Half Life 2 ikon

Half Life 2 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Dünyanın en çok ödül almış oyunlarından birisi olan Half Life oyununun devam oyunu olan Half Life 2 yine Valve firması tarafından 2004 yılında oyun severlere sunuldu. Serinin 2. oyunu da ilk oyununun yarattığı etkiyi yaratmayı başardı, yine çok yönlü ve sizi içine çeken bir FPS oyunu sizi bekliyor.

Oyunda yine ilk oyundaki baş karakter olan bilim adamı Gordon Freeman karakteri ile oynayacaksınız. Konu ilk oyundan yaklaşık 20 sene sonrasını işliyor. Bu sefer Black Mesa tarafından yapılan bir hata sonucu yaratıkların istilasına uğrayan bir gezegende az kaynak ve kısıtlı nüfus ile mücadele edeceksiniz. Black Mesa’nın City 17 gezegenindeki bu hatasını düzeltmek yine Freeman’a yani size düşüyor. Neyse ki bu sefer yalnız olmayacaksınız, Alyx Vance gibi bir dünya güzeli bilim kadını da size bu yolda yardımcı olacak.

Oyunda yine ilk oyundan ikon haline gelmiş levye sizin her daim yanınızda. Levye haricinde 357 Magnum, elinizden attığınız böcekler, demir atan yay, sensörlü mayın, el bombası, MP7, RPG ( bazuka ), pompalı tüfek ve Gravity Gun gibi silahlar yer alıyor. Silah çeşitliliği açısından beklentiniz yüksek olmasın çünkü bu silahların birçoğunu Half Life serisinin ilk oyunundan hatırlayacaksınız.

İlk oyunda yaratık çeşitliliği pek fazla değildi. İkinci oyuna baktığımızda daha fazla canavar çeşidi ve daha güçlü canavarlar görüyoruz. Özellikle Poison Zombie, Ichthyosaur gibi yaratıklar oyunda en çok nefret edeceklerinizden. Bu canavarların yanı sıra Combine tarafından gönderilen ileri teknoloji düşmanlar da sizi oldukça meşgul edecek.

Oynanış açısından ilk oyuna çok paralel bir oyun görüyoruz. Zaten bu kadar ses getirmiş bir oynanışı değiştirmek yerine geliştirmek daha akıllıca olmuş. Yine ilk oyundaki gibi platformlar ve bölümler arasında ilerlerken karşınıza çıkan yaratıkları öldürürken bir yandan da Combine tarafından gönderilen insan ötesi askerlerle savaşıyorsunuz. Hikayenin ve karakterlerin oyundaki ağırlığı yine hissediliyor. İlerlemek için zekanızı kullanıp bulmacalar çözmeniz gereken yerler de mevcut.

Half Life 2’de kullanılan Source motoru oyunun görsel, ses ve yapay zeka kısmında iyileştirmeler sağlıyor. Karakterlerin daha güzel görünmesini, mimiklerinin daha gerçekçi görünmesini sağlıyor. Maddelerin hareketlerini düzenleyerek daha tutarlı bir oyun fiziği ortaya çıkarıyor. Animasyon filmlerinde kullanılan gölgelendirme tekniklerini kullanarak oluşturulan çevre gözünüze daha doğal ve daha gerçekçi gelecek. Artırılmış yapay zeka sayesinde düşmanlarınızı yenmek için biraz daha ek çabaya ihtiyacınız olacak.

Half Life 2 Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi : Windows 98/ME/2000/XP (95 & NT desteklenmiyor)
İşlemci : 1.7 GHz
Ram : 512 MB
Harddisk Alanı : 4.5 GB
Ekran Kartı : 3D DirectX 8.1 Uyumlu Ekran Kartı
DirectX : 8.1
Artıları
  • Zamanının ilerisinde grafikler
  • Çığır açan multiplayer
  • Tutarlı ve içine çeken Single Player modu
  • Muhteşem seslendirmeler
Eksileri
  • Hikaye hayal kırıklığına uğratabilir
  • Beklenenden kolay bir oyun
  • İlk oyuna oranla pek geliştirilememiş yapay zeka