Asphalt 8 ikon

Asphalt 8 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

NOT : Bu oyun Windows 8 ve üstü içindir, daha altında oyunu indirip çalıştıramazsınız!

Çok geniş oyuncu kitlesine sahip olan oyun türlerinden birisi de hiç şüphesiz yarış oyunları. Yarış oyunları büyük bir oyuncu kitlesine sahip olmanın yanı sıra tamamen eğlenceye dayalı olması da beraberinde bazı nitelikleri gerektiriyor. Oyun sektöründe grafik gerçekçiliğinin en çok arandığı oyunların başında yarış oyunları geliyor. Piyasada pek çok yarış oyunu olsa da yarış oyunları denilince akıllarımıza başarıya ulaşmış pek az oyun geliyor. Bunun sebebi de piyasaya sürülen pek az yarış oyununda grafik ve mantıksal tasarımının yeterli olması. Şu an bile sokaktan geçen insanlara sorsanız size sayabileceği yarış oyunu iki elin parmaklarını geçmeyecektir. Bu yarış oyunları içerisinde Asphalt isminin geçtiğini de göreceksiniz.

Gameloft oyun firmasını sanırım tanımayanımız yok. Daha çok mobil oyun sektöründe adını duyurmuş başarılı bir firma olan Gameloft, daha sonra bilgisayar dünyasına birkaç oyun ile giriş yaptı. Gameloft tarafından 2013 yılı Kasım ayında piyasaya sürülen Asphalt 8: Airborne, bir yarış oyunu olarak bizler ile buluşmuştu. Gameloft’un neredeyse tüm mobil oyunlarını oynamış biri olarak, keşke şu oyunun bilgisayar sürümü de olsa dediğim oyunlar olmuştu. Bunlardan birisi de Asphalt serisiydi. Aslında bu pek çoğumuzun içinden geçirdiği bir dilek diye düşünüyorum. Velhasıl istediğimiz oldu ve Asphalt’ı bilgisayarlarımızda test etme fırsatı bulduk. Asphalt’ın bilgisayar sürümü de neredeyse mobil sürümü ile aynı olmuş. Oyun, mobil sürümlerdeki oynanabilirliğini bilgisayarda da korumakla kalmamış görselliğine de görsellik katmış. Asphalt kendine has yarış üslubu ile yarış tutkunları için oldukça akıcı ve pratik ilerliyor. Oldukça geniş bir araç seçim yelpazesi var. Oyunun ses efektleri de gayet iyi. Oyun genel olarak iyi bir seviyede. Özellikle mobil sürümü oynayan hayranları bilgisayarda da aynı mantık ile oyunu oynayabilirler. Mobil sürümünden farklı olarak bilgisayar sürümünde görselleştirmeler geliştirilmiş.

Oyunun en iyi yani kuşkusuz grafikleridir. Araçlar, ufak tefek modifiyeleri saymaz isek, gerçeği ile bire bir tasarlanmış ve çok albenili duruyor. Özellikle yarışlardan önce mekânın özelliklerine göre gösterilen sahneler çok çok iyi. Özellikle “The Great Wall”daki yarış öncesi introlara bayıldık. Tıpkı bir sinemacı mantığı ile tasarlanmış olan mekân tasvirleri oyundan aldığımız keyfi arttırıyor. Bir de Asphalt sadece standart bir yarış oyunundan çok biraz “Dead Race”yi andırıyor. Oyunda diğer arabalara çarparak onları saf dışı bırakmak diye bir mantık var. Zaten diğer araçlara çarpıp saf dışı bıraktığınızda “Slow Motion” özelliği devreye giriyor ve rakibinize çarpışınızı daha albenili olarak adım adım görebiliyorsunuz. Sonra oyun olanca hızı ile devam ediyor. Böylelikle daha çok puan toplamış oluyorsunuz. Zaten oyun içerisinde sık sık böyle görevler alacaksınız. Kimi bu özelliğin oyuna görsellik kattığını düşünse de kimileri de oyun ilerleyişini yavaşlattığını düşünerek gereksiz bulduğunu söylüyor. Tamamen öznel bir yargı olmak ile birlikte sizin zevkinize kalmış.

Asphalt her ne kadar absürt bir oyun olarak gözükse de kendi iç tutarlılığı bakımından oldukça başarılı. Yani kendi kurduğu fiziksel motor içerisinde çok disiplinli olarak hareket ediyor. Bunu şöyle açıklarsak ne dediğimiz daha iyi anlaşılacaktır. Dünyada ağır hareketler ile astronotlar gibi yürümek çok saçma bir davranış olarak gözükebilir ama Ay’da bu olağan bir davranıştır ve bu davranış ayın fiziksel özelliklerinden dolayı oluşmuştur. Yani Asphalt yarışında arabaların havada uçup kaçması her ne kadar absürt görünse de kendi iç dinamikleri ve fizik motoru içerisinde oldukça olağan ve başarılı. Zaten Asphalt da bu mantık ve ilerleyiş üzerine kurulmuş bir oyun. Yerden yükseldikçe, sınırları aştıkça puan kazanıyorsunuz.

Oyunun biraz daha ayrıntılarına girecek olursak, oyun bizlere çok çeşitli yarış türleri ve çok sayıda araç sunuyor. Çok oyunculu ve tek oyunculu olarak oynayabileceğiniz Asphalt’da araçlar beş kategoriye ayrılmış durumda. D-C-A-B-S olarak, seviye ve donanımına göre sıralanmış araçların en üst segmentine ulaşmaya çalışırken yarışları geçerek sırası ile araç kilitlerini açmanız gerekiyor. Oyunda XP yani Yıldız toplamak geçerli. Her yarışta başarı ile tamamlamanız gereken görevler var. Oyunun en güzel özelliklerden birisi de oyun içerisinde çalan müzik kategorilerini sizin belirliyor olmanız. İster electro, ister rock.

Oynarken en çok eğleneceğiniz kısımlardan bir tanesi Multiplayer. Eğer multiplayer bir yarış oyunu arıyorsanız size Asphalt’ı gönül rahatlığı ile önerebiliriz. Hem grafik, hem performans hem de ilerleyiş açısından başarılı bulduğumuz Asphalt 8: Airborne ile yerçekimine karşı meydan okumanızı tavsiye ediyoruz.

Asphalt 8 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 8 / 10
İşlemci : 1 GHz ve üstü
Ram : 2 GB
Harddisk Alanı : 1.28 GB
Ekran Kartı : DirectX 11 uyumlu
DirectX : 11
Artıları
  • Çok fazla ve çok hızlı araçlar var
  • Yarışlar yeterince heyecanlı
  • Satın alma yapmadan özellikleri açabiliyorsunuz
Eksileri
  • Pistler ve fizik gerçekçi değil