Nascar Sim Racing ikon

Nascar SimRacing İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

5.7 litrelik V8 motor, 850 beygir güç… NASCAR (National American Stock Car) yarışları dünyanın en popüler araba yarışları arasında değilse de kullanılan araçların adeta birer canavar oldukları bir gerçek. 1948 yılından bu yana gerçekleştirilen ve araçların 400 km hıza ulaşabildiği NASCAR yarışları 2005 yılında EA kalitesi ile Nascar SimRacing olarak da karşımıza çıktı. EA’in en büyük avantajı ise oyunun resmi olarak NASCAR lisanslı olması.

Nascar SimRacing ile Nascar evrenine hoş geldiniz!

Öncelikle adından da anlaşılabileceği gibi Nascar SimRacing yalnızca yarıştığınız bir oyun değil. Yarış öncesini de yönetmek zorunda olduğunuz bir oyun. Hatta kazanmak için arabanızın modifiyesi ve kariyerinizde atacağınız adımlar çok daha önemli. Bu yüzden de yarış kariyerinize başladığınızda hemen Nascar’ın canavar araçlarıyla yarışamıyorsunuz. Oyuna Craftsman Truck Series moduyla başlamanız gerekiyor. Nextel Cup 2004-2005 ve Nascar National Series yarışlarına ancak oyunda ilerleyip derece yaptıkça geçebiliyorsunuz. Oyunda ilerledikçe ARGE’ye yaptığınız yatırımlar ise kazanılmış yarışlar olarak size geri dönüyor.

Oyunun kurulumunu yaptıktan sonra EA’nin “MY” bölümü için bir kullanıcı oluşturmanız gerekiyor. Bu aşamalardan sonra ise nihayet garaj açılıyor ve oyun da başlamış oluyor. Otomobilinizi seçip dilediğiniz görünümü verdikten sonra alışmak için tekli yarışlarla biraz vakit geçirmek yararlı olacaktır. Oyunun kontrollerine alıştıktan sonra ise Nascar SimRacing’in asıl olayı olan kariyer moduna geçebiliriz!

Sponsorlarınız ile anlaşmak oldukça basit: Reklamların üzerine tıklayın ve açılan görselleri otomobilinize yapıştırın! Artık reklamda yazan ücret sizin! Ancak her şeyi sponsorlardan bekleyemezsiniz. Ne kadar çok yarış kazanırsanız o kadar çok tanınırsınız. Bu yüksek ücretlerle reklam almak anlamına geliyor ve Nascar aracınızı daha da güçlü hale getirebiliyorsunuz.

Nascar SimRacing ve Kazalar

Aslına bakarsanız Nascar yarışlarını bu kadar çekici yapan şey çığırından çıkan kazalardır. Tek başına onlarca takla atan arabalardan pistte alev alan motorlara ve zincirleme kazalara kadar hepsi yarışın çok önemli bir parçası! Peki, bu gerçek Nascar SimRacing’de ne kadar başarılı bir biçimde yansıtılmış?

Öncelikle oyunun zorluk derecesinin bir hayli fazla olduğunu belirtmemizde fayda var. Nascar pistlerinin kendine özgü eğimi ve oval biçimi oyunu oynarken belirgin biçimde hissediliyor. Gerçek dünyadaki fiziksel etkilerin oyunda yansıtılması oldukça başarılı. Öyle ki Nascar’da gerçekten yarışmak da ancak bu kadar zor olmalı. Bu yüzden oyuna kolay modlarda başlayarak ısınma turları atmanızı tavsiye ederiz. Kazalara gelince, gerçekten iyi bir kaza yapmak istiyorsanız yine oyunun amacına yönelik olarak aracınızı ve kariyerinizi geliştirmeniz gerekiyor. Ne kadar hızlı ve güçlü bir aracınız varsa kazalarınız da aynı oranda büyük oluyor. Sonuç olarak Nascar SimRacing, kaza yapmak için değil yarışları kazanmak, aracınızı ve kariyerinizi geliştirmek için oynamak isteyebileceğiniz bir oyun olarak tasarlanmış.

Grafiksel Devamlılık ve Nascar SimRacing

Nascar SimRacing’in grafikleri içinse söylenecek çok fazla şey var. Gerçekçi ışık oyunları, çevrenin ayrıntılı tasviri, zengin kamera seçenekleri oyunun grafiksel artıları olarak göze çarpıyor. Kaza yapan araçların kalıcı hasara sahip olması ise oyunun başka bir artısı. Kapısı ya da tamponu olmayan bir araç görürseniz şaşırmayın. Araçlardan kopan parçalar ise havada bir anda kaybolmuyor, ancak görüş mesafesinden çıktığınızda kayboluyor. Çarpma ve lastik izleri de yine aynı şekilde.

Sonuç olarak Nascar SimRacing, oynanma zorluğu, tüm Nascar pistlerinde yarışma imkanı, oyun süresinin uzunluğu, sponsor anlaşmalarının önemi ve aracınızın gerçekçi geliştirme koşulları ile yarış ve menajerlik tutkunları için tam olarak doğru adres. Şimdiden iyi yarışlar!

Nascar SimRacing Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98SE/ME/2000/XP
İşlemci : 1 GHz
Ram : 256 MB
Harddisk Alanı : 3 GB
Ekran Kartı : 32MB, nVidia GeForce 2 / ATi Radeon 7500
DirectX : 9.0c
Artıları
  • Simülasyon tarzı yeni oynanış hoş olmuş
  • Yılına göre etkileyici grafik ve sesler
  • Tampon tampona çılgın yarışlar
  • Güzel çevre çeşitliliği
Eksileri
  • Sinir bozucu yavaş menü geçişleri ve yükleme süreleri