Swat 3 ikon

Swat 3 Tactical Game of the Year İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Taktiksel FPS

Sierra her ne kadar oyun dünyasında ilk akla gelen şirketlerden birisi olmasa da, bazı oyunlarıyla ön plana çıkmayı başarabilmiş bir şirket. Swat serisi de hiç şüphesiz bu oyunlardan bir kaç tanesi. SWAT 3: Tactical Game Of The Year Edition, hepimizin uzun zamanlarını alan Swat 3 adlı Taktiksel Birinci Şahıs Nişancı oyununun, birçok yeni görev ve yeni silah eklenilerek, piyasaya sürülmüş hali.

Swat 3, hiç şüphesiz, en zor ve taktik gerektiren oyunlar bir tanesi. Oyunda, takım çalışmasının önemi muazzam. Oyunu diğerlerinden ayıran belki de en büyük farklarından birinin, takım çalışmasının uygulanmasının bu kadar gerçekçi olması ve sizin, istemsizce bile olsa bu takım çalışmasını uygulamak zorunda kalmanız. Yani diğer oyunlarda olduğu gibi, bin bir zorlukla bunu yapmazsınız, bu zaten kendiliğinden gelişir ve siz o atmosferin içerisinde kendinizi öyle kaybedersiniz ki, nasıl yaptığınızı bile anlamazsınız.

Atmosfer demişken, oyunda atmosferin üzerine ciddi anlamda düşülmüş. Oyunu oynarken o mekanda bulunduğunuzu ve o havayı soluduğunuzu sonuna kadar hissediyorsunuz. Müzikleri de buna apayrı bir hava katmayı başarmış. Müzik seçimleri tek kelimeyle harika. Haritaların muazzamlığıyla da birleşince, oynamaktan kendinizi alamıyorsunuz. Oyunun haritalarında, düşmanın konumlanması, o görevi her yaptığınızda değişiyor. Bitiremediğiniz bir görevi, ikinciye tekrar yapmak istediğinizde, bu sefer kolayca yapacağım diye düşünürken ne kadar yanıldığınızı geç de olsa anlıyorsunuz.

Oyunun zorluğundan bahsetmişken, tek 1 bölümü bitirmek bile çoğu zaman 2– 3 saat civarını bulabiliyor. Oyunda, bölümü geçmek için bütün rakiplerinizi etkisiz hale getirmeniz yeterli değil. Bunun üzerine bir de silahlarına da el koymanız gerekiyor. Oyunda rakiplerinizi öldürmek zorunda değilsiniz. Tercihinize bağlı olarak canlı ele geçirmeyi de düşünebilirsiniz. Tabi ki bu seçeneği seçmeniz durumunda, zaten zor olan oyun, kendini çok çok daha zor bir hale getiriyor. Bu tür oyunlardan keyif alıyorsanız ve yeterince iyi bir oyuncuysanız, bu yolu kendinize bir zorluk olarak alabilir ve bu gayeyle oynayabilirsiniz.

Oyunun ayrıca, çok oyuncu ile oynanabileceği bir modu da var. Çok oyuncu ile oynandığında her ne kadar zorluk seviyesi bir adım daha artsa da, arkadaşlarınızla, aynı görevi beraber yaparak, hem birlikte keyifli vakit geçirebilir hem de deliler gibi eğlenebilirsiniz. Tabi bu iş için, uzun saatlerini oyun oynayarak geçirecek ve gerçekten keyif alabilecek arkadaşlarınız olması lazım, yoksa bu uzun ve meşakaatli görevler bir çok babayiğidi oyundan soğuma noktasına getirebilir.

Oyunda, bir asker değil de bir polis olduğumuzu, her zaman hissediyoruz. Bombalarımı atayım, hepsini öldüreyim diye düşünmekten çok, flaş bombamı atayım, göz yaşartıcı spreyimi sıkayım. Etkisiz hale getirmeye çalışayım diye düşünebiliyorsunuz. Tabi ki ekipmanlarınız da oyunun adından anlayabileceğiniz gibi SWAT çalışanlarının yani Özel Silahlar Taktik Birimleri’nin kullandığı ekipmanlar. Zaten amacınız her zaman düşmanı etkisiz hale getirmek değil. Birçok bölümde kendinizi bir rehine kurtarma operasyonunun içinde bulabiliyorsunuz. Rehinelere zarar gelmeyecek şekilde, olabildiğince tedbirli ve aklınızdan onlarca taktik ve strateji geçirirken sorunları halletmeye çabalıyorsunuz. Ya da bazen, bir bombayı etkisiz hale getirmeniz gerekebiliyor. Mümkün olduğunca etkili bir şekilde, olağanca hızınızla bölümü geçmeye çabalıyorsunuz. Oyunda ayrıca, bir görev için Türkiye’ye gitmemiz gerekiyor. Lokman Duman isimli bir görevlinin çağrısı üzerine, bağımsız Kürdistan isteyen bir grup küçük ve organize olamamış terörist grupla savaşmak amacıyla Türkiye’ye çağrılıyoruz. Her ne kadar, böyle bir durumda, diğer ülkelerden yardım almamız garip dursa da, oyun sonuçta. Oyunlarda bütün dünyanın sıkıntılarını, sorunlarını çözmesi gereken hep biz oluyoruz.

Eğer taktiklerimi uygular, takım çalışması içerisinde muhteşem bir polis olurum, onlarca saatimi, hiç çekinmeden bilgisayar başında geçirebilirim diye düşünüyorsanız, kesinlikle sorunsuz oynayabileceğiniz ve keyif alabileceğiniz bir oyun. Bu türün sevenlerine sonuna kadar tavsiye ediyorum.

Swat 3 Tactical Game of the Year Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows XP / Vista / 7
İşlemci : P2 233 MHz
Ram : 32 MB
Harddisk Alanı : 400 MB
Ekran Kartı : 4 MB
DirectX : 8
Artıları
  • Eğlenceli ve taktik gerektiren görevler
  • İyi işlenmiş oyun hikayesi
  • Başarılı oyun müzikleri
Eksileri
  • Görev çeşitliliği daha fazla olabilirdi