MotoGP 08 ikon

MotoGP 08 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Yarış oyunları içerisinde, motor yarışlarının beklenildiği değeri görmediği aşikar. Fakat MotoGP serisi ile birlikte bu algı yıkılmak üzere. Bunu yaparken de yapımcı firmanın zorlandığı kısımlar olmuyor değil. Bunun nedenlerden birinin yarış severlerin, daha çok araba oyunlarına hakim olması, motor sürme yetkinliklerinin, dinamiklerinin farklı çalışması olarak görebiliriz. Ayrıca daha fazla tutorial / öğrenme modunun olması gerektiği için de (alışma süreci için), oyuncuların uzak durmasına iten sebeplerden biri oluyor.

Ancak THQ ile devam eden yolculuğuna Capcom’a devir ile devam eden MotoGP’de sonraki çıkan oyunlarında firmanın özelliklerini kullanarak farklı modların gelmesi mümkün gözüküyor.
Araba yarışlarına göre daha az çeşidin olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Büyük bir keyifle, alıştıktan sonra ise sıkılmadan oyuna saatlerinizi verebilirsiniz.

Oyunun menüsünde şampiyona, kariyer, Arcade mode bulunmakta. Bunun yanı sıra saat sınırlamalı bir rekabet oyunu da bulunuyor. Eğer seriye alışkın değilseniz, saat sınırlamalı modu oynamanızı öneririm. Oyunda öğrenmeniz gereken en büyük özellik dönüşlerde göstereceğiniz tepkiler. Bunu çözdükten sonra keyif almaya başlayacaksınız. Ayrıca level atlama gibi düşünülen, önce az devirli motorlardan yüksek devire geçişlerinizde de oyunu iyi oynayıp, geçmeniz gereken bölümleri bitirmeniz gerekiyor. Şampiyona kısmında belirlenmiş parkurlarda, size gelen planlamaya göre yarışlarınızı gerçekleştiriyorsunuz. Puanlı bir bölüm olduğu için, puan toplamak için elinizden geleni yapmanız gerekiyor. Her periyotta belli yarışlar yapacaksınız, ayrıca bölümleri tekrar oynayabiliyorsunuz. Eğer piste alışkın değilseniz, öncesinde açılacak bölümlerde pratik yapma imkanı bulabilirsiniz.

Oyuna çok uzaksanız en çok vakit geçirmeniz gereken yer eğitimler, zira araba oyunlarındaki kontrollerden biraz daha farklı tepki göstermeniz gerekiyor. Zaten pratikler yaparken çeşitli ipuçları elde ederek, sürüşünüzü geliştirecek bir yardımcıyı buluyorsunuz.

Aracınızı kullanırken, fren becerilerinizi, dönüş hızlarınızı ayarlayabildikten sonra ise yarışma modlarına rahatlıkla giriş yapabilirsiniz.

MotoGp 08’de Arcade, Advanced ve Simulation olarak 3 kullanım ayarı var. İlk modda kolay kolay yarış kaybetmiyorsunuz ancak son modda yarış kazanmak imkansız hale geliyor. Yani duyarlılık çok az, farklılıklar fazla. Bunu göz önünde bulundurarak oyun seçiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

Motorunuz için bazı upgrade yapabilecek alanlarınız var. Lastikler, süspansiyon ve dişlileriniz ile ilgilenebilir, geliştirebilirsiniz. Dönüş hızınızı artıracak değişiklikleri mutlaka gerçekleştirin.

Sonuç olarak, yarış oyunlarına farklı bir bakış açısıyla yaklaşmak isterseniz deneyebilirsiniz. Fakat oyuna başlarken sizi zor bir pratik eğitimin ve alışma sürecinin uzun olacağından bahsedelim.

MotoGP 08 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / Vista
İşlemci : Pentium 4 @ 2.8 GHz/Athlon 2800+
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 8 GB
Ekran Kartı : NVIDIA® GeForce®6600 / ATI Radeon™ X1600 veya üzeri
DirectX : 9.0c
Artıları
  • 3 farklı çeşit motor olması çeşitliliği arttırmış
  • Hızı iyi hissettiriyor
  • Yol tutuş dinamikleri başarılı
  • Pist listesi mükemmel
Eksileri
  • Oyun fizikleri bazen gelişigüzel yapılmış hissettiriyor
  • Motor kişiselleştirme ve özelleştirme seçenekleri çok az
  • Kariyer modu sadece 5 sezon sürüyor
  • Online seçenekler çok kısıtlı