The Witcher ikon

The Witcher İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Andrzej Sapkowski’nin yarattığı büyük bir sihirli dünyadan esinlenerek hazırlanan The Witcher ilk olarak E3 2004’te sessiz sedasız tanıtılmıştı. Polonyalı yazarın 5 ciltten oluşan ‘’Büyücü Gerald’’ adlı serisinin dijital ortama uyarlanmış hali olarak görüyoruz, bu oyunu. Oyuna başlar başlamaz Gerald’ın yara bere içerisinde bir ormanda koşturduğuna şahit oluyoruz ancak kahramanımız yaralı olduğu için bu mücadeleyi pek fazla sürdüremiyor ve yere yığılıp kalıyor. Birkaç saniye sonra ise bir at arabası ve etrafındaki askerler ekrana geliyor. Gerald’ı yerden kaldırıyor ve at arabasının arkasına atıyorlar. Daha sonra bu ekip rotasını ‘’Kaer Morhen’’ adındaki bir kaleye yönlendiriyor. Bu zaman zarfında ise kahramanımız yavaş yavaş kendine geliyor ancak o sırada kaleye bir baskın yapılıyor. Bu güzel videonun ardından ise bizim hikayemiz başlamış oluyor.

Kısaca hikayeye göz atacak olursak, oyun gerçekten kaliteli ve uzun bölümlerden oluşuyor ve bu bölümlerin yanı sıra oyunda bazı küçük yan görevler de bulunuyor. Ayrıca ara sahnelerle bu görevler tadından yenmez bir hal alıyor. Bir RPG oyunu olan The Witcher’da kahramanımız normal üstü güçlere sahip olduğu için diğer insanlara göre çoğu zaman daha güçlü oluyor. Özellikle oyundaki dövüş sistemi oldukça değişik olmuş. Çoğu RPG oyununda dövüşürken tuşları ya da mouse’u kullanırız. Aslında yine mouse’u etkin bir biçimde kullanıyoruz ancak farklı bir biçimde. Normal RPG oyunlarında faremizin sol ya da sağ tıkına basarak karakterimizin saldırıya geçmesini yani vurmasını sağlıyoruz ama Witcher’da bu işlem biraz farklı işlenmiş. Bir düşmana saldırmak için düşmanımıza sürekli sol tıklamalıyız. Yani istediğimiz yere, düşmanın olmadığı bir alana vuralım, edelim olayı ortadan kalkmış oluyor. Ayrıca rakibimizin canı azaldığında ise ölümcül bir vuruş yapıyor ve rakibimizi yere seriyoruz. Bu arada rakibimize belli aralıklarla tıklamamız gerektiğini sözlerimize ekleyelim. Mesela bir saniyede bir rakibimize tıklarsak Gerald atağını başa alacak böylece rakibine vuramayacak.

Ayrıca oyunda üç farklı dövüş yetenek ağacı bulunuyor. Bu üç farklı ağaç Güç, Hız ve Grup atağı olarak ayrılmış. Güç yetenekleri adından da anlaşılabileceği gibi oldukça güçlü ancak hantal yani yavaş. Hız grubundaki yetenekler ise güçsüz olmasına rağmen oldukça seri. Grup ise hızdan dahi daha hızlı ancak içlerindeki en güçlü grup. Yani Hız bölümündeki yetenekler Grup ile Güç bölümündeki yeteneklerin ortalaması diyebiliriz. Dövüş mekaniğinden sonra oyundaki seslere geçelim. The Witcher bir RPG oyunu olduğu için sesler oldukça önemli bir yer kaplamış ve oyundaki ana karakterlerimizin sesleri oldukça iyi bir şekilde hazırlanmış. Oyundaki doğa olayları sesleri de oldukça etkileyici bir şekilde atmosfere yansıtılmış. Ayrıca oyundaki müzikler de bizi havaya sokacak cinsten. Yani sesler genel olarak oldukça iyi hazırlanmış. Grafikler ise 2007 yılında çıkmış bir oyuna göre oldukça güzel. Oyunda oldukça geliştirilmiş bir Aurora grafik motoru kullanılmış ve hemen hemen her şey oldukça detaylı şekilde hazırlanmış ayrıca oyundaki atmosfer oldukça harika görünüyor. Ormanlar, kayalık alanlar, güneşli ve karanlık yerler oldukça iyi yansıtılmış. Biraz önce de dediğim gibi 2007 yılındaki bir oyuna göre kaliteli grafiklere sahip bir oyun olmuş The Witcher.

The Witcher Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP/Vista ve üzeri
İşlemci : Intel Pentium 4 2.4 GHz veya Athlon 64 +2800
Ram : 1 GB
Harddisk Alanı : 8.5 GB
Ekran Kartı : NVIDIA GeForce 6600 veya ATI Radeon 9800 ve üzeri
DirectX : 9
Artıları
  • Kaliteli grafik yapısı
  • Eğlenceli zaman geçirme
  • Oynanışı çok kolay
Eksileri
  • Kesinlikle bağımlılık yapar!!!