Mortal Kombat ikon

Mortal Kombat 1 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Sesini bile özlediğiniz oyunlar olur bazen. Hayatınızda bir anı olarak yer edinmiştir o oyun. Mortal Kombat oyununun benim hayatımda olduğu gibi aynı şekilde bir çok kişinin de hayatında önemli yer tuttuğu kesin. Size süslü süslü kelimelerle ifade etmeyeceğim Mortal Kombat’ı çünkü atari salonlarında büyümüş nesiller her zaman duygulu gözlerle anıyor oyunu. Arkadaşlarıyla jetonuna oyunlar oynandığı dönemler belki de. İşte Arcade Game’in yarattığı harika oyun Mortal Kombat, 1992 yılında girdi hayatımıza.

Belki evlerimizde bilgisayarlarımız yoktu belki olanlar çok şanslıydı ama herkesin çocukluğunda küçük de olsa bir yeri var bu oyunun. Mortal Kombat, Press Start yazısıyla karşımıza çıkıyor ve KANO’nun küçük bir tanıtım yazısıyla devam ediyor. Sonrasında karşımıza gri bir panel çıkıyor, önce hangi dövüşçü ile dövüşeceğimizi seçiyoruz sonra turnuva başlıyor. Liu Kang, Cage, Sonya, Sub-Zero, Scorpion, Raiden hepsi şu anda da tanıdığımız karakterler aslında ve peş peşe kavgaya tutuşuyoruz. Nereye kadar gidebilirsek gidiyoruz.

Oyunun grafik özellikleri 8 bit atari oyunlarından hallice ama sesleri sanki gelecekten aşırılmış gibi her bir harekette bağıran karakterler ve değişen arka planlara göre oyun müzikleri düşünülmüş. Grafiklerin değişmesi farklı bir ülkede dövüşmeniz anlamına geliyor. Dövüşlerde çıkan kanlar zamanın teknolojisiyle oldukça iyi. Karakterlerin yaptığı özel hareketler ise kusursuz. Bir galibiyet kazandığımızda şu an yaptığımız “Fatality” hareketi ise o zamanlar “Test Your Might” tahtaları kırarak güç göstergesi şeklinde yapılıyor.

Genel olarak dövüş oyunlarının atası diyebileceğimiz bir oyun oynadık ve bu zaman makinesi yolculuğu hayli hoşumuza gitti. İyi oyunlar dileriz.

Artıları
  • Efsanevi karakterler
  • Dövüş oyunlarının atalarından
  • Film olan muhteşem hikaye
Eksileri
  • Yeni oynayanlara görseller yetersiz gelebilir