MotoGP 3 ikon

MotoGP 3 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

MotoGP 3 Oyun İncelemesi

MotoGP serisinin, hayatımıza girmesi ile birlikte, motor kullanmayı seven kullanıcıların arttığı söylenebilir. Bu seri, oyuncularına özel parkurlarda, özel motosikletlerle, hız dolu deneyimler yaşatmakta. MotoGP 06 ile başlayan bu macera MotoGP 15’e kadar uzanmakta. 2003 yılında piyasa sürülen ve diğer serilerin devamı niteliğinde olan oyun bu seride sadece Play Station 2 kullanıcılarına yönelik düşünülmüş. Oyun ile gelen yenilikler arasında, grafiklerin daha geliştirilmiş olması gözümüzden kaçmıyor. Renklerin diğer serilere göre, daha canlı ve gerçekçi durduğu bu oyun ile motorun sesiyle adeta kulaklarınızın pası siliniyor diyebiliriz. Namco firmasının ellerinden çıkan bu oyun ile oyun severler adeta motor yarışlarına doydu diyebiliriz. Oyunu estetik açıdan incelediğimizde hızlanan oyunda gökyüzü gibi asfaltın geçişleri falan inanılmaz derece oyun severleri etkilemeyi başardı. Peki bu oyunda neler bizi etkiliyor, kısaca onlara bir göz gezdirelim.

Loading (oyunun yüklenmesi) ardından, oyun ekranında karşımıza çıkan bazı sekmelerden bahsetmekte fayda var. Oyun ekranı açıldığında karşımıza Press A to Login, Connect Controller sekmeleri geliyor. Press A to Login tuşunun ardından Create New sekmesiyle bir hesap oluşturmamız isteniyor. Bunun ardından Offline profile basarak, Name yerinden ismimizi giriyoruz. Oyuna kayıt olduktan sonra, Single Player, Multiplayer, Settings ve Extras seçenekleri karşımıza çıkıyor. Yarışa başlamak için Single Player’ e basmamızın ardından, Quick race, Career Mode, Time Trials ve Tutorials seçnekleri ekranda beliriyor. Quick Race tuşuna basmamızın ardından Start Race sekmesi karşımıza çıkıyor. Burada, biraz daha ince ayarlar bizleri bekliyor. Class: Grand Prix ( oynayacağımız sınıfın belirlenmesi), Select Track ( pist seçebileceğimiz), Select Rider (sürücüyü seçeceğimiz), Difficulty: Rookie (oyunun zorluk seviyesini ayarlayabileceğimiz) menülerin ardından, oyuna artık başlayabiliriz. Grand Prix ayarlarken size uygun olanı yarış türünü seçebilirsiniz. Extreme 600, Extreme 1000, Extreme 1200 gibi sınıflar da mevcut. Size uygun olan yolu seçmeniz, yarış esnasında, daha az hata yapmanızı sağlayacak ve yarışı birinci bitirmenizin anahtarı olacaktır. Bazı yollar o kadar zor ki, geçmek için büyük çabalar harcamanız gerekli.

Geldik artık oyunun keyfini sürmeye. Oyun ekranında üçerli ışıkların alt kısmının yeşil yanmasıyla bir anda lastik sesleri eşliğinde, yarışa başlıyorsunuz. Oyun çerçevesini incelediğimizde, gayet şık ve sade bir ekran bizi karşılamakta. Oyun haritasının sol tarafta yer alması, POS, LAP gibi seçeneklerin sol üst tarafta olduğunu görüyoruz. Oyunun kaç tur olduğunu ve kaçıncı turda olduğumuzu bilgilendiren bu sekmenin, hemen sağ tarafında ise, en iyi süre ( BEST) ve LAP (bizim süremiz) yer almakta. Oyuncuların merakla beklediği yenilik ise KM/H simgesinin nasıl olduğu.

Oyuna başladığımızda rakiplerimizin bizden daha gerilerde kaldığını görebiliriz. Oyunun ince detayları arasında, hızımız ile gazımızı iyi ayarlamamız gerekiyor. Geldiğimiz dönüş yerlerinde, hızımızı keserek rakiplere yaklaşabiliriz. Hızımızı kesmeden ve motoru yatırmadan döndüğümüz dönüşlerde, motoru düşürebiliriz ve oyuncumuz motordan düşerek, oyunu tamamlayamayabilir. Etkili bir oyun oynamak için bize belirtilen ok çizgileri dahilinde bu çizgilerin dışına da çıkmamamız gerekli.

Oyunu genel değerlendirmeden sonra, kullanıcılar ve bu seriyi sevenlerden tam not alan MotoGP 3, geliştirilmiş motor seçenekleri ve ayrıntılı eşsiz haritaları ile oyun severlerin başından kalkamayacağı bir hal almış durumda. Bu serinin en iyi ve geliştirilmiş harita seçeneklerini deneyimlemek için fazla vakit kaybetmeden MotoGP 3’ü edinin ve motor üzerinde kendinizi tanıyın. İyi oyunlar.

MotoGP 3 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 2000/XP
İşlemci : Pentium III veya Athlon @ 1 GHz
Ram : 128 MB
Harddisk Alanı : 700 MB
Ekran Kartı : 32 MB, NVIDIA GeForce3+ / ATI Radeon 8500+
DirectX : 9
Artıları
  • Tüm MotoGp pistleri, araçları ve yarışçıları mevcut
  • Üst düzey bisiklet fizikleri ve keskin grafikler
Eksileri
  • Online modu çok zayıf
  • Yarışlarda frame rate yeterli değil