MYST IV Revelation ikon

MYST IV Revelation İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

“Macera kaldığı yerden devam ediyor”

MYST IV Revelation, Ubisoft imzası taşıyan oyunlardan bir tanesi. Macera tarzında ilerleyen oyun 2004 yılında piyasaya sunuldu. Aslında MYST IV Revelation’un öyküsü oldukça eskiye dayanıyor. İlk olarak 1995 yılında oyun severler ile buluşan MYST IV ile 2004 yılında tekrar karşımıza çıktı. Aslında kendine has bir üslup yaratan oyun daha ilk versiyonu ile takdirimizi kazanmıştı doğrusu. Daha sonra ise bir roman serisi gibi ilerledi ve kendini yenileyerek sürekli daha iyisini yapmaya çalıştı. Tüm bu başarının temelinde ise farklı şeyleri düşünmek ve hayal gücü yatıyor. Yani bilgiden daha önemli olan şeyler(bkz. Einstein). Önceki oyunda Artus’un oğlu Sirrus ve Achenar hapse düşmüşlerdi. Aslında öykü çok daha eskiye dayanıyor ama bunu o kadar da dert etmeyin. Çünkü oyunun içerisine daldığınız zaman bağlantıyı rahatça kavrayacaksınız. MYST IV bu olaydan tamı tamına yirmi yıl sonrasını anlatıyor.

Artus’un yardımı ile kaybolan oğulları ve kızlarını arıyor ve geriye kalan gizemi çözmeye çalışıyoruz. Öykünün bence en güzel yanı; bir ismimiz yok. Bizi sadece Artus’un arkadaşı olarak tanıyorlar işte hepsi bu. Ne o havalı kahramanlık öyküleri ne de o rütbeler falan, hiç biri yok. Sadece bir arkadaşa ve bolca gizeme sahibiz. Bu da oyunun aslında atlanan ama çok güçlü felsefi mesaj taşıyan yanarından bir tanesi. Bu konuya daha sonra değiniriz diyerek devam ediyoruz. Görev tabanlı olarak ilerleyen oyunumuzda klasik görev sistemi geçerli. Yani yeni göreve geçmek için bir önceki görevi tamamlamamız gerekiyor. Bu aslında iyi bir özellik aksi taktirde oyun çok can sıkıcı olabiliyor. Dört farklı yerde geçen öyküde delilleri en ince ayrıntısına kadar hesaba katmamız gerekiyor. Bu hayati derecede öneme sahip bir konu. En küçük ayrıntıyı bile atlamak sırrı çözmemiz konusunda bizi zora sokabiliyor. Bir de oyunun oldukça sağlam bir alan kapladığını ekleyelim.

Oyun, zaten iki adet DVD ile kuruluyor. Kafadan en az bir 8 GB bir disk alanına sahip olmanız gerekiyor. Oyun kontrolleri ise klasik macera oyunu konseptindeki gibi. 360 derecelik bir görüş açısına sahipsiniz ve klasik fare tıklamaları ile haritada ilerliyorsunuz. Bu konuda çok yabancılık çekeceğinizi zannetmiyorum açıkcası. Grafik ve animasyon başarımı açısından değerlendirecek olursak MYST IV, grafik anlamında fevkalade başarılı bir oyun, hatta görüp görebileceğiniz en başarılı oyunlardan da bir tanesi. Bunu ses başarısı ile kombinleyince oyun tadından yenilmez bir hal alıyor. Üzerine bir de yapay zeka başarısını koyalım. Ayrıca öykünün özgünlüğü ve sürükleyici oynanış biçimi ile de harmanlayalım. İşte size tadından yenilmeyecek derecede başarılı bir oyun. Sadece macera severlere değil, oyun seven herkese MYST IV’ü şiddetle öneriyoruz. Keyifli oyunlar.

MYST IV Revelation Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98 / ME / 2000 /XP / 7 / 8
İşlemci : Pentium III
Ram : 128 MB
Harddisk Alanı : 3 GB
Ekran Kartı : 32 MB DirectX 9 uyumlu ekran kartı ( GeForce2+ /Radeon 7000+ /Intel 865G+ )
DirectX : 9.0
Artıları
  • 35-40 saatlik çok uzun oynanış süresi
  • Akıcı oynanış
Eksileri
  • Modası geçmiş grafikler
  • İllegal gelen bazı bulmacalar