StarCraft 2 Wings of Libert ikon

StarCraft 2 Wings of Liberty İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Stratejinin dozunu iyi ayarlayın

Strateji oyunları denildiğinde, ilk akla gelen serilerden bir tanesi de StarCraft’dır. StarCraft II: Wings of Liberty, 2010 yılında Blizzard Entartainment tarafından çıkmış bir gerçek zamanlı strateji oyunudur. StarCraft serisi, ilk olarak 1998 yılında çıkmış bir seridir. O güne kadar strateji oyunlarında yaygın olarak eski çağlar kullanılırken StarCraft bambaşka bir yorumla, uzak geleceği konu alarak strateji oyunlarını farklı bir yöne çekmiştir. Blizzard’ın her konuda olduğu gibi, her yönüyle detaylı bir öykü ve birçok detay, bu oyunda da kendini sıkça gösteriyor.

Oyunumuz, günümüzden 500 yıl sonrasında geçiyor. Teknolojinin aşırı ilerlediği ve birçok galaksinin keşfedildiği, robotların var olduğu tam bir bilim kurgu evreni. Oyunda, 3 farklı ırk bulunuyor. Terranlar, dünyadan sürgün edilmiş insanlar. Zamanla kendi içlerinde 3 ana gruba ayrılıyorlar. Bu ırklar, Umojan Protectorate, Confederacy ve Kel-Morian Combine ırkları. Confederacyler bunların içerisinde en iyi konumda olanlar. Zamanında Zerglerin istilasına uğrayan ve gitgide daha kötü bir hale gelen Confederacyler, ortaya çıkan komutan Arcturus Mengsk sayesinde gitgide daha güçlü bir konuma geliyor. Onun dışında Terranlar üst düzey bir uyum sağlama yeteneğine sahip. Gittikleri her yere kolaylıkla uyum sağlayabiliyorlar. Teknolojileri her ne kadar üst düzey olmasa da yıkıcı silahlar konusunda en üstün ırklar. Kolay uyum sağlamaları nedeniyle, yeni bir yere hava yoluyla gittikleri anda orada hızlıca gelişme gösterebiliyorlar. Protoss ırkı ise teknolojide çok ilerlemiş ve çok üstün zihinsel yeteneklere sahip bir ırk. Birbirleri ile telepati yoluyla iletişim kurabilen ve kendilerini üstün ırk olarak tanımlayan Protosslar, ne yazık ki üremeyi pek sevmiyorlar. Bu nedenle her zaman sayısal anlamda dezavantajlılar. Her ne kadar bunu üstün teknolojiyle gidermeye çalışıp, robotları ile güçlerini gösterseler de, bu her zaman yeterli olmuyor. Tüm bunlara rağmen, zihinsel yetenekleriyle düşmanlarının teknolojik aletlerine zarar verebiliyor olmaları, onların rakipleri karşısında üstünlük kurabilmelerine olanak sağlıyor. Zerg ırkı ise dış dünyadan asimile olmuş özel bir yaşam formudur. Bu ırk, savaşları sırasında teknolojiyi kullanmaz. Bu onlar için her ne kadar dezavantaj gibi dursa da, bu ırk, kendi içinde üremeyi en çok seven ırktır. Çok kısa zamanda sayılarını aşırı miktarda arttırabilirler. Bir Zerg askeri fiziksek güç ve dayanıklılık olarak, teknolojiyi de kullanmamaları sebebiyle geride gözükebilir ama Zergler her zaman sayı bakımından düşmanlarından üstün konumda olabilirler. Bir elin nesi var iki elin sesi var mantığıyla bu ırkında temelini ‘’Birlikten güç doğar’’ sözü vurgulamakta.

Oyun genel olarak bu 3 ırkın ekseninde dönüyor. Daha önceki oyunda ağırlıklı olarak Zerg ırkı işlenmişti, bu oyun daha çok Terranların etrafında dönüyor.

Oyunda birçok farklı harita var ve o diğer gezegenlerin, dünyadan farklı oluşumların, yer şekillerinin, bitki örtüsünün detaylarını oyunda hissedebiliyorsunuz. Yer yer, yanardağlardan sızan magmalar size savaşı kaybettirebilecek ya da kazandırabilecek bir fonksiyona dönüşebiliyor. Onun dışında kaynak bulabilmek için haritada sürekli gezinmeniz gerekiyor. Özellikle bilim kurguya ilgili olan strateji oyunu sevenlerin fazlasıyla dikkatini çekeceği kesin.

Oyunda, ihtiyaçlarımıza göre silahlarımızı geliştirebiliyoruz. Her oyuncunun kendi oyun stiline göre yapabileceği bir çok farklı seçenek mevcut. Gemimizde vakit geçirip etrafta dolaşmak yer yer size farklı bir hava yaşatabiliyor. Onun dışında gemimizde bir de deney yapabileceğimiz bir yer var. Çeşitli görevler sonucu elde ettiklerimizi burada kullanıp, bilim adamlarının deneyler yapabilmesini sağlıyoruz. Bu deneyler sonucu diğer ırklara ait yetenekleri kendimiz için kullanabilmeye başlıyoruz. Burada seçeceğiniz yetenekler de yine oyun stilinize göre çok farklı stratejiler yapmaya imkan veriyor.

Oyunun içinde bulunan videolar, oyunun ne kadar uğraşılmış ve ne kadar kaliteli bir oyun olduğunu açıkça gösteriyor. Uzun yıllar sonra gelen bir devam oyununda, bu kadar muazzam yenilemeler yaparak çıtayı tekrar yükseltmeyi başarmışlar. Strateji oyunları ile ilgili olup muazzam bir deneme yaşamak isteyen herkesin, hiç çekinmeden oynayabileceği bir oyun sizleri bekliyor.

Artıları
  • Görevlerde çeşitlilik çok iyi sağlanmış
  • 3 farklı ırk arasındaki denge çok iyi sağlanmış
  • Hikayeyi yücelten başarılı seslendirmeler ve ara videolar
  • Yüksek tekrar oynanabilirlik değeri
Eksileri
  • Sadece tek bir kampanya yer alıyor