Mortal Kombat 4

Mortal Kombat 4 İndiriliyor

Dosya indiriliyor lütfen bekleyiniz... İndirme işlemi başlamadıysa lütfen yandaki tekrar indir butonunu kullanın
TEKRAR İNDİR

Raiden Beyden pek elektrik alamadım ama bir çay içelim.

Mortal Kombat serisi, Tekken ve Street Fighter gibi çocukluk zamanlarımızdan beri iliklerimize işlemiş bir dövüş oyunudur. Midway Games tarafından piyasaya sürülen Mortal Kombat 4, 1997 senesinde piyasa çıkan Mortal Kombat serisinin 4. oyunu. Yine bol bol kavga, dövüş, kalp sökme, kafa koparma bizi bekliyor.

Mortal Kombat, ilk çıktığı zamandan beri açıkça diğer türevlerine karşı farkını gösteren bir oyun. Kan bile çıkmayan dövüş oyunları bile bu derece popülerken, Mortal Kombat oyununda bol bol kan, şiddetli vahşet, kemik kırma, vücut parçalama ve türevi bolca bulunmakta.

Oyunumuz daha önceki 3 oyundan birçok farklı yönüyle öne çıkıyor. Öncelikle, oyunumuz 3D olarak karşımıza çıkmış bir oyun. Alıştığımız Mortal Kombat serisini bir adım öne götürmüşler. Oyunun bir diğer dikkat çeken farklılığı ise oyundaki nesneleri savaş sırasında silah olarak kullanabilmemiz. Bunun dışında, oyunumuz diğer 3 Mortal Kombat oyunundan da daha fazla şiddet içeriyor.

Oyunda her karakterin kendine ait özel bir silahı bulunuyor. Bu silahlarla çeşitli kombinasyonlar yapabiliyoruz. Tabi ki dövüş sırasında, elimizdeki silahı düşürmemiz de mümkün. Eğer silahımızı düşürürsek, o silah rakibimiz tarafından alınıp kullanılabiliyor tabi.

Gelelim Mortal Kombat’ın en bilinen malum yerine. Fatality, yenilmiş rakibimize son ve özel bir hareket yapmamıza verilen isim. Mortal Kombat denince çoğu kişinin ilk aklına gelen şey belki de bu efsane ve bol kanlı fatality anları. Oyunumuzda her karakterin kendisini ait 2 fatality hareketi bulunuyor. Kafa koparmak, uzuv parçalamak, vücudu ortadan ikiye bölmek, deriyi vücuttan ayırmak, canlı canlı rakibi yakmak, rakibin bütün bedenini ezmek gibi yer yer rahatsız edici bol bol şey.

Biraz da karakterlerimizi tanıyalım. Bu tarz dövüş oyunlarında her karakterin kendine ait bir geçmişi ve özel yetenekleri var malum. Raiden, hepinizin bildiği üzere Mortal Kombat serisinin en sevilen ölümsüzlerinden bir tanesi. O garip şapkası ile sürekli oyunun simge karakteri olarak yerini koruyabilmiş. Raiden, şimşek tanrısıdır ve bir ölümsüzdür. Oynaması son derece zevkli olan bu abimiz, oyunun hem daha önceki oyunlarında hem de bu oyununda, hikayedeki en önemli yere sahip olmuştur. Rüzgar tanrısı olan Fujin de hikayemizde önemli bir yer sahibi, kendisi Raiden’in arkadaşı. Aklımıza gelen diğer karakterleri de oyunu sevenlerin hiç şüphesiz hayranı olduğu Sub-Zero ve Scorpion. Sub-Zero karakteri buz yetenekleri ile tanınır. Düşmanlarını dondurur, buz atar, buz yapar. Scorpion abimiz ise, adından da anlayabileceğimiz gibi bir akrep gibidir. Hatta fatality sırasında bir akrebe dönüşüp rakibini ikiye bölebilmektedir. En bilinen hareketi, rakibine fırlattığı ucu sivri zinciri ile yaptığı kombolardır. Quan Chi abimiz, bu iki karakterle de en içli dışlı olan karakterdir. Kendisi hikayemizde büyük bir düşman olarak karşımıza çıkmış bir karakterdir. Liu Kang’i, Kai’si, Tanya’sı, Sonya’sı, Johnny Cage’i, Jax’i ve daha sayamayacağım bir çok karakteri ile Mortal Kombat serisi, bu oyunuyla da bir çok keyifli dövüş ve zevkli an vadediyor.
Biraz da oyunun oynanışına geçelim, Mortal Kombat serisini diğer dövüş oyunlarından oynanış olarak en çok etkileyen kısmı hiç şüphesiz, çok hızlı ve dinamik olmasıdır. Bir Street Fighter’da mesela, sürekli aynı hareketi yaparak kazanabilirsiniz. Ya da rakibinizin hareketlerine karşı savunma halinde ilerleyebilirsiniz. Yalnız bir Mortal Kombat oyununda bunu yapmanız size hiç iyi sonuçlar vermez. Mortal Kombat serisinde birçok karakterin, rakibinin arkasına geçebilme özelliği vardır. Çok çeşitli kombinasyonlar kullanarak rakibiniz daha savunmasını yapıyorken onu yere serebilir ve çoktan kafasını koparıp uzuvlarını parçalamış olabilirsiniz. Bu hızı tabi ki, Mortal Kombat serisini, uzmanlaşması uzun süreler alan bir seri haline getiriyor.

Eğer bol kanlı dövüşler yapıp, keyifli vakit geçirmek istiyorsanız, hiç düşünmeden oynayabileceğiniz bir seri. Tabi ki bu tür vahşet içeren oyunlara aşina olmayanlar tarafından yadırganabilir. Eğer zorlu bir günün yorgunluğunu atmak istiyorsanız Mortal Kombat 4, bu iş için ideal bir oyun.