Fifa 2009 ikon

Fifa 09 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Fifa 2009, EA Sports tarafından her sene sonbahar ayında çıkarılan, futbol simülasyonunun 2009 yılı versiyonudur. Rakibi Pro Evolution Soccer ile sürekli kıyaslama içerisinde yer alan oyundaki yeniliklere bir göz atalım.

Son yıllarda PES serisinin ön plana çıkmasıyla eski şatafatlı günlerine geri dönmek isteyen EA Sports, mutlaka çok fazla Fifa üzerinde yoğunlaşmaya başlamışlar. Yenilik anlamında farklı bir oyun yaratmak istediklerini söylemişlerdi. Daha özgün ve detaylarının bol olduğu bir oyun yaratmak amacıyla çalışmalarını sürdürmüşler, bunun sonucunda da gururla oyunun tanıtımını yapmışlardı.

Oyunda 500 takım ve 30 lig bulunuyor. Aynı Fifa 08’deki gibi 40 ulusal takım yer alıyor. 61 turnuva içerisinden de oyuncular beğenmediği takdirde yeni turnuvalar oluşturabilir. Ayrıca mod olarak Adidas Live Sezon, Challenge Mode ve Tournament Mode gibi modlar bulunmaktadır.

Farklılıklara bakacak olursak,

  • Fizik motoru daha da geliştirilmiş, Oyuncular artık farklı tepkiler verebiliyorlar.
  • Takımlar artık taktiklere daha duyarlılar, herhangi bir taktik değişikliğinde, oyuncu yorgunluğuna göre tepkisini dile getiriyor (performans artışı / azalışı)
  • Topa ve oyuna daha çok odaklanıyorsunuz, kontrollerin daha fazla odak noktası istemesi, sizi oyunun içinde tutuyor.
  • Oynanabilirlik daha zevkli hale gelmiş.
  • Online modu başarılı biçimde yapılmış. Ping durumu daha az seyirlerde.
  • Yeni animasyonlar eklenmiş.

Diğer merak edilen konu ise Türkiye liginin olup olmamasıydı. Oyunda Turkcell Süper Ligi bulunuyor. Adidas Live Season’da oyuna başlarsanız, sizi gerçek hayatla simule eden bir yapı bekliyor. Bu şu demek, oyuncu gerçek hayatta performansı düştü ise, siz online bağlı kaldığınız sürece bu modda o oyuncunun da eş zamanlı performansı düşük oluyor. Bu mod aslında para kazanma amacıyla düzenlenmiş gibi duruyor. Yani moda başlangıç yapacaksanız bir süre sonra para ile içerik satın almak isteyebilirsiniz. Eğer ekstra ücretler ödemek istemeyip de iradeniz kuvvetli değilse moda başlamayın.

Kontrol anlamında daha rahat bir oynanış sunan Fifa 09 keyifli bir futbol oyunu olmayı başarmış. Rekabetin oyunculara yaradığını kanıtlar biçimde Fifa 08’e göre üzerine koyarak ilerleyen EA Sports, daha büyük kitlelerce oynandığı için, öncü olmak durumunda olduğunu hissetmeye başlamış. Son yıllardaki rekabette geri kalmanın hırsını kattığı yeniliklerle yeniden ön plana çıkabilme olarak ödülünü almak istiyor. Oyunda en beğendiğimiz noktalardan biri de Online modlar oldu. Mutlaka deneyin, eğer arkadaşınızla oynayamıyorsanız mutlaka başka bir konsol, pc başındaki kişiyle oynayın. Yapay zekadaki tüm eksiklikler kapanacak ve keyfiniz artacaktır.

Menajerlik modundan da kısaca bahsedelim. Football Manager tarzında bir menajerlik beklentiniz yok ise bu moddan da keyif alabilirsiniz. Ancak oyuncu gelişimleri, yaptığınız değişimlerin, taktiklerin etkisinin çok fazla olmaması, sadece oyunun dışarıdan değil içeriden yönetilmeye dair altyapısı olan Fifa serisinde biraz geri planda kalıyor. Ama menajerlik hissiyatını yaşatması için de bu modun bulunması güzel. Daha da üstüne yoğunlaşırlarsa, hem Fifa keyfi hem de menajerlik keyfini aynı anda yaşatabilirler. Şu an için bile ortalama düzeyde size bu konuda hizmet sunuyor.

Kısaca 2002-2008 arasında rakibinin gerisine düştüğüne inanılan Fifa serisi geri dönüşünü Fifa 09 ile birlikte başlatıyor. Rekabet yeniden kızışıyor.

Fifa 09 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / 7 / 8 / Vista
İşlemci : Intel 2.3 GHz
Ram : 256 MB
Harddisk Alanı : 5 GB
Ekran Kartı : Ati Redoen 8500
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Derin ve gerçekçi oynanış
  • Çok çeşitli oyun modları
  • Be a Pro modu çok zevkli
Eksileri
  • Yapay Zeka aşırı iyi topu kapmak çok zor
  • Online modlarda çok hata mevcut