Zuma Deluxe ikon

Zuma Deluxe İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Zuma, eğlenceli grafiklerin yer aldığı tam bir kafa dağıtma oyunu. Tür olarak arcade puzzle diyebiliriz. Vakit geçirmek için açtığınız oyunun bölümlerini tek tek atlarken, bir anda kapılıp saatlerce oynayabiliyorsunuz. Aman dikkat.

Oyundaki hedefimiz, belli bir rota üzerinde giden toplardaki renkleri bir araya getirip patlatmak. Bu kadar basit gibi gözükse de rotaların çeşitlilik göstermesi, topların özelliklerinin farklılaşması ve arada zehirli topların yer alması, stratejimizi değiştiren unsurlar oluyor.

Oyunumuzun üstünde bir çubuk var bu çubuk dolasıya kadar top patlatmaya devam ediyoruz. Aynı renkleri bir araya getirip sıra sıra yılan şeklini alan uzun kuyruğu azaltmaya çalışıyoruz. Oyunda rekabet hissini yaratan bir de puanlama sistemi var. Siz daha hızlı biçimde her hamlede top patlatabilirseniz puanlarınız katlanarak eklenmeye devam ediyor.

Diğer güzel özelliğinden biri de boyutunun çok az olması, grafiklerin müthiş olmamasına rağmen eğlenceli ve renkli oluşu. Bazı bonuslarla da oyunu çekici hale getirebilmişler. Ayrıca ortam renkleri de bölümler değiştikçe gelişiyor ve farklı bir yerde oynadığınızı hissettiriyor. Tapınağı andıran taşlar ve sesler ile birlikte otantik bir heyecan yaşatacak size.

Bu tarz oyunların tutulmasında en büyük neden aslında Popcap Games. Bir ton oyunu çıkan ve hepsi de bağımlılığa yaklaştıran oyunlarda Zuma belki de en popüler olanlarından biri. Ses demişken, oyundaki sesler tamamen yansıma sözcüklerden oluşuyor. Bir anlamı olmasa da duyduğunuzda sizi gaza getiren mutlu eden tarzda bir seçim yapmışlar. Bazen gaza gelip “Zumaaaa” diye bağırırken bulabilirsiniz kendinizi.

Oyundaki en keyifli noktalardan biri, çok vakit harcamadan oyunu anlamanız. 7’den 70’e herkes rahatlıkla oynayabilir. Bu da daha çok kişi ile olur olmadık yerlerde rekabet edebileceğiniz anlamına geliyor. Peki bu kadar kolaysa neden bağımlılık yapıyor oyun diye sorabilirsiniz. Bunun nedeni de yavaş yavaş artan tempo ve belli seviyelerden sonra hızlanıp hırs yapmanız diyebiliriz. İlk bölümlerde yavaş yavaş keyifli biçimde patlattığınız toplar, bir süre sonra o kadar hızlanıyor ve zorlaşıyor ki siz tuşlara basarken, gözünüzü dört açmış vaziyette sesleri dinleyerek oyun bağımlısı gibi ekrana bakarken kalıyorsunuz. Bir bölümü kıl payı kaçırmak da cabası. Yeni baştan başlattığınız oyun saatlerinizi başında bırakarak sizden intikamını alıyor.

Ayrıca piyasadaki bir çok modu da çeşitliliğe sebebiyet veriyor. Zuma Deluxe’de belli bir konseptten sıkıldınız mı? Hemen bir mod yükleyin ve farklı temalarda oynamaya devam edin.

Bu yüzden oyuna başlarken önceden uyaralım. Zamanınız darsa, iradeniz de zayıfsa böyle oyunlara, lütfen başlamayın. Saatlerinizi bir topun başında harcarken bulacaksınız çünkü. Ama zamanım bol, keyif almak istiyorum diyorsanız da geçmiş olsun. Siz artık temiz bir Zuma bağımlısısınız.

Artıları
  • Eşsiz kurt adam dönüşümü
  • İstatistikler kayıt ediliyor
  • Silah çeşitliliği
  • 8 değişik kurt mutasyonu
Eksileri
  • Bağımlılık yapıyor