı ama biraz değiştirilmiş. Önce bir tur dolaştım ve kasklı bir kurbağaya mı, kaplumbağaya mı çarptım bilemedim ama bir canım gitti. Hemen kendimi toparladım, parmaklarımı esnettim ve yeniden başladım.

Oyun bu sefer 10 kapının bulunduğu bir alanda başlıyor ve her kapının üzerinde bir kilit var ve sizi birinci kapıdan içeri alıyor. Ben bilgisayarda oynadığım için (asıl versiyonu Nintendo Dd emulator) üst ok tuşuyla kapıdan girdim ve oyun başladı. Klasik 100 saniye burada da geçerli ve bu süre içinde 2. kapıyı açmanız gerekiyor. Bunu yapmak için oyun alanındaki güneşleri topluyoruz. Güneşleri pembe ve mavi bulutların içinde buluyoruz. Mario 8 oyununda olduğu gibi uçan Mario, P butonları olarak adlandırılan güç butonlarından elde ediliyor. Bu butonlar pembe ve mavi renkte veya ilerleyen bölümlerde farklı renklerde olabiliyor.

Mario hakkında ne yazılabilir ki? Mario 4 oyununda mantar yok, yani can kayıpları üst seviyeye çıkıyor. Oyun, mantarla büyüme veya can mantarı alamamanın yarattığı zorluğu yansıtıyor. Kabuklu kurbağalar ve dikenli kaplumbağalar gibi canavarlara dokunursanız, hemen can kaybedersiniz.

Mario 4 oyunu, flash tabanlı bir oyun olduğu için PC ve Mac bilgisayarlarda oynanabilir. Ayrıca, Nintendo 3D konsolu veya PSP konsollar aracılığıyla emulator kurulumu yapılarak da oynanabilir. Oyun, tüm zamanların en sevilen oyun kahramanlarından biri olan Mario’nun yeni bir macerası sunuyor ve oyunculara nostaljik bir deneyim yaşatıyor.

Artıları
  • Sevilen Mario dünyası
  • Eğlenceli bölümler
  • Mario'ya yardımcı karakterler
Eksileri
  • Modası geçmiş grafikler
Super Mario Advance 4 İÇERİĞİNE BENZER İÇERİKLER