Orcs Must Die ikon

Orcs Must Die İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Robot Entertainment ve Microsoft’un işbirliği ile piyasaya sürülen zevkli kule defans oyunu Orcs Must Die, oyunseverlerin merakla beklediği bir oyundu. Özellikle flash oyunlar arasında defans oyunlarının oynayıcı sayısının bir hayli artmasını gören Robot Entertainment, hemen bunu pc oyunu olarak kurgulamış. Strateji oyunu sevenler farklı bir tür olarak bu oyunu deneyebilirler.

Oyunun “Orcs Must Die!” adından da anlaşılabileceği gibi oyunda Orkları öldürmeye çalışıyorsunuz. Zaten Age Of Empires ve Halo gibi kaliteli strateji oyunlarını üreten bir ekibin elinden çıkan bu oyunda stratejik unsurlar taşımakta. Yani oyun öyle elinizde silahla gelişigüzel, plansız bir şekilde karşınıza çıkanları vurduğunuz bir oyun değil. Oyunda usta büyücünün ölmesi sonucunda kaleyi orklardan koruma görevi büyücünün çırağı olan size kalmıştır.

Oyun 24 adet birbirinden zevkli bölümden oluşmakta. Aslında her bölüm zaten korumaya çalıştığınız bir kaleden ibaret. Bölümleri geçip kaleleri kurtardıkça daha fazla orka karşı mücadele ediyorsunuz ve bazen gerçekten de bunaltıcı olabiliyor. Her bölüme başlarken size belli tuzaklar ve de belli silahlar veriliyor. Bu tuzakları bölüm başlamadan yani orklar kulelerinize akın etmeden, sizin açınızdan en stratejik yerlere yerleştiriyorsunuz. Ayrıca bölüm başladıktan sonra da karakterinizi yönetip orklara ok sallayabiliyorsunuz.

Orklar ise tek bir ırk değil, toplamda 11 adet ork çeşidi bulunuyor. Orklara karşı kullanabileceğiniz 19 tane tuzak bulunuyor. Genel olarak bu tuzaklar basılınca fırlayan oklar, gizlenen okçu birlikleri gibi toplu ork öldürmeye yaradıkları için, nereye konulacakları oldukça önemli. Ayrıca bu tuzakların hangisinin hangi bölümde olacağı belli olmuyor yani siz seçmiyorsunuz.

Hemen hemen her kale savunma oyununda olduğu gibi, bu oyunda da öldürdüğünüz ork başına para kazanıyorsunuz. Sonra kazandığınız bu paralarla tuzak satın alabiliyorsunuz. Geçtiğiniz bölümdeki performansınıza göre size puan veriliyor. Ve bu puanları belli seviyelere çıkararak, oklarınızı, silahlarınızı ve tuzaklarınızı upgrade edebiliyorsunuz. Son ek bilgimiz ise oyundaki 24 bölümü bitirdikten sonra oyunda “Nightmare” adı verilen bölüme geçiyorsunuz ve aynı bölümleri daha zor bir biçimde oynuyorsunuz. Oyunu özellikle Lord of The Rings ve silah oyunları sevenlere öneriyoruz.

Orcs Must Die Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows Xp / Vista / 7
İşlemci : Intel Core Duo 2.0
Ram : 2 GB
Harddisk Alanı : 5 GB
Ekran Kartı : Nvidia GeForce 6600
DirectX : 9
Artıları
  • Kule savunması adına renkli bir oyun
  • Bir sürü somut hareket içeriyor
  • Bir sürü tuzak ve silah var
Eksileri
  • Multiplayer modu yok