Total War: SHOGUN 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Total War oyun serisinde başa dönüldü ve serinin ilk oyunu olan Shogun’un ikinci versiyonu Creative Assembly tarafından bize sunulmuş oldu. Bu süre zarfında aradan 10 yıl geçti ve 5 adet Total War oyunu da piyasaya sürüldü. Ama oyuncuların tadını unutamadıkları Shogun Total War oyunuydu ve dört gözle bu oyunun devamını bekliyorlardı. Daha önce Sengoku oyununda olduğu gibi oyun 15. Yüzyıl Japonyasını konu almakta. “Shogun” ise bizdeki mareşal mertebesi ile eşdeğer. Ama oyunda krallıklar olduğu için, krallığı korumakla görevli baş komutan demek.

Tabi ki oyuna başlar başlamaz Shogun olamıyorsunuz, Shogun olmak için bir Daemyo olup, diğer Daemyolarla Shogunlık için yarışmanız gerekiyor. Sonuçta en iyi olanın kazandığı bir durum. Oyundaki video eklemeleri, diğer strateji oyunları arasında az gördüğümüz hikayesel anlatımı kuvvetlendirecek nitelikte. Ana menüde ise tek oyuncu ve çoklu oyuncu modları bulunmakta. Ayrıca alt menülerde bulunan Ansiklopedi özelliği sayesinde oyunda karşılaşabileceğiniz her türlü Japon kültürü ve terimlerine anlatımlı olarak ulaşabiliyorsunuz.

Tekli oyuncu modunu seçerek oyuna başladığınızda gözünüzü 1545 yılında, klanlar tarafından parçalanmaya çalışılan bir Japonya’da açıyorsunuz. Sizin de bu klanlardan birine mensup olarak oyuna başlamanız gerekiyor. Her bir klanın kendine has özellikleri ve zafiyetleri bulunması, tam da bir strateji oyununda olmasını istediğimiz şey. Böylece bir klanla farklı bir hikayeyi oynayıp bitirdikten sonra, oyuna baştan başka bir klanla başlayarak farklı bir oyun oynuyormuş gibi olabiliriz. Oyunda seçebileceğiniz klanların isimleri : Shimazu, Chosokabe, Hojo, Date, Oda, Mori, Tokugawa, Takada, Uesugi.

Oyunda hangi klanı seçerseniz seçin, yapmanız gereken Kyoto’yu fethetmek. Bundan sonra Shogun olabiliyorsunuz. Oyunun geliştirilmiş ve daha fazla oyuncu dostu olan ara yüzü de bu uğurda size en çok yardımcı olabilecek unsurlardan birisi. Harita artık daha kapsamlı ve de daha çok bilgi verici bir şekilde karşımıza çıkıyor. 360 derece dönebilen bu harita paneli oldukça kullanışlı ve oyundaki eliniz ayağınız. Shogun 2 oyunuyla gelen yeniliklerden biri olan Sanat Uzmanlıkları oyuna renk katmış. Bushido ve Chi olarak iki kola ayrılan bu uzmanlıklarda, çeşitli geliştirmeler yapmanız mümkün. Daha sonra bu iki kolda dallara ayrılıyor ve ayrıntılı bir biçimde geliştirmelerinizi seçebiliyorsunuz.

Serinin bu oyunla birlikte daha da zorlaştırılması, bilgisayarın başında uzun saatler geçireceğiniz anlamına geliyor. Yapay zekanın üst düzeylere çıktığı bu oyunda, düşman klanlarınız sizi yok etmek için ant içmişler. Ama diğer yandan bu yapay zeka sayesinde oyundan daha fazla keyif alıyorsunuz. Oyunu oynamak için sıradan bir sistemi olan bilgisayara sahip olmanız yeterli. Grafiklerden çok detayları dikkatimizi çeken bu oyun hemen hemen her bilgisayarda rahatlıkla oynanabilecek.

Total War: SHOGUN 2 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows Xp / Vista / 7
İşlemci : Pentium 4 2.66 Ghz
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 20 GB
Ekran Kartı : 256 MB
DirectX : 9
Artıları
  • Gösterişli sanatsal görseller
  • Oldukça iyi seviyede yapay zeka
  • Ödüllü multiplayer modu
  • Somut tarihsel taban
  • Geliştirilmiş simulasyon
Eksileri
  • Bazen çökme yaşanabiliyor