Bad Piggies ikon

Bad Piggies İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Hemen hemen akıllı cep telefonu olan herkes en az bir kere Angry Birds oyununu telefonlarına yükleyip oynamışlardır. Dünyayı peşinden sürükleyen, yapımcısı Rovio’yu da tek bir oyunla dünyanın dev firmaları arasına sokan bu oyunun yeşil domuzcukları Bad Piggies oyununda baş rolü çekiyorlar. Yine fiziki bir puzzle oyunu olan oyunda çeşitli araçlarla hareket etmeye hazır bekleyen domuzlara yardım ederek, ister uçarak, isterse sürülerek giden bu araçları harekete geçirmeye çalışıyorsunuz. Oyunda beyninizi zorlayacak eğlenceli bölümlerden bolca var ve sıradan bir oyundan kolaylıkla sıyrılabiliyor. Devamı gelecek gibi gözüken bu oyun hem Google Play hem de App Store da uzun süre en popüler uygulamalar listesinde yer almıştı.

Kötülüğe gönül vermiş domuzcuklar

Bildiğiniz gibi son zamanların en popüler mobil oyunu, kızgın kuşlar ve kötü domuzcuklar arasında geçen çekişmeyi kona alan Angry Birds’tür. Rovio tarafından mobil platformlar ve popüler olmasıyla diğer birçok platform için çıkartılan oyunda, hep kuşlardan yana tavır takındığımız, doğru. Peki, domuzlar ne olacak? Neden onları bu kadar yalnız bırakmak zorundayız? İşte Rovio bu acımasız sorular üzerine, çektiği vicdan azabını azaltmak için, bir oyun tasarladı. Domuzcuklar tarafından olaya bakmamız gerektiğinin farkına vardı da diyebiliriz. Bad Piggies oyununda yaptığımız tam da bu. Angry Birds’ün başlangıcında, domuzcuklar öfkeli kuşların yumurtalarını çalıyordu ve olay bu şekilde başlıyordu. Bad Piggies’te ise bir flashback durumu var. Domuzcukların onurlu ve azimli neferlerinin, yumurtaları çalarken ne gibi zorluklar atlattıklarını görüyoruz, Bad Piggies ile. Zorluk demişken, mecaz kullanmadığımı oyunu oynarken göreceksiniz. Domuzcukların hikayesi, kuşlarımıza göre çok daha zor şartlarda gerçekleşiyor. Çünkü hiçbirinin özel yetenekleri yok. Ne bir savaş çığlığı, ne üçe ayrılıp buzları kırabilme, ne de patlayarak engelleri imha etme, bu tarz özel güçlerin hepsi kuşlarda kaldı. Artık biraz realite zamanı, fizik kurallarının yanına mekanik bilginizi de katın, yolculuğumuz uzun. O yumurtalar, muhakkak çalınacak.

Oyunda kızgın kuşların yumurtalarını çalabilmek için, yumurtaların nerede olduğuna dair bir haritamız var. Ya da vardı mı demeliyim? Bu harita tam da kötü amaçlarımıza alet olacağı gün, tıpkı ölümsüzlüğü bulan Lokman Hekimin elinden uçan kağıt parçası gibi bir anda parçalanıyor ve farklı yerlere savruluyor. Tanrı istemiyor yani, yapacağımız kötülüğü. Ama biz bu konuda şeytanın görüşlerine daha çok önem veriyoruz, kötüyüz sonuçta. Oyundaki ana amaç, bu harita parçalarını bulmak ve ele geçirmek oluyor. Ancak dedim ya domuzların kaderleri kötüdür diye. Elbette uçarak alamıyoruz bu parçaları. Bu sebeple yapmamız gereken, yeni araçlar tasarlamak. İçinde domuzcuklardan birisi olacak bir araç tasarlayıp, gerekli yolları geçebilirsek, haritanın bir parçasına ulaşabiliyoruz. Araç tasarımı ve bulmacalarının zorluğu, oyuncuya güç anlar yaşatabiliyor. Platform bulmaca oyunu olarak tasarlanmış ve bazı bölümlerde 3 yıldızı toplamak epey vakit alıyor. Öyle ki takıntılıysanız, sinir harbi yaşamanız işten değil. Angry Birds’teki gibi kolayca, uçup engelleri aşmak yok. Tekrar tekrar denemek zorunda kalacağınız birçok bölüm var. Oyunun başlangıcında tutorial kısmı var, burada yapılacak tasarımlar ve oynanış kısaca, oyunculara gösterilmiş. Oynanış yönünden herhangi bir sıkıntı çekmezsiniz yani. Bad Piggies, grafik açısından tıpkı Angry Birds’e benziyor. Renkli çizimler, arka plan görüntüleri vs. birçok konuda benzer detaylara sahip. Müzik kısmı ise son derece başarılı, başlangıçta çalan tema müziğini seveceğinizden eminim.

Sonuç olarak Bad Piggies, Angry Birds fenomenini ortaya çıkaran Rovio’un, bulmacaları bir hayli zorlaştırmasıyla ortaya çıkardığı eğlenceli bir oyun. He ne kadar, oyuncular genel manada zorlu bilmeceleri olan oyunlarda bazı sıkıntılar çekse de, özellikle platform severler ve bulmaca düşkünü oyun severler için gerçekten harika bir yapım. Keyfini çıkarın.

Bad Piggies Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP SP3/Vista/7
İşlemci : Pentium 4 1.5GHz / Athlon MP
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 200 MB
Ekran Kartı : GeForce 8300 GS / Radeon HD 3200
DirectX : 9
Artıları
  • Geçmesi zaman alan bir sürü bölüm
  • Göze hoş gelen kullanıcı arayüzü
  • Zevkli ve zaman geçirmek için ideal
Eksileri
  • Angry Birds gibi bağımlılık yaratmıyor
  • Bu tip oyunlara alışık olanlar donuk bulabilir