Americas Army Special Forces ikon

America’s Army: Special Forces İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Askerliğin En Katı Haline Hoş Geldin Çaylak!

Başlıkta oldukça net konuştuk çünkü karşınızda duran America’s Army Special Forces adlı FPS oyunu oldukça net bir oyun; “askerlik yap !” Amerikan Ordusunun on milyon dolardan fazla bütçeyle Ubisoft’un programcılarına inşa ettirdiği askerlik tabanlı FPS oyunu çevrim içi camiada gerçekçiliği ile oldukça ön planda tutulan bir oyun oldu.

On milyon dolardan fazla ödenek harcanan bu projenin amacı Amerikan Ordu’sunun kendini gençlere özendirmesi ve sevdirmesi. Oyunların kitle psikolojisi üzerindeki etkisini fark eden Amerikan Ordusu böyle bir projeyi hayata geçirmek için hiçbir maliyetten kaçmadı ve ortaya oldukça iyi bir oyun çıkardı. Durum böyle olunca da ister istemez oyunda sert bir gerçekçilik ve askeri mantık gözlemleniyor.

Oyuna çevrim içi olarak kayıt olmanız gerekiyor. Oyunu zaten ücretsiz edinebilirsiniz. Oyunu indirip gerekli sunuculara kayıt yaptıktan sonra –tavsiyemiz yerel sunuculara kayıt yapmanız olacaktır- artık askerlik yapmaya başlayabiliyorsunuz. Oyuna kesinlikle hemen başlayamıyorsunuz. Öncelikle askeri bir eğitim almanız gerekiyor. Askerlik ortamını bildiğiniz yaşıyorsunuz. Sıraya geç, içtima ver, şınav çek, atış talimleri yap, rütbeleri öğren. Oyunda bir tek tuvalet nöbeti ve mıntıka temizliği yok, onun dışında klasik bir askersiniz.

Oyunda sıkı bir eğitimden sonra askerlik yapmaya başlıyorsunuz. Fakat bu eğitim üzerinde titizlikle durulan bir eğitim olduğu için öyle “reklamı geç” mantığıyla es geçmeniz mümkün değil. Hatta bu eğitimde çeşitli taktiksel becerileri kazanıyorsunuz ki bu oyun içerisinde oldukça işinize yarayacak. Bu kısmı hemen bitirsem de oyuna geçsem diyerek değil de bir şeyler öğrenmeliyim diye düşünerek oynarsanız bu sizin yararınıza olacaktır.

Görev tabanlı ilerleyen bu oyunda görevlerinizi tamamladıkça karşınıza yeni çetin görevler çıkacak. Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta da oyunun bazı yerlerde “veri indirme işlemi” yapması. Çünkü internet altyapılarımız henüz bu tarz hassas hareketler gerektiren bir oyunu tamamen web kodlaması üzerinden rahatça oynayabilmemize izin vermediği için bu indirme işlemini yapması gerekiyor ki böylece oyunları bilgisayar tabanlı verilerle daha hızlı ve takılmadan oynayabilmiş oluyorsunuz.

Oyunun efektlerine değinecek olursak oyun, grafikten çok çalışma mantığına önem vermiş ama buna rağmen grafikler kötü değil. Orta düzey bir görüntü kalitesi sunan oyunda efektler de akıcı. Ama kaplamalar üzerinde hala çalışılması gerekiyor. Sesler ise çevrim içi bir FPS oyunu için yeterli derecede. Yani zaten çevrim içi bir oyun için daha fazlasını beklemek şimdilik fantezi olurdu. Gelişen teknoloji ve alt yapı hızı bu problemleri de yakında çözecektir.

Oyunun sistem gereksinimleri ise başlangıç segmetinde bir bilgisayarın bile kaldırabileceği bir boyutta. Sisteminizi yormuyor, kasmıyor ve ısınmıyor. Rahatlıkla kurup test edebilirsiniz. Ama yer yer internet bağlantınıza bağlı olarak kasmalar ve donmalar yaşayabilirsiniz. Bir dönem yani oyunun ilk piyasaya çıktığı yıllarda birçok kişinin başına bela olan, dert ettiği bazı hatalar yeni güncellemeler ile çözülmüş durumda. Artık yer yer bazı görevlerde durduk yere çakılıp kalmıyorsunuz ya da hata gereği kitlenip eylemsiz kalmıyorsunuz. Bunlar yeni güncelleştirme paketleriyle ve sürekli takip edilen veri tabanlarıyla çözülmüş bir durum. İşin özetine gelecek olursak size gerekli olan şey bir bilgisayar ve düzgün bir internet bağlantısı. Bu ikili kombinasyonu kurarsanız bu oyunu rahatlıkla oynayabilirsiniz. FPS oyunlarında özellikle gerçekçilik ve mantık arayan oyun sever arkadaşlarımızın kesinlikle denemesi gereken bir oyun. Çünkü America’s Army Special Forces size yüksek bir realite sunarak kendinizi daha mantıklı bir savaş dünyasının içerisinde bulmanızı sağlayacaktır. Zevkle oynayacağınıza eminiz. Keyifle oynamanız dileklerimizle.

America’s Army: Special Forces Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 2000/XP/Vista
İşlemci : 2.4 GHz
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 3.5 GB
Ekran Kartı : 128 MB
DirectX : 9.0
Artıları
  • Oldukça gerçekçi
  • Gergin oynanış
  • Çeşitlendirilmiş 5 farklı multiplayer haritası
  • Oldukça fazla alıştırma görevleri
Eksileri
  • Grafikler sıradışı değil
  • Multiplayer modunda çok bekleme süreleri var