Battle Academy ikon

Battle Academy İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Oyun menüleri ve genel grafik tarzı çizgi romanı çok andırıyor. Aslında, senaryolar ve öğreticilerde geçişler çizgi roman tarzında yapılmış, Oyunun menüleri ve kontrollerinde de aynı tarzı hissediyorsunuz. Ancak oyunumuzun çizgi roman tarzı grafikleriyle kaynaşması çok iyi dengelenmiş her şey ciddi bir strateji oyunu bağlamında şekillenseymiş tüm bu aurasını kaybedebilirdi. Oyunun kendisi BBC televizyon dizisi Battlefield İngiltere baz alınarak bu diziye uyarlanarak geliştirilmiştir. Oyunda vurgulanan şey basit kontroller ama oyuncuları zorlayan bir oyun olması.Oyunu geliştirenler 30 üzerinde savaş, Batı Çölü, D – Day ve Ardennes de dahil olmak üzere bir çok konuda gerçekçiliği sağlamak adına Askeri Tarih profesörleriyle çalıştılar. Savaşlar bir miktar asker ile başlayıp ek birimleri seçmek istemeniz durumunda bir puan sistemine bağlı olarak dahil edinilebiliyor .

Her zamanki piyade , makine topçuları , hafif ve ağır zırh , topçu , tanksavar silahları ve bunun gibi bir çok birim harita üzerinde konumlanıyor . Haritalar da basit bir ızgara deseni vardır ve her birim kendi türüne ve deneyimine bağlı olarak hareket ve eylem noktaları belirliyor. Oyunun basit kontrolleri ve rahat kullanılan menülerine yanında gerçekten çok iyi taktikler oluşturabileceğiniz bir çok seçenek var ki bunlar düşmanı pusuya düşürmek , düşmanı hiç olmadığı yerlerden sıkıştırabilir ve hezimete uğratabilirsiniz. Askerlerinizi araçlara bindirebilir, Topçu ve tanksavar silahları da hareket ettirme yerlerini belirleme imkanına sahipsiniz. Oyunun savaş mekanizması askerlerinizin moral ve birlik deneyimine bakarak çalışıyor , Morali ve birim deneyimi yüksek birlikler her zaman üstünlük sağlayacaktır, siz oyuncu olarak sadece ünitelerini düşman birliklerine yönlendirin gerisi arka planda hallolacaktır. Senaryo oynama seçeneklerine baktığımızda İngiliz , Kanadalılar , Amerikalılar ,Polonyalıları seçebiliyorsunuz. Sıra tabanlı bir oyun olmasına karşın çoklu oyuncu seçeneği de mükemmel diyebiliriz ki Almanları da seçme şansı veriliyor.

Eğer ki çoklu oyuncu modunda oynarken karşınızdaki rakibi karşı savaşlar kazandığınızda tüm online oyuncuları içeren dünya çapında bir sıralama sistemine dahil olursunuz. Oyundaki bölümleri geçmek çokta uzun sürmüyor ; Mesela bir bölümü geçmek benim için ortalama 20-30 dakika civarında sürmekte.Zaten oyunu kaybedeceğinizi anlamak için 3-5 dakika yetiyor. Oyunun yapay zekası iyi ama yeterli değil. Eğer bir açık bırakırsanız ya da birimlerinizi doğru kombine edemezseniz kaçışınız yok demektir.Bazı savaşları tekrarlayarak farklı taktikler ile de şansınızı deneyebilirsiniz. Oyun grafikleri neredeyse karikatür benzeri bir tarzı var ama savaş alanları 3D grafikler hakim. Patlamalar ve ses efektleri iyi ama bugünün son nokta grafik deneyimleri açısında çok basit kalıyor.Hasar efektleri içinde aynı şeyler geçerli mesela tanklar tahrip olduklarında kararmış bir kabuk haline geliyor.Bu gibi efektler biraz daha iyileştirilebilirdi. Benzersiz bir tarzı olmasına rağmen Battle Academy çok basit ama aynı zamanda çok bağımlılık yapan bir oyun Şiddetle tavsiye edilir.

Battle Academy Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP/Vista/7/8/10
İşlemci : Intel P4/AMD Athlon XP ve üstü
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 500 MB
Ekran Kartı : 128 MB
DirectX : 9.0
Artıları
  • Araç sayısı fazla
  • Zorluk düzeyleri iyi ayarlanmış
  • Strateji geliştirilen bir oyun
Eksileri
  • Savaşlar çok uzun sürebiliyor
  • Grafikler yetersiz kalabiliyor