Okey+ ikon

Okey+ İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Ülkemizde en fazla oynanan çevrimiçi oyunlardan birisi de tahmin edilmesi zor olmayacağı üzere okeydir. 7’den 70’e çoğumuzun ilk öğrendiği oyunlardan birisi olan okey, genel olarak dört kişi ile oynanmaktadır. 2 veya 3 kişi ile de oynanması mümkündür fakat pek tercih edilmemek ile birlikte zevk açısından da pek tatmin edici olmamaktadır. Baktığımız zaman da genel olarak 4 kişilik bir oyun olarak bilinmesinin sebebi de doğrudan budur.

Kahvehanelerde en fazla oynanan oyun haline gelmiş olan okey yerini artık çevrimiçi internet ortamındaki masalara bırakmış durumda gibi görünmektedir. Özellikle de Facebook üzerinden milyonlarca kişi her an okey+ oynamaktadır. Birçok kişinin eğlenerek oynadığı bu oyunun bu kadar popüler olmasının en önemli sebeplerinden birisi de hiç kuşkusuz arkadaşlarla sosyal bir paylaşım elde edilmesine imkan sağlamasıdır. Bilgisayarın yaygın olarak kullanılmaya başlanmasından sonra da ilk oynanan oyunlardan birisi de okey olmuştur. Ancak genel olarak ilk başlarda offline yani bilgisayara karşı oynanmıştır. Birçok kişi Facebook ve sonrasında bu oyunu arkadaşları ile oynamaya başlamıştır. Tahmin edileceği üzere offline ortamda bilgisayara karşı yeterince zevkli olmamaktadır fakat arkadaşlarınızla aynı masada ve oturduğunuz yerden internet üzerinden oynamak paha biçilemezdir.

Oyunun teknik bilgileri hemen birçok kişi tarafından bilinmektedir. Genel olarak bahsetmek gerekirse, oyunda 106 taş bulunmaktadır. 1’den 13’e kadar numaralandırılmış olan bu taşlarda amaç, en az 3 taştan oluşan sıralamalar meydana getirmektedir. Aynı renkten taşların numara takibi şeklinde, farklı renklerdeki taşların ise aynı numara olarak dizilmesi gerekmektedir. Oyuna başlarken 1 oyuncuya 15 olması dışında diğer oyunculara 14 taş dağıtılmaktadır. Bunun dışında, isteyenler aynı iki taşı yan yana getirmek koşulu ile çifte gidebilmektedir. Bu ve bunun gibi birçok ayrıntı oynadıkça ve pratik yaptıkça gelişecektir.

Okey+ Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows Xp/Vista/7/8
İşlemci : Pentium 3 ve üstü
Ram : 128 MB
Harddisk Alanı : 1 MB
Ekran Kartı : 32 MB ve üzeri
DirectX : 8
Artıları
  • Bilgisayara karşı oynayabilme
  • Rakipler mantıklı hamleler yapıyor
Eksileri
  • Online oynama özelliği yok