Stay Dead ikon

Stay Dead İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Brucefilm aslında dövüş klipleri ve filmleri çeken bir şirket fakat bu sefer karşımıza daha önce benzerine pek rastlamadığımız bir oyunla çıkmışlar. Bizim de pek alışık olmadığımız oyunda yönettiğiniz kahraman tamamen gerçek kanlı canlı birisi tarafından canlandırılmış. Daha önce adventure tarzında gördüğümüz, “motion picture game” oynanış şekli ( akan filmin sizin seçimlerinize göre ilerlemesi ) yaratıcı bir fikirle dövüş oyununa da yansıtılmış. Oyunda tamamen zamanlamaları doğru yapıp doğru kararları vererek, rakibinizi sopalamak da, şamarı yemek de sizin elinizde Yani kısacası oyunu oynadıkça alışacağınız değişik türde bir dövüş oyunu sizlerle.

Stay Dead oyunu yine aynı adı taşıyan oyun firması tarafından 2013 yılında çıkarılmış bir yakın dövüş oyunudur. Tekken gibi Street Fighter gibi, Mortal Kombat gibi dövüş oyunlarını sevenler ve yeni bir oyun tarzı arayanlar için üretilmiştir. Oyunda aynı sinema filmlerinde olduğu gibi bir başrol oyuncusu olan karakterimizle senaryonun içine giriyoruz. Bu senaryonun içinde size çok hoşunuza gidecek, dövüşler ve amansız bir mücadele yer alacaktır. Aynı sizin gibi uzman dövüş ustaları tarafından yetiştirilen dövüşçülere karşı mücadele edeceksiniz.

Diğer saydığımız dövüş oyunları gibi amacınız combolar ve seri dövüş hareketleri yaparak rakibinizini alt etmeye ve bir diğer bölüme geçmeye hak kazanmaya çalışacaksınız. Bunu yaparken cesur olmanız gerekirken bir o kadar da dikkatli olmalısınız. Doğru yerlerde savunmaya geçmeli ve rakibin size hasar vermesini engellemelisiniz. Çünkü aynı gerçek hayatta olduğu gibi bir kere yere düştüğünüzde rakibiniz bir daha ayağa kalkmanıza izin vermemektedir. Rakibiniz tam size yumruk veya tekme atmaya yeltendiği anda ona aniden bir kontra çıkartarak savunmasız yakalayabilirsiniz. Aksi halde savunma olmadan rakibinizin üstüne üstüne gittiğinizde sizin ona vuracağınızı anlamakta ve savunma moduna geçmektedir. Rakibiniz savunma modundayken ona vurduğunuz tekmeler ya da yumruklar isabet etmemektedir. Bu yüzden aceleci olmamalısınız. Bu da zaten hemen hemen her Kung-Fu filminde karşınıza çıkan bir öğretidir.

Oyunda mücadele ettiğiniz alandaki arka plan görüntüleri ve efektler çok gerçekçidir ve sizi adeta gerçek bir dövüşün içinde gibi hissettirmektedir. Yalnızca güçlü dövüşçülerin hayatta kalabildiği bu oyunda canınızın son kısmına gelseniz bile kazanma ihtimaliniz olabilir. Oyun düşük sistem özellikleri istemektedir. 256 mb ekran kartı ve 1 gb ram’i olan her bilgisayarda rahatlıkla oynanabilir. Pc için olan oyun aynı zamanda Playstation’dan da oynanabilmektedir. Şahsen ben oyunu Ps ‘da oynamanızı tavsiye ederim. Çünkü comboları ve seri vuruşları yapmanız daha kolay olacaktır. Çete oyunlarına ve mafya oyunlarına kıyasla daha gerçekçi bir dövüş oyunu olan bu oyundaki tek eksiklik haritada özgürce gezememeniz ve istediğiniz kişiyle istediğiniz zaman dövüşememeniz. Sadece senaryo gereği karşınıza çıkan rakiplerle dövüşmek zorundasınız.

Stay Dead Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP
İşlemci : Pentium 4 1.8GHz / Athlon XP 1700+
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 500 MB
Ekran Kartı : GeForce 210 / Radeon X600 Series
DirectX : 9
Artıları
  • Değişik oynanış tarzı
  • Güzel video hareketleri
Eksileri
  • Bir zaman sonra sıkıcı geliyor
  • Bütünleyici bir hikaye yok
  • Çok basit geliyor